reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dzisiaj któraś z dziewczyn pisała,że kupiła wózek ABC design zoom,akurat zerknęłam na tablica.pl Poznań i ktoś sprzedaje za 1500zł

jeeeny co to byla za noc;/ koszmar za koszmarem- snilo mi sie, ze bolal mnie brzuch i juz w pewnym momencie nie wiedzialam, czy mi sie to sni czy naprawde mnie boli:baffled: pozniej, ze probowalam sie dodzwopnic do lekarza i nie moglam nigdzie znalezc jego numeru :szok:masakra jakas- budzilam sie zlana potem co 1h-1,5h:szok: tragedia:szok::szok:

Witam wszystkie mamusie:-). Podobnie jak Wy będę mamą bliźniąt, obecnie jestem na początku 19tygodnia i to moja pierwsza ciąża.Chciałabym wiedzieć kiedy poczułyście pierwsze ruchy swoich dzieciaczków. Ponieważ zaczynam się martwić że ja nic jeszcze nie czuję, tydzień temu byłam na wizycie i podobno jest wszystko ok.ale z tego co czytałam to już powinam coś czuć szczególnie że to bliźniaki. Była bym wdzięczna jak byście podzieliły się swoim doświadczeniem.
Witam nową mamusie

Któraś z was ma dziewczynke też gratuluje

Ja dzisiaj też w nocy spać nie mogłam a jaeszcze wam nie napisałam że schudłam 0,5kg i dopiero mam na plusie1,5 kg lekarz mówi że wszystko dobrze ale ja i tak się martwie i na dodatek doszły mi bóle takie jak przed miesiączką i nie wiem o co biega czy mam się nimi martwić :baffled:

Cześć Dziewczynki
Yummy współczuje koszmarów. Ale widzisz jak to jest.....zbliża się wielki dzień i człowiek wariuje, czego objawem są właśnie takie wytwory wyobraźni...eh.....Pocieszający może być fakt, że już jesteś na finiszu Kochana.
A mnie od 2 dni śni się, że karmię moje Gwiazdki piersią :-) i mam kurna nadzieję, że sny to nie na odwrót działąją:no:
miki mnie też czasem ćmi tak jak na @ podbrzusze. Póki co to zawsze oznacza wizytę w kibelku na większą sprawę :zawstydzona/y:

tak podczytuje Was dziewczyny i mi się przypomina jak to siedziałam po nocach na forum i necie bo spać nie mogłam a teraz to bym się pokroić dała za przespana nockę :-D

Jeszcze apropo wózków - zoom do małej windy się też nie zmieści ! my mamy jedną towarową że ma zamykane po środku drzwi więc można otwworzyć i wózkiem wjechać bez kombinowania ale u rodziców jest nieduża winda i tu już jest kombinowanie bo najpierw zdejmujemy gondolki, potem składamy rączkę, i ustawiamy na stelażu gondolki jedna na drugiej i jak jeszcze wejdziemy do windy z mężem to już pies ledwo się wciska ;-) Może ze spacerówkami będzie mniej problemu bo wiadomo że nie są tak wystające - ale to okaże się na wiosnę bo myślę że wtedy to już maluchom nie będą potrzebne gondolki :happy:

I powiem Wam że bycie mamą bliźniąt to fantastyczna rzecz ! Mozna super obserwować jak każde rozwija się we własnym tempie a każda ich nowa umiejętność to podwójne szczęście ! :-) Ja nauczyłam się nawet tak je brać na ręce że dwójkę na raz mogę ponosić krótko po mieszkaniu :-) a kąpać to już od pół miesiąca kąpie je w wannie a nie wanience ! Denerwowało mnie takie noszenie wanienki a co drugi dzień były myte na sucho - więcej czasu przy tym schodziło,a teraz...20 minut i obie sztuki wykąpane i ubrane ! tzn ja szykuję ubranka i kąpię, mąż je rozbiera i ubiera :-) Ale nawet jak mi się maluchy usrają po pachy to też wolę pod kran dupcię podstawić niż babrać się chusteczkami i ryzykować tym że młodzież w przypływie radości uwali nóżki w kupie :-)
I tak jak tutaj gdzies przeczytałam , najlepiej dzieci w łóżeczku ! najpierw moje spały razem, a od tygodnia są w osobnych bo już ciasno im było w jednym i ani razu nie spały z nami w łóżku - zasada jest prosta: my mamy swoje łóżko a one swoje :-) i chętnie zasypiają na swoich włościach :-)

Moniek - nie napinaj się wczesniej na karmienie piersią - żeby potem nie było rozczarowania ! najlepiej podejść do tego że jak będzie tak będzie ! Bo po co się frustrować a maluchy wyczuwają nasz stan i samopoczucie ! :-)

Tossa fajnie, ze do nas wpadasz. Cenne rady się przydadzą, a poza tym nie wiem jak innym dziewczynom ale mnie dodajesz otuchy, że wszystko jest do ogarnięcia:-)
Ja też wychodzę z założenia, że będzie co ma być.....wiadomo wolałabym karmić piersią, ale jak sie nie uda to trudno, włosów z głowy rwać nie będę. A skąd te sny to nie wiem....chyba syndrom zbliżającego się nieuniknionego;-)
My też kupujemy ABC Zooma, jesteśmy w tej dobrej sytuacji, że mieszkamy na parterze i nie mamy schodów do mieszkania tylko taki podjazd dla niepełnosprawnych, do klatki zresztą też:-) Teściowa mieszka na parterze a moi rodzice na I piętrze więc jest git. A moja psiapsióła w bloku z windą towarową więc damy radę :-)
Jeśli chodzi o kolory wózka to mój mąż uparł się na białe ramy i gondolki czarno-białe
http://www.abc-design.de/en/products/twins-tandems/zoom.html
i mam nie dyskutować bo furę dla córeczek wybiera specjalista czyli on.

Ostatnia edycja:
moniek_78
obys miala racje z tymi snami zeby nie byly odwrotnoscią bo mi sie snilo wczoraj ze urodzilam 2 dziewczynki
a bardzo bym chciala 2 córcie ewentualnie parke hehe:-):-)

reklama
Cześć laseczki!
U mnie też noc ledwo przespana.
Wiecie co,śmiać mi się chce i płakać-weszłam w 37tc i nic się nie dzieje,kiedy w końcu nadejdzie ten wielki dzień??

Do góry