reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc! Niestety raczej nie czuje sie skaracajacej szyjki; malo tego u mnie nie bylo to nawet wyczuwalne w badaniu ginekologicznym !!! Gon lekarza co jakis czas, zeby robil Ci USG szyjki, zeby pozniej nie bylo zdziwienia;/ U mnie szyjka byla twarda, a otwieralo sie ujscie wewnetrzne, czyli najgorsze, co moze byc. Jedyne co zwrocilo moja uwage i dzieki czemu zrobil mi usg szyjki, bylo to, ze zaczelo puchnac mi spojenie lonowe:szok: No i sie okazalo, ze szyjka ma okolo 2 cm:eek: a w poprzedniej ciazy nie bylo zadnych objawow i tez sie skracala:eek:

W środę przyszłą mam usg i dr mi zrobi, odkąd zaczął rosnąc brzuch mam obawy bo niby dobrze się czuję itd ale tam na dole nigdy nic nie wiadomo. A to badanie szyjki przez usg robi się dopochwowo czy przez brzuch?
Fajnie, że Jesteś juz na tym etapie, pewnie w domku większość rzeczy przygotowana i czeka na Maluchy, my sie dopiero zbieramy z remontem ehhh:-)

reklama
witam :) byłam na izbie przyjeć no i ak można było się spdoziewać zostałam na obserwacji, bóle brzucha okazały się jelitowe ale wyszły mi złe wyniki za wysokie CRP - krew no i antybiotyk i zwalczanie - dzisiaj już było o połowe niże więc wypuścili mnie do domku z czeo się bardzo cieszę ;) no i grunt że bąble rozwijają się prawidłowo i różnica między nimi to jeden dzień :) super cieszę się bardzo :)

Niuleczka szyjke bada sie przez USG dopochwowe

Agucha
no widzisz nie ma tego zlego... Przynajmniej infekcja zdiagnozowana, a mama zrelaksowana, bo juz wie, co i jak;) Super, ze z bobasami wszystko ok!

Moniek wlasnie, a nawet dluzej!! Tego wszystkim nam zycze!! Ja bym byla megazadowolona, gdybym dotrwala do 36 tygodnia, Ale juz jestem troche spokojniejsza... Musze dac rade!! To "tylko" 3 tygodnie:happy:

Dziewczyny Mam taki dylemat.Od jakiegoś czasu mocno krwawią mi dziąsła np podczas mycia zębów,lub nawet gdy jem np jabłko czy marchew.Tak samo krew pojawia się w nosie.Tzn nie leje mi się z nosa,ale gdy nos oczyszczam chusteczką,a zwłaszcza rano mam skrzepki krwi.:-(Czy któraś z Was miała może coś podobnego?

volka to mnie pocieszyłaś trochę,że to nic takiego.W pierwszej ciąży nic takiego mi się nie robiło.Teraz w sumie wyniki mam dobre,biorę regularnie witaminy,więc się zastanawiałam skąd te krwawienia z dziąseł i nosa.

Agata wszystkiego dobrego,trzymamy za Was mocno kciuki,niech kruszynki rosną szybciutko i wracają do mamusi

Dzisiaj robiłam resztę zakupów,macie racje im wcześniej zrobi się wyprawke tym lepiej,przez chwile myślałam że urodzę w sklepie:tak:

Dziewczyny jestem po i uff czuję ulgę,z maluchami wszystko ok,rosna jak na drożdżach:-D Z szyjką wszystko w porządku,nie skraca się i nie rozwiera-3cm-lekarz powiedział że bardzo dobry wynik i oby tak dalej.

Agucha ciesze się że u Ciebie w porządku i że to tylko dolegliwości jelitowe.

Lilly tez mam problem z krwawiącymi dziąsłami i w dodatku krew z nosa praktycznie codziennie ale myśle że to w okresie ciązy jest większe ukrwienie i bardziej kruche naczynka.

Anuska super wiesci! Tak trzymać!:happy:

Donka mnie to rito tito, bo ja i tak prawie wszystko zamawiam przez Internet, ale znam ten bol- w 22 tc wybralam sie do duzego centrum handlowego, po 1,5h wszystko w dole, lacznie z nogami mnie tak bolalo, ze myslalam, ze beda mnie na lektyce wynosic do auta:D Zakupy udabe? Wszystko juz skompletowane? My nie mamy butelek, laktatora, ale w sumie jeszcze nie wiem, jak bede karmic, wiec na razie odpuszczam... Wozek macie juz wybrany?

Lily mi tez krwawia dziasla, za kazdym razem jak szczotkuje zeby;/

reklama
Yummy już wszystko mam i mogę się pakować konkretnie do szpitala.Myślałam jeszcze o zakupie podgrzewacza do butelek.
Wózek mamy już zaklepany,używany jeden obok drugiego,ale odbieramy dopiero marzec-jak się ociepli,bo w domu za bardzo nie ma miejsca na taką landarę:-D

Do góry