reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

p1250624i.jpgMarcelinkap1250625i.jpgJaś

reklama
Agata - gratulacje i zdrówka dla maluszków! 6pkt to nie tak mało - na prawdę, moja córka miała 7 a dopiero po minucie czy 5 dali jej 7 a dzisiaj klocek jest zdrowy i waży 4350g! Na bebilonie nenatalu maluchy będą rosły - zobaczysz! Wiem że długa droga jeszcze przed Wami ale zobacz maluchy MoniN - chłopaki rosną jak na drożdżach i powoli wszystko wskazuje że wyjdą niedługo do domku. Wiem też jak jest ciężko wracać do domu bez dzieci, tym bardziej że widzi się że inne matki wychodzą z dziećmi...ja od porodu ryczałam jak głupia, tym bardziej że jeszcze 2 dni córki nie widziałam bo mi rozdzielili dzieci, a w dzień mojego wypisu to w domu mało histerii nie dostałam - miałam brudne kaftaniki po maluchach to w domu siedziałam i je wąchałam!!! na dodatek chciałam przed wyjściem do domu dotknąć maluszki żeby się pożegnać ale nie udało się bo był obchód u nich który bardzo długo trwa więc po godzinie czekania nie miałam już siły i pojechaliśmy do domu

Agatka - prostuj się, ja wiem że cholernie cięcie boli i ciągnie, ale się prostuj żeby nie powstały jakieś przykurcze czy zrosty, ja wstawałam z łóżka zgięta ale potem powolutku prostowałam się i tak jak w szpitalu to w pierwszych dobach jak najwięcej chodziłam

niuleczka - jesteś w 19tc ale lekarz liczy tygodnie skończone, i np ja byłam w 35tc ale urodziłam w 34tc bo 34tc był tygodniem skończonym

Aga ja oczywiscie nie jestem specjalistom ale jak na takie wczesniaczki to Twoje maluchy swietnie wygladaja i mam nadzieje ze bedzie mialo to wplyw na ich zdrowko i powrot do domku, Ciebie sciskam mocno i tak jak pisze Tossa, duzo chodz to przyspiesza powrot do formy. Calusy od naszej piątki.

Aga ja oczywiscie nie jestem specjalistom ale jak na takie wczesniaczki to Twoje maluchy swietnie wygladaja i mam nadzieje ze bedzie mialo to wplyw na ich zdrowko i powrot do domku

Zgadzam się z przedmówcą i podpisuje pod tym rekoma i nogami!!!!! ;)

Dzisiaj konczymy 33 tc <juuuuuuuuuuuuuuuuuuupi>

Wytrzymaj jeszcze , wytrzymaj jeszczze, wytrzymaj jeszcze (...)

Ja juz nie moge spac;/ Klade sie o 24 i do 3 przewracam w wyrze:szok:i budze o wpol do 8:szok:

Coraz bardziej zaczynam sie stresowac i martwic o porod, zdrowie maluchow:(((

niuleczka też czuje takie napieranie w dole brzucha zwłaszcza na wieczór.:-(

AGATA777 jeszcze raz życzę dużo zdrówka dla twoich kruszynek,a Tobie szybkiego powrotu do formy po porodzie.Trzymam kciuki,żeby maluszki szybko nabierały wagi i mogły wrócić do domu.:tak:

Niestety przyznam szczerze,że najbardziej właśnie boję się urodzić mocno przed czasem.Życzę wszystkim Mamusiom,żeby ich maleństwa nie chciały za szybko opuszczać brzuszków.

Miłego dnia ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czemu tak sie dzieje, że sa te skurcze kiedy na poród jeszcze nie czas?, podobno natura jest taka mądra czy ona nie wie kiedy nasze dzieci maja tp? Czy sa jakies sygnały skracajacej sie szyjki i zbliżajacego sie porodu żeby moc to wyłapac np w przerwach między wizytami? Ja ogólnie czuje sie dobrze ale teraz jak brzuszek tak skoczył czuje napieranie w dole brzucha i nie wiem czy to normalne ? bo nie ejst to jakies bolesne czy uciązliwe. Czy my naprawde nie znamy dnia a ni godziny?
:baffled:
Dziewczyny ajak Wy liczycie tc?, te rozpoczęte czyli np jak ja mam 18t5d to jestem w19tc czy 18 według Was?

Czesc! Niestety raczej nie czuje sie skaracajacej szyjki; malo tego u mnie nie bylo to nawet wyczuwalne w badaniu ginekologicznym !!! Gon lekarza co jakis czas, zeby robil Ci USG szyjki, zeby pozniej nie bylo zdziwienia;/ U mnie szyjka byla twarda, a otwieralo sie ujscie wewnetrzne, czyli najgorsze, co moze byc. Jedyne co zwrocilo moja uwage i dzieki czemu zrobil mi usg szyjki, bylo to, ze zaczelo puchnac mi spojenie lonowe:szok: No i sie okazalo, ze szyjka ma okolo 2 cm:eek: a w poprzedniej ciazy nie bylo zadnych objawow i tez sie skracala:eek:

Agatko cudowne te Twoje maluchy!Marcelinko i Jasiu nabierajcie szybciutko na wadzę żeby jak najszybciej byc z mamusią w domku:-)

Yummy super to już 33 tydzień życzę abyś wytrwała do 38tyg i pozostałym mamusią również życzę tego samego!

Spadam szykuję się na dzisiejszy maraton...a mam stresa przed wizytą u gina szok,tak sie boję ze powie że z szyjką coś nie tak:szok:

anuśka widzę, że każda z nas ma stresa odnośnie szyjki.....nie denerwuj się na zapas. Na bank będzie wszystko ok. Trzymam kciuki.
Yummy jejku już 33 tc. Zazdraszczam. Mam nadzieje, że też dotrwam do tego czasu a nawet dłuzej:-):-)

reklama
Do góry