reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
To chyba tylko ja tak szaleje z wagą:-) lekarz za każdym razem mnie opiernicza,ale całe szczęście nie nabawiłam się cukrzycy.Co do rozstępów to na brzuchu ani jednego,za to na biodrach i pośladkach-masakra,obwód brzuch 109cm

Tak was czytam i się zastanawiam czy nie za mało przybieram na wadze - na dzień dzisiejszy to 3 kg (60 przed ciążą), 167 cm - te 3 kg to sam brzuch, rozstępów brak - chodzę na basen dwa razy w tygodniu i smaruję się codziennie kremem na rozstępy. Niestety moja koleżanka dostała rozstępów kilka dni przed cesarką - jaka ona była wkurzona ....

Rety, ja przytyłam 29kg :-) z czego 10kg do 18tc a później po 33tc to tak zaczełam nabierać wagi że skończyłam prawie na 100kg. Lekarz który mi prowadził ciążę od 22tc nic mi nie mówił, wcześniej tylko położne mnie opierniczały, ale zmieniłam lekarza i nie miałam z nimi do czynienia.
A w pierwszej ciąży przytyłam 25kg i po roku byłam dużo szczuplejsza niż przed ciążą. Taki mój urok.

Teraz, 4 tyg po porodzie zostało mi 8-9kg i pewnie będę z nimi długo walczyć. :baffled:

co do rozstępów - smarowalam się i wielkie g... mi to dało...na drugi dzień po porodzie jak spojrzałam w lustro to mało nie krzyknęłam ... po prostu posiekało mnie przy porodzie !!! rozstępy mam nawet tam gdzie nigdy bym nie podejrzewała że mogą się zrobić !!!! teraz smaruję się różnymi kremami i skóra powoli zaczyna się robić mniej wiotka i chyba rozstępy robią się płytsze i może i maleją ...a kupiłam kilka tubek różnych kremów więc nie wiem który zadziałał :-) niestety na moją wielką D! schodzi tego trochę wiec najpierw zaczęłam od tańszych specyfików z marketu :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej Dziewczyny! Może sie nie udzielam za bardzo ostatnio ale czytam na bieżąco. Wszystkim kibicuję, najbardziej trzymam kciuki teraz za Agatę, żeby Maleństwa szybko były z nią:-)

Co do płci to ja miałam super genetyczne w 13tc i wtedy super spec od usg z Łodzi powiedział, że będzie parka, dodam, ze on sie ponoć nigdy nie myli, nastwiłam sie bardzo mocno, kupiłam nawet kilka sukieneczek, aż tu nagle mojej córeczce w 18tc wyrósł siusiak i czar prysl...nie to, żebym była zła bo wiadomo zdrowie ponad wszystko jednak ułożyłam sobie wglowie przez ten czas pewne rzeczy, miałam wybrane imię itd a teraz muszę sie przestawić na myśl o samych chłopach w domu, a kiecki wydać...no tak miało być widocznie, więc sądzę, że jak widac siusiaka to wiadomo, że chłopak, a jak nie widac to na dwoje babka wróżyła.

Co do wagi, ja sie długo trzymałam, praktycznie do 16tc nie przytyłam nic, jeszcze w 17tc brzuch jakbym sie najadła, a w 18tc z dnia na dzień wyskoczył brzuszek i kg zaczęły iść do przodu. Teraz mam na plusie 4,5kg i 90cm w pasie, tydzień temu było 85cm, boję się czy teraz nie pójdzie jak woda wszystko do przodu:baffled:, rozstępów nie mam ale to chyba jeszcze nie pora na nie, widzę tez po cm, że zaczynam sie rozrastac po 2-3 cm doszły w biodrach, pod biustem, no w biuście to nawet ze 4cm:-) i staje sie taka korpulentniejsza. Założyłam sobie, ze przytyje nie wiecej niż 15-17kg ale patzrąc na to co się dzieje to nie wiem czy się wyrobię...mam jeszcze cichą nadzieje, że to taki skok teraz i sie trochę ustabilizuje.

Wiadomo nasze dzieciątka ponad wszystko, jednak oprócz tego, ze będziemy matkami będziemy równiez kobietami i to chyba normalne obawy o własny wygląd:-)

Ostatnia edycja:
Hej już jestem w domu.Moje słodkości zostały w inkubatorkach.Marcelinka ur 12;15 waga 1080 wzrost 38
Jan ur 12;18 waga 1080 wzrost 38.Niunie są na własnym oddechu,karmione przez sondę.

niuleczka Widzę,że tylko tydzień różnicy jest między naszymi ciążami :-) Jeśli teraz po tym badaniu lekarz nie będzie pewien co do płci to nawet nikomu nie powiem,tylko poczekam jeszcze,aż będzie pewne.Moja córka bardzo by chciała dwie siostrzyczki :-)
Co do wagi to mi ostatnio tak szybko te kg dochodzą i biuścik to już o dwa rozmiary się powiększył.Jak tak dalej pójdzie to będę jak balonik wyglądała,ale w sumie najważniejsze,żebyśmy urodziły zdrowe dzieciaczki,chociaż jak napisałaś jesteśmy również kobietami i rozstępy raczej uroku nam nie dodadzą.Póki co jak wcześniej pisałam rozstępów nie mam,ale zobaczymy jak to będzie dalej.W każdym razie brzusio szybko mi ostatnio rośnie i wieczorami mocno swędzi.

AGATA777 Życzę szybkiego przybierania na wadze Twoich maluszków i jak najszybszego powrotu do domku:tak:

Ostatnia edycja:
Agatka!! Czesc kochana! Jak sie czujesz??????? Wielkie gratulacje i caluscki od ciotek dla Twoich slodkich kruszynek?

Ja nie moge w tym linku znalezx zadnych zdjec:( Wklej fotki jak bedziesz miala chwillke:)

Lily duuuuzo??:) Jak dla mnie bardzo malo:)

reklama
Do góry