reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

donka28 Ja niestety muszę zacząć zbiory dla maluszków od podstaw.Po mojej córce wszystko wydałam,a miałam tego pełno.teraz wszystko takie drogie,także sporo rzeczy zamierzam kupić z drugiej ręki:tak:

karola79 To bardzo szybko szybko dowiedziałaś się,że na pewno jest synek.Widzę,że dziewczynki troszkę później zdradzaja swoją płeć.:-) Ja wewnętrznie czuję,że to chłopiec i dziewczynka,ale to tylko moja podświadomość działa.Okaże się czy tak faktycznie jest.

Miłego dnia;-)

reklama
Wiem,że teraz wszystko drogie niestety,a dzieciaczki tak szybko rosną.Ja sobie na allegro przeglądałam paki ubrań,można za pare złoty coś złowić.Swojego czasu też dałam do lokalnej gazety ogłoszenie,że przyjmę ciuszki dla bliźniaczek-głównie te roz.50 bo takich nie miałam,moje lale nie urodzą się duże.Ja nie oddawałam ciuszków po Gabi,bo wiedziałam że chcę jeszcze jedno dziecko,w sumie to chciałam trójkę i będe miała

Hej lale;) Ja ciuszki kompletuje od 20-25tc? Sporo uzywanych, a wszystkie wygladaja jak nowki:-) Wozka nie mamy jeszcze- kupimy dopiero, jak sie maluchy urodza; orientowalam sie czas realizacji baby jogger city select wynosi tydzien czasu, wiec na luzie, nie ma sensu go kupowac wczesniej. Monitory odechu juz mamy, lozeczko zamawiamy w weekend (na razie 1), foteliki juz leza:) Torba niespakowana:p Ale maz ma do szpitala 8 km, wiec sie nie wkrecam- w kazdej chwili moze dowiezc:)

Dziewczyny mam do Was pytanie jak dbacie o brzuszek,żeby zapobiec rozstępom i czy one u was się pojawiły?A także jeśli to nie problem to ile kg Wam przybyło i obwód w cm brzuszka?
U mnie na dzień dzisiejszy 6kg do przodu,94 cm w obwodzie brzucha i póki co rozstępów nie mam,ale wszystko jeszcze przede mną.Mam 173cm wzrostu,moja waga przed ciążą to 59kg.W pierwszej ciąży przytyłam z córką 19kg i nie miałam rozstępów.Mam nadzieje,że teraz też się przed nimi uchronię.:-)

Yummy_mummy_82 tez tak myslę,żeby po 20-stym tyg zacząć zbierać rzeczy dla maluchów.Może to i szybko,ale finansowo tak sie nie odczuje.

Ostatnia edycja:
Ja jak nie zapomnę to posmaruje brzuchol kremem na rozstępy,moja waga sprzed ciąży to 53kg,teraz 72!
W pierwszej ciąży przytyłam 25kg,a brzusia nie mam dużego,każdy się dziwi że będę mamą bliźniaczek bo nie wyglądam

ale są dni że mi ulewały, albo obisikiwały się przy przewijaniu a ostatnio mają tendencję do robienia takich kup że im pampkiem na plecy wypływa :-) więc czasami nie nadążam ich przebierać :-)
to mnie utwierdza w przekonaniu, zeby jednak dokupić te śpiochy.
Super ze dzieciaczki zdrowo rosną :-)

lilly ja ważyłam przed ciążą 68 kg, teraz w 30 tyg 79,5 w brzuszku mam 105 cm:-)
Brzuszek smaruję raz dziennie Mustellą, póki co rozstępów brak ale te cholerstwa lubią się na samym finiszu pokazać.....więc czekam i nie wykluczam.
Yummy ja tez wózka nie kupuję póki co. Nasz ABC Zoom Designe będzie dostepny w ciągu 7 dni od zamówienia. Więc tak jak u Ciebie Emek kupi jak się Laski urodzą. Fotelik póki co mamy jeden. Łóżeczko juz stoi(tez jedno na początek), w weekend kupię materacyk, pościel już wyprana. Nie ma co czekać do ostatniej chwili.....zwłaszcza, ze sapię już jak wieloryb wyciągniety z wody

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam do Was pytanie jak dbacie o brzuszek,żeby zapobiec rozstępom i czy one u was się pojawiły?A także jeśli to nie problem to ile kg Wam przybyło i obwód w cm brzuszka?
U mnie na dzień dzisiejszy 6kg do przodu,94 cm w obwodzie brzucha i póki co rozstępów nie mam,ale wszystko jeszcze przede mną.Mam 173cm wzrostu,moja waga przed ciążą to 59kg.W pierwszej ciąży przytyłam z córką 19kg i nie miałam rozstępów.

Ja do tej pory przytylam 13kg, ale moj lekarz dyscyplinuje mnie na biezaco w tym temacie:rolleyes2::-D Ostatnio mnie poinformowal, ze dobrze by bylo, gdybym zwolnila tempo przybierania na wadze:szok::-D

W "pasie" mam caly czas okolo 110 cm, na razie rozstepow brak uffff od 28tc smaruje sie juz regularnie Mustela, czyli tym samym czym smarowalam sie w 1 ciazy i nie mialam rozstepow. A wlasciwie to smaruje mnie mloda i jest ubaw po pachy:-D

To chyba tylko ja tak szaleje z wagą:-) lekarz za każdym razem mnie opiernicza,ale całe szczęście nie nabawiłam się cukrzycy.Co do rozstępów to na brzuchu ani jednego,za to na biodrach i pośladkach-masakra,obwód brzuch 109cm

reklama
Do góry