reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mam nadzieję, że się uspokoi wszystko. Przynajmniej do 22.01:p bo na tych egzaminach muszę być za pierwszym razem;] za tydzień będzie jedyna szansa pisania testu, a poprawka ewentualna to odpowiedź ustna:/ a 22 mam przemowe na zaliczenie retoryki przed moim rokiem, a nie wiem czy jakbym musiała poprawiać to przed kim by to było, ale wole się nawet nie zastanawiać:p później jeszcze tylko dwa egzaminy, ale w razie czego czytałam, że ze względu na jakieś wydarzenia losowe można wnioskować o bezpłatne przedłużenie sesji do 15 czy tam 16 marca:D

anuśka25
user-offline.png
dziękuję:) musi być dobrze, a dwa dni temu moja lekarz mówiła, że jest pod wrażeniem tego jak dobrze się trzymam... i tu sprawdza się powiedzenie "nie chwal dnia przed zachodem Słońca":p

Yummy_mummy_82
user-online.png
mnie tak boli po bokach już od dawna, jak pytałam się pani dr to mówiła, że to właśnie więzadła i nie należy się tym przejmować (przeważnie jest to ból, ale i czasami mnie tak ciągnie, że mam wrażenie, że zaraz brzuch pęknie:p)
a niedługo nasza kolej rodzenia będzie (najpierw Twoje dziecinki, a później moje i tak ma zostać:p) a kto jest jeszcze przed nami? Walwenderki, enaflo i kto jeszcze?

Ostatnia edycja:
reklama
jakiś czas temu zastanawiałam się na dzienniczkiem dla maluszków i teraz przypomniało mi się ze jednak aby dwójkę jakoś ogarnąć byłby przydatny na początek więc dołączyłam do listy wyprawkowej:-) i kupiłam dziś:-)
a dodatkowo mają do jutra promocje brioko.pl

enaflo - a my zamiast dzienniczka poszliśmy na łatwiznę, kupiliśmy kalendarz i każdy dzień jest podzielony na pół i wpisujemy godziny karmienia i ile wypiły mleczka, herbatki itp, kupki, leki, jakieś niepokojące objawy , zmianę mleka, rozpoczęcie kolejnej puszki mleka itp ...przy każdym dniu robimy podsumowanie dla każdego dziecka ile które wypiło mleczka a ile herbatek
np dzięki temu wiemy że puszka 800g bebilon 1 starcza nam na 4 dni :-)

jestem ciekawa jak wygląda ten dzienniczek za taką cenę - jak dojdzie to podziel się opinią :-)

Mimo tego że biorę no-spę to od wczoraj mam ból brzucha,szyjkę sprawdzałam jest zamknięta,brzuch po no-spie miękki ale czuje takie ciągnięcie...to też trochę przypomina bóle miesiączkowe...:-(myślicie że to mogą być rozciągające się więzadła w macicy?

anuśka25
user-offline.png
jak ja się pytałam lekarza o bóle w dole brzucha to mi powiedziała, że najlepiej porównać je właśnie do bóli miesiączkowych, jeśli są silniejsze to warto iść sprawdzić co się dzieje, a jeśli nie to znaczy, że taki nasz urok...
mnie napiernicza już od dawna, z tygodnia na tydzień coraz gorzej jest, ale jak biorę no-spę i leże w łóżku to jest do zniesienia, gorzej ze wstawaniem:p

AGATA777
user-offline.png
czekamy z niecierpliwością na wieści:) i oczywiście kciuki cały czas trzymane

a pomysł Tossy bardzo dobry, po co szukać dzienniczków jak można zwykły kalendarz wykorzystać:D

reklama
AGATA trzymaj się dzielnie, czekamy na wieści od Ciebie.
A co słychać u reszty bliźniakowych ciężarówek i bliźniakowych mamuś?

Ostatnia edycja:
Do góry