reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

walawenderki
user-offline.png
,magda85-gdańsk
user-offline.png
-na razie cicho jest.Lecz strach przy tyłku pozostał.

reklama
Dziewczynki - własnie otrzymalam sms .Nasza Ewcia (EWAw1) też w szpitalu na obserwacji . Dostała niereguralnych skurczy .:-(

Agatko - odpoczywaj jak najwięcej, goń chłopaków do pomocy.

Youssta - jak po wizycie ??? Mam nadzieje, że Ciebie nie zostawili w szpitalu.

Trzymajcie się dziewczynki

Dziewczynki - własnie otrzymalam sms .Nasza Ewcia (EWAw1) też w szpitalu na obserwacji . Dostała niereguralnych skurczy .:-(

Agatko - odpoczywaj jak najwięcej, goń chłopaków do pomocy.

Youssta - jak po wizycie ??? Mam nadzieje, że Ciebie nie zostawili w szpitalu.

oooo biedna :( a ja wlasnie niedawno pisalam do niej na BB...

Dziewczyny ja już po wizycie, lekarz nie jest zadowolony z mojego stanu... mam b. miękką szyjkę, skróciła się z 32mm do 24mm i rozwarcie - 2 cm. Główka chłopca jest już bardzo nisko.. lekarz podczas badania normalnie ją dotknął :szok: Na usg było widać jak bardzo nisko jest chłopiec i jak "napiera" na moją szyjkę. Lekarz zwiększył mi dawkę Fenoterolu do 6 na dobę.. pozwolił mi zostać w domu pod warunkiem bezwzględnego leżenia. No i jakby się coś działo to mam już przyjechać do niego bezpośrednio do kliniki.

karola79 - ahh, ta końcówka jest naprawdę okropna. Teraz rozumiem co czułaś we wrześniu :-D Tak sobie myślę że skoro Ty dajesz radę z trojką to ja też sobie dam :-) Z nianią się też już dogadałam że jak urodzą się bliźniaki to ona będzie przychodziła na godzinkę- dwie zabierać Maję na spacery, mieszka za rogiem więc dla niej nie będzie to problem. Wyprawka prawie zrobiona, jeszcze tylko monitory oddechu i leżaczki, ale wciąż nie mogę się zdecydować :baffled:
A imiona.. miała być do niedawna Łucja i Miłosz, a teraz Kinga i Konrad. :happy2:

Palinka, ewaw1, Tossa i MoniaN - trzymam za Was kciuki dziewczyny.

walawenderki - zobaczysz jak zrobi ci się gorąco jak wskoczysz na 30tc, czyli tuż tuż :-)

volka - ważne że Ty dałaś mu szansę a on chce się leczyć. Ja do tej pory brałam 4 fenki, ale czułam nadal lekkie skurcze.. od dziś mam już 6 na dobę. A Ty ile bierzesz?

asiia - mnie całą ciążę boli brzuch :baffled: ale twardnieć zaczął mi w 19tc.. Powodzenia na wizycie

fantazjowa - STOOOOO LAAAAAAAAAAAT :-)

magda_85 - a Ty jak się czujesz? pracujesz jeszcze?

enaflo - a Ty na kiedy masz wyliczony termin?

Dobrej nocy dziewczyny...

fantazjowa:
Sto lat Sto Lat :)) Spelnienia wszystkich najskrytszych marzen i duzoooo duzo cierpliwoci przy dziewczynkach:)

Dziękuję bardzo cierpliwość na pewno się przyda :) I tym samym chcę bardzo wszystkim podziękować za życzenia żeby osobno każdej nie pisać,bo to trochę by czasu zajęło podziękowanie :)
Dziękuję wam bardzo, nawet nie myślałam,że ktoś złoży mi tutaj, na forum życzenia jest to dla mnie bardzo,bardzo miłe :)
Troszkę się wkurzyłam,bo najpierw dałam datę 09 kwietnia 1979 roku a jako iż nie była ona prawdziwa zmieniłam ją na prawdziwą czyli na 21 listopada 1979 no i administratorka do mnie napisała jaki sposobem mam 2 razy w roku urodziny :O

Kochane Monia jedzie jutro do Łodzi.Tossa cytuję słowa Moni-niech mi Tossa zarezerwuje łóżko koło siebie.
Już nie wiem czy Fantazjowej składałam życzenia.
STO LAT KOCHANA FANTAZJOWA:-D:-D:-D

Ojej a czego Monia jedzie do Łodzi?
Dziękuję:)

Hej Kochanae, ja tylko na chwilkę.

Melduję się, że ja już rozpakowana. w czwartek miałam od razu cesarkę z powodu zakażenia GBS, no i córa dalej była poprzecznie.

Maluchy urodziły się z wagą: Wojtuś 2950 g i 52 cm, Magda 2700 g i 50 cm. Przesyłam zdjęcia i pozdrawiam WAs!!

Palinka, trzymam kciuki :*

Gratulację kochana!
Prawie 3 kg dobrze dotrzymałaś! A maluchy są przecudowne! Takie pulpeciki :D

Zrobiłam zdjęcie kamerką brzuch bez bluzki wyszedł okropnie a w bluzce lepiej - wina kamerki:)
Rodzice niby wrócili,ale się już z mamą pokłóciłam...Jak zwykle ;) Ciekawe kiedy przywiezie mi aparat...Trochę się zdenerwowałam,ale mi przeszło.
JUHU!!! Dziś 20 tydzień zaczęliśmy :)
--------------------------------------------------------------------------

Byliśmy wczoraj na 1-szej wizycie w szkole rodzenia powiem wam,że zostałam otoczona tam wyjątkową opieką dlatego iż czekam na trojaczki - w mojej grupie jest tylko 1 kobitka,która nosi bliźniaki, a poza tym położna się śmiała,że specjalnie dla mnie jeszcze zostaną dorobione o trojaczkach informacje :)
Wiecie co dziewczyny masakra :< Ja tak sobie myślę jak ja wytrzymam do chociaż do 30 tygodnia jak już mam duży brzuch a co dopiero będzie za kilka tygodni?
Chciałabym tak naprawdę dotrzymać chociaż do 34 nawet leżąc,ale żeby dziewczynki pobyły dłużej w brzuszku.

Ostatnia edycja:
Pożegnam się z wami,bo zostaję " zbanowana " za niby trollowanie chociaż nie mam 2-uch kont,ale to już pomińmy milczeniem.
Nie dawno miałam zmieniony adres IP no,ale dobra pominę to.

reklama
Youstta- ja biorę 2 całe rano i na wieczór i w dzień 6 połówek, czyli razem 5, ale jutro na wizycie chyba mu powiem żeby mi zwiększył dawkę, bo ja to non stop prawie czuję, że jest twardy. Wczoraj wieczorem znów mnie bolało podbrzusze :(

Do góry