reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

FANTAZJOWA......GRATULACJE:tak: Mój gin na drugiej wizycie dokładnie sprawdzał czy trzeci skarb gdzieś się nie ukrył. Dasz radę:-)

Dziewczyny ja od 2 dni jestem tak obolała, że M musi mi pomóc wstać z łóżka przed wyjściem do pracy. To chyba kolejny etap rozciągania, a do tego łapią mnie skurcze. Przedwczoraj najpierw złapał mnie w lewą stopę, która aż się zgieła w bok, a potem taki gigant w prawą łydkę. Kurcze tylko po tym to ja chodzę ja połamana, bo nawet stanąć dobrze nie mogę na jednej ani drugiej nodze z bólu :-(

A dla urozmaicenia....rwa mi wróciła:wściekła/y:
A żeby tego było mało, to jazda z teściami ciąg dalszy.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak Karola oni zawsze wszystko wiedzą lepiej.
Miałam wam napisać w niedzielę jak już będziemy wiedzieli na 100% ale co ma być to będzie.
Chyba w końcu uda nam się sprzedać dom i przez to te akcje z teściami. Oni nie potrafią zrozumieć tego, że my mozemy mieć inne plany na życie niż oni by sobie chcieli. Sprzedajemy dom, bo chcemy spłacić kredyt i budować się od nowa. My 5 lat temu braliśmy malutki kredyt na budowe więc mamy okazję się go pozbyć i za swoją kase postawić drugi dom. I jak dobrze pójdzie to kolejne Boże Narodzenie spędzimy w nowym domku.....trzymajcie kciuki, negocjacje trwają.

Fantazjowa gratulacje! 3mam kciuki za Was!
Nie wiem czy tak można tu wklejać, ale tu mam blog dziewczyny, która miała trojaczki. Mnie bardzo podbudował. Przeczytałam w całości. Gorąco polecam: Potrójny Cud

Trzymaj, trzymaj dziś jest następny dzień a ja nadal jestem w szoku z tego wszystkiego wczoraj poszłam Kacprowi poczytać bajkę i sama zasnęłam i obudziłam się dziś rano :O
Poczytam ten : Potrójny Cud :)

Tradycyjnie wstałam i czytam wszystko jeszcze raz.Fantazjowa przygotowałam męża,że wsio się może zdarzyć.
Jak mu powiedziałam o Twoich trzech to powiedział :dobrze,że nie 4.

Mam tak samo :p
Twój mężczyzna ma rację dobrze,że nie 4 :)
Wiecie dziewczyny co jest najśmieszniejsze albo i nie ? To,że one są wszystkie jednojajowe :p

Fantazjowa gratulacje! 3mam kciuki za Was!
Nie wiem czy tak można tu wklejać, ale tu mam blog dziewczyny, która miała trojaczki. Mnie bardzo podbudował. Przeczytałam w całości. Gorąco polecam: Potrójny Cud

To trzymaj i nie puszczaj :)
TO i ja przeczytam już dodaje do zakładek :)

fantazjowa - ale będziesz miała odlot jak trójka na raz zacznie Ci mocno w brzuszku kopać
Już sobie wyobrażam ;O
Dziś miałam sen,że byłam w sklepie i miałam wieeeeelki brzuch i taka pani się zapytała czy noszę w sobie dzieci kosmity :D

fantazjowa: ojej ale wiadomosc :) ja rowniez bardzo Ci gratuluje i to potrojnie i zycze duzoo duzoo zdrowka i Tobie i oczywiscie Twojej trojeczce :)) czujesz juz ruchy maluszkow ??:)

u mnie kazdy kto zobaczyl zdjecia z usg smial sie ze widzi wlasnie az 3 fasoleczki,a nie 2.. hmmm teraz widze ze naprawde wszystko jest mozliwe ,i szczerze mowiac zaczynam sie bac ..

Nie dziękuję ;) Ja też tak na początku pomyślałam widząc Twoje USG...
Wszystko jest możliwe, wszystko :) Tak czuję już ruchy od dobrych 2 tygodni.

fantazjowa - gratulacje !!!

Nie dziękuję wszystkim :)

Fantazjowa, musiałam przeczytać forum 3 razy!!! No szok Kochana, ale ogromne gratulacje. Też tu na BB czytałam o dziewczynie, która była w ciąży bliźniaczej i w 30 tc dowiedziała się jednak, że będą trojaczki.
Życzę Ci zdrówka i pozytywnych myśli. Całuję w brzuchol :)

Szok i to wielki :) Ojej w 30 tygodniu!? Maskara...
Myśleć muszę pozytywnie. :) Poza tym czasami się do Ciebie odezwę,bo masz dużą rodzinkę :D

FANTAZJOWA!!!!!
Moj maz do dzisiaj twierdzi ze blizniaki to zasługa jego wielkiej i boskiej dwururkiale idąc tym tropem to Twoj stary jest mistrzem swiata
Tak na powaznie to wiem, ze srasz po gaciach-nazwijmy rzeczy po imieniu ale z drugiej strony dżizasssssssssss kochana tyle slodkich malych stopek, tyle radosci, a kiedys cala ta slodka gromatka wyprawi Wam taką rocznice slubu o jakiej sie nikomu nie snilo.
Bardzo Wam gratuluje i pozdrow mężode mnie GORĄCOOOOOOOO.
eJ, BEDZIECIE MIELI 4 DZIECI????To pogadaj z Domi.
Wielka rodzina to naprawde skarb, sciskam Cie mocno i w razie czego kolwiek, jak bys chciala pogadac czy komus zaj......ac bo Cie wkurzy to wal jak w dym.
O kase tez sie nie martw. Jakos tak dziwnie jest ze ona poprostu sie znajduje.

Karola jak to powiedziałam mojemu mężowi to powiedział,że doskonale o tym wie :p
Sram po gaciach jak sobie pomyślę jak ja sobie poradzę.
Może i tak ; )
Pozdrowiłam męża to on kazał wam buziaki przesłać ( zazdrosna jestem nooo )
Tak, będziemy mieli 4 dzieci ; )
O kasę i tak się bym nie martwiła,bo M. ma swój biznes oponiarski i tymi wyjazdami, sprzedażami zarabia sporą kasę ; ) Tutaj chociaż coś mu się udało,że nie będzie musiał dużo pracować :p
Na pewno pogadam z Domi ;)

FANTAZJOWA......GRATULACJE Mój gin na drugiej wizycie dokładnie sprawdzał czy trzeci skarb gdzieś się nie ukrył. Dasz radę.

[/QUOTE]

Nie dziękuję ;) A mój jednak się ukrył :P Muszę dać radę tylko jak urodzę to chyba szybko na forum nie zawitam :P

mój mąż dzisiaj w nocy, jak po raz 6 się obudziłam, to do toalety to pić itp. to mnie zapytał czy mi się w ogóle opłaca kłaść spać :eek::-D nocki są okropne..

karola79 - "droga przez mękę", dobrze to nazwałaś :-D kurka z każdym dniem jest coraz gorzej, ale pamiętam co Ty niedawno przechodziłaś a teraz masz już przy sobie te małe słodkie brzdące..Już niedługo... już niedługo.. już tylko 5 tygodni :eek:

MoniaN - chciałabym Ciebie pocieszyć, ale z każdym dniem będzie coraz gorzej :baffled: a z tymi skurczami to możesz sob sprawdzić poziom magnezu we krwi.. Ja zażywam też Magne b6. Co do teściów to macie swoje życie..

fantazjowa - miałam właśni pytać czy wszystkie są jednokosmówkowe. A Ty wózek bliźniaczy już zakupiłaś?

Domi - marsz na porodówkę :-D:-D:-D pewne ledwo już łazisz.. ale już tylo dni dzielą Ciebie od spotkania z maluchami.. Ja marzę żeby dotrwać do 36tc..

Ja zaraz się zbieram do laboratiorium, miałam jakieś leukocyty podwyższone i lekarz kazał mi powtórzyć..

Fantazjowa!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;0 o ku...wa!!!! Trojaczki ale odlot!!!!!!!!! Gratuluje z caleeeeego serca! Jestes wybrana, trojaczki , bedziesz miala swieta trojce! ;) proponuje ci tylko zalatwic sobie juz teraz dobra pomoc domowa ;) nie watpliwie taka ciaza jest trudna aleeeee... Bedziesz nasza bohaterka! Dasz rade trzymam kciuki, z wrazenia musze sciagnac bluzke bo az mi sie cieplo zrobilo ;))))))))

Dziewczynki któraś pytała o ból brzucha.Ja mam od samego poczatku takie bóle.Tyle,ze po zrobieniu siusiu.Też nie mogłam się wyprostować.Ostatnio jak jechałam na wizytę to miałam bóle takie jak skurcze,ale wsio ok.To znaczy zap.pęcherza .Bóle ostatnio mam w górze brzucha po lewej stronie na wysokości żołądka .Moja dr.powiedziała,że to macica musi się dostosować.No i faktycznie 1 dzień bóli a potem ok.

reklama
dziewczyny - ja chcę już urodzić ;-( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nawet mi kuźwa mąż z łóżka nie pozwala wstać, *******ca zaraz dostanę, kopytka chce na obiad zrobić no !!!zagroził że mnie do łóżka przywiąże !!!!!!!!!

fantazjowa ale będziecie mieć fajny babiniec ! :-)
mąż teraz się mega cieszy ale jak się panienką okresy zsynchronizują to chyba będzie na tydzień wybywał z domu :-) mój się śmiał że jak będa 2 córy to będzie masakra - 3 baby w domu podczas okresu :p

Ostatnia edycja:
Do góry