reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ehh.. brzuch mnie boli że nie wiem co... wzięłam 2 no spy, mam nadzieję że dotrzymam do wizyty w poniedziałek. Można zwariować normalnie, już sama się boję żeby czegoś nie przegapić a z drugiej strony nie chcę niepotrzebnie panikować.

asiia
- mne bardzo bolał brzuch w I trymestrze, ale nie aż tak żebym się nie mogła wyprostować. Ja czasami miałam wrażenie że do brzucha ktoś włożył mi kostki lodu, takie nieprzyjemne uczucie, poza tym nie raz brzuch bolał mnie jak na okres. Lekarz mi za każdym razem sprawdzał szyjkę na wizycie i mówił że wszystko ok.. i że to macica tak się rozrasta, jakieś więzadła czy coś... Mowił tylko że jak bardzo ból się nasili, albo pojawi się krew to żeby natychmiast jechac do szpitala. Ale nie przepisał m nic.. a bierzesz jakąś luteinę czy duphaston? Ja bylam zdziwiona że nic takiego nie biorę, ale widać nie było potrzeby.. Ale te upławy to masz przez zapalenie? Ja w I trymestrze miałam raz zapalenie, ale powodowało to bólow brzucha. Dostałam krem Gynazol i jak ręką odjął. A co do lekarzy to w 19tc, bardzo skróciła mi się szyjka w ciągu 2tyg - z 4,5cm do 3cm. Pierwszy lekarz powiedział że obowiązkowo no spa forte 3*dziennie, drugi lekarz że po co no spa i mam odstawić, a trzeci że tylko jak brzuch boli :eek: A to moja też druga ciąza, mam 2,5l córkę i wtedy takich jazd z tymi bolami w ogóle nie małam. /zreszt a ten ból brzucha towarzyszy mi do dzisiaj.

fantazjowa - ale będziesz miała odlot jak trójka na raz zacznie Ci mocno w brzuszku kopać :-)

no i znów dzisiaj od 4 nie śpię, zjadłam , poczytałam książkę, przejrzalam net, umyłam włosy, pościągałam pranie i poukładałam , sprzątnęłam łazienkę na tip top ...dziś moja lewa stopa wygląda koszmarnie - nikomu nie życzę takiej opuchlizny a przy tym drętwienia

Moja noc nie należy do udanych. :-( W dodatku jeść mi się chcę jak cholera, anie mogę bo mam mieć badania :no:

Tossa - jak Twoje nogi ???

Assi - ja z upławami borykam się do tej pory. W moim przypadku infekcji brak , więc to pewnie od hormonów. Mocz też bez zastrzeżeń, więc taka moja natura.
Może to Cię uspokoji, choć trzymaj rękę na pulsie i informuj lekarza o wszytskich dolegliwościach
Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom

jak to właśnie powiedział mój mąż do psa że pracuję na to żeby moje stopy się od kolan zaczynały :-)
lewa wygląda strasznie :-(

Fantazjowa, musiałam przeczytać forum 3 razy!!! No szok Kochana, ale ogromne gratulacje. Też tu na BB czytałam o dziewczynie, która była w ciąży bliźniaczej i w 30 tc dowiedziała się jednak, że będą trojaczki.
Życzę Ci zdrówka i pozytywnych myśli. Całuję w brzuchol :)

Asiia, powiem CI, że mnie po 1 trymestrze strasznie bolał brzuch,przecież teraz to wszystko rozciąga się 2 razy szybciej. Zarzyj no spę, gdy ból jest bardzo dokuczliwy. Mnie tak męczyło do 20 tc chyba, potem było lepiej :)

Youssta, mnie tez na koncu tej drogi przez męke bolał brzuch, bralam 6 no sp na dobe czyli maksymalna dawke, zawsze po dwie bo inaczej bym nie wytrzymala, sądze ze nic zlego Ci nie jest. Rany jak to dobrze, ze juz nie wiele Ci zostalo i zacznesz gledzic z nami o kupach i ulewaniu.......wiesz, 3dzieci w domu to starsznie fajna sprawa, zobaczysz i strach ma wielkie oczy, wcale nie jest tak jak sobie myslałysmy

reklama
FANTAZJOWA!!!!!
Moj maz do dzisiaj twierdzi ze blizniaki to zasługa jego wielkiej i boskiej dwururki:-D:-Dale idąc tym tropem to Twoj stary jest mistrzem swiata:-D
Tak na powaznie to wiem, ze srasz po gaciach-nazwijmy rzeczy po imieniu ale z drugiej strony dżizasssssssssss kochana tyle slodkich malych stopek, tyle radosci, a kiedys cala ta slodka gromatka wyprawi Wam taką rocznice slubu o jakiej sie nikomu nie snilo.
Bardzo Wam gratuluje i pozdrow męża;-)ode mnie GORĄCOOOOOOOO.
eJ, BEDZIECIE MIELI 4 DZIECI????To pogadaj z Domi.
Wielka rodzina to naprawde skarb, sciskam Cie mocno i w razie czego kolwiek, jak bys chciala pogadac czy komus zaj......ac bo Cie wkurzy to wal jak w dym.
O kase tez sie nie martw. Jakos tak dziwnie jest ze ona poprostu sie znajduje.

Do góry