reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

fantazjowa no to odpoczywaj teraz kochana, jedz dużo,dogadzaj sobie i wykorzystuj swojego Mka!!A ty teraz mozesz miec humory i strzelać fochy, jestes usprawiedliwiona;-).

Będę odpoczywała chociaż nie umiem :p
Nic mi nie mów o jedzeniu! Jestem już 7,5 kg na +.
Mój Marcin pokazuje mi teraz jak to jest dobrze jak ja strzelam fochy i mam swoje humorki :p

MoniaN. - znajomi mnie zawsze z chęcią odwiedzali tylko ostatnio nie miałam czasu,bo praca, dom, rodzina, remont domu. I tak wyszło,że nie miałam dla nich czasu,ale teraz znów towarzystwo rusza ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Po wizycie....

szyjka skrócona...
antybiotyk....
jeden z chłopców zszedł mocno w dół....
ogólnie to mam leżeć ...
dostałam też skierowanie do szpitala na wszelki wypadek...

hej dziewczyny, ja dzisiaj wyladowalam na niespodziewanej wizycie bo sie kiepsko poczulam... okazalo sie ze mam 1,5 cm rozwarcia, dziewczynki maja po 2,4 kg, dostalam skierowanie do szpitala na 26.10 i jak rozwarcie nadal bedzie takie male to mnie po 2 dniach puszcza ale jak sie cos pozmienia to pewnie do rozwiazania juz w szpitalu bede...

Paulinka no to lipa..skoro sie skraca to marsz do łóżka i na serio sie oszczędzaj!!Musisz przeleżec te pare tygodni, chyba nie ma innego wyjscia :no:.

mamaMacka dziewczynki juz spore są, ale niech posiedzą jeszcze!!Juz niedużo zostało, ja bym chyba w szpitalu nawet spokojniejsza była..trzymaj sie matka!!

Ostatnia edycja:
Palinka - na co ten antybiotyk Ci doktorek przepisał ??? Jakieś wskazówki na ból pleców ????

do Zosi i Julki (mamaMaćka) - proszę się nie przepychać , na tym forum kolejka obowiązuje, więc siedzieć cierpliwie u mamy w brzuchy:-D:-D

helloł - jestem jakiś ewenementem ciążowym przy bliźniakach....
Przybyło mi tylko 3 kg !
morfologia jest , jak to mówi mój doktorek - bycza!
szyjka na razie 33mm ale i tak jak na ten tydzień ciąży i to z dwójką to mocarna :-) maluchy się przekręciły :-)
mniej więcej mają po 1200g
aaa no i to co mam na nogach to nie żylaki tylko rozstępy
2 razy prawie odleciałam na usg – dzieciaki uciskają na tętnicę, młoda ma główkę w dole i nóżkami nawala młodego w główkę ....
wszystkie inne dolegliwości są normą , a jak skurczy będzie więcej niż 6 na dobę to mam natychmiast dzwonić do lekarza
pocieszenie od lekarza – będzie jeszcze gorzej :-)
niestety mój 28tc = 32tc pojedynczej

i zapowiedziałam lekarzowi że 9 grudnia to ja chcę rodzić :-)
kazał mi wytrwać do 32tc to już będzie dobrze :-)

dał mi receptę na jakiś gasec czy jakoś tak ...bo rennie to mogę sobie w tyłek wsadzać już...

Tossa- rewelacyjne newsy :-), a co z tymi bólami w pachwinie ???? też normalne ??? Pytam, bo mnie też to doskwiera, a wizyta u polskiego gino dopiero za 2 tygodnie :-(jutro mam spotkanie z położna, ale ona na wszytstko odpowiada : to normalne, a później się okazuje, że jednak nie dokońca to takie normal:-D:-D

reklama
Palinka to ty leż kochana, zobaczysz donosisz do 36 tyg albo i dłużej. Będzie dobrze :-)

Ewa smaruję sie kilkoma cudnymi mazidłami, które miały nie dopuścić do rozstępów. Chyba reklamację producentom złożę :eek:

Tossa szyjkę to chyba po Milence przejęłaś ;-) A twój lekarz to prawdziwy pocieszyciel...."będzie jeszcze gorzej" hihih

MamaMacka​ ładną wagę mają Twoje dziewczynki ale niech sobie jeszcze posiedzą. Ja w pierwszej ciąży 3 cm rozwarcia miałam od końca 6 miesiąca ale donosiłam do końca.

Do góry