reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Fantazjowa właśnie doczytałam, że będziecie mieli dziewczynki :-) U mojej siostry po usg 3D w 12 tyg lekarz też powiedział, że będzie dziewczynka i maja Tosię. Twoje usg jest dokładniejsze, u mojego gin jest tylko USG 2D.
A imiona oryginalne, u kogoś z naszych znajomych jest Kasandra i właśnie głowię się u kogo!!!

Dziewczyny ja dziś się porządnie napracowałam :-) Uporządkowałam połowę moich krzaczorów przed domem....i chyba będę płakać wieczorem bo już mnie plecki bolą.

Walawanderki Twój gołąb doleciał ;-) Tak myślę, że to Twój ;-)

Zmykam, bo psiapsióła jedzie do mnie na kawkę , paaa :-D

Ostatnia edycja:
Fantazjowa właśnie doczytałam, że będziecie mieli dziewczynki :-) U mojej siostry po usg 3D w 12 tyg lekarz też powiedział, że będzie dziewczynka i maja Tosię. Twoje usg jest dokładniejsze, u mojego gin jest tylko USG 2D.
A imiona oryginalne, u kogoś z naszych znajomych jest Kasandra i właśnie głowię się u kogo!!!

O to wcześnie :) Tosia to chyba Antonina ?
Dokładniejsze,bo widać wcześniej :p
Właśnie ja chcę żeby dziewczyny miały w miarę oryginalne imiona żeby nie było np. 2 dziewczynek o imieniu Heidi, czy 6 Kasandr :p

Ja również zakupowo idę bardzo dobrze :)
Jak wam się podobają imiona dla naszych dziewczynek : Kasandra i Heidi ? :)

Bomba!! my sie wahalismy jeszcze pomiedzy Freya i Hannah ale w kocu wyszla Maia i Sophia ;) i to dopiero wybralismy jak one sie urodzily i je zobaczylismy;) mnie tez w 15 tyg powiedzieli z Julka ze bedzie dziewuch i byla ;)) gratulacje

fantazjowa gratulacje dziewuchy górą :-)!!Ja tez sie dowiedziałam w 14tc, a imiona baaardzo oryginalne..

Monia brzucho czaderski, chyba bijesz nas na głowe, bo to dopiero 22tc, ale moze dzieciaczki beda miały duzo miejsca do fikania!A i opieprz sie nalezy!!Oszczedzaj sie!!

Ostatnia edycja:
Znajomi się dowiedzieli,że mam zwolnienie i się nie odpędzę od nich - już się na jutro zapowiedzieli :p
Dzięki bardzo - marzyłam o córeczce a będę miała je 2 :)
Monia twój brzuszko to jest cud :) Taki wielki :) Ja miałam taki w 39 tyg. jak Kacper się urodził :p
Mąż rzucił na mnie focha i pojechał do brata. A mnie to za przeproszeniem ch.j obchodzi i tam mu wieczorem przejdzie,bo faktycznie zbyt miła to ja nie byłam i wziął ze sobą swojego syna żeby się pobawił z kuzynem :/

Ewa ja to się poważnie boję o mój brzuch, wokół pępka mam tak cienką napięta skórę, że szok. W pierwszej ciąży jak mi brzuszek wywaliło, to przy okazji rozerwała się część nad pępkiem, gdzie miałam kolczyk:szok: Teraz już oczywiście kolczyka tu nie mam, bo nie przekułabym kolejny raz, za stara du**a jestem ;-)

Mój M dokończył porządkowanie ogrodu za mnie. Oczywiście oberwało mi się od niego, bo powiedziałam, że wychodzę i tyle....No ale jak ja mam taką chęć do pracy ostatnio !!!

Co do imion, to u nas raczej zostanie Igor i Oskar, bo coraz bardziej nam się te imiona podobają :-) M wyskoczył z tym Oskarem, jak to powiedział dla świętego spokoju, żeby go nie dręczyć i jak ja dodałam Igora to mu się spodobało. Ola też już się oswoiła z takim zestawieniem i nie chce Berta i Erniego ;-)

Dziewczyny wróciłyście już od gin???

Fantazjowa dobrze, ze ma cię kto odwiedzić, bo jak trochę posiedzisz w domku to wkrótce nie będziesz wiedziała co z czasem wolnym zrobić ;-)
Ja myślałam, że z Olą miałam wielki brzuch, a teraz mam tylko 12 cm mniej niż przed pierwszym porodem. Aż strach pomyśleć jak będę wyglądała za 2-3 miesiące.

Ostatnia edycja:
reklama
fantazjowa no to odpoczywaj teraz kochana, jedz dużo,dogadzaj sobie i wykorzystuj swojego Mka!!A ty teraz mozesz miec humory i strzelać fochy, jestes usprawiedliwiona;-).

Monia smarujesz sie jakims specyfikiem?Szczuplutka jestes, wiec pewnie dostaniesz ostro po kręgosłupie za ten brzuchol spory..ale mam nadzieje, ze nie pękniemy :-D.

No własnie co tam u dziewczyn po wizycie??

Do góry