reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Chciałam ogłosić że poczyniłam dzisiaj pierwszy zakup dla dzieci - kupiłam dziewczynce kombinezon. Wieczorem zamówię jakiś dla chłopca żeby nie był już od początku dyskryminowany ;-) Ja nie wiedziałam że dla małych mężczyzn są takie świetne ciuszki.. sweterki w serek mnie rozwaliły.

Dziewczyny ja juz naprawdę chcę ten grudzień.. zaczynam się ostatnio wszystkim martwić. Nawet tym dlaczego jedno dziecko mocniej kope a drugie słabiej.. Chciałabym mieć już te maleństwa przy sobie i wiedzieć że są zdrowe.. Retyyyyy jaka ja czuję niemoc.

Na dodatek mój wygląd to dla mnie szok.. wyglądam na buzi jak jedna wielka pyza, a dupsko telepie mi się jak galareta. Zawsze miałam na czym siedzieć i czym oddychać,tylko miałam proporcjonalne wymiary, ale teraz to rozmiar mojego tyłka mnie przeraża.. Ahh, dobrze że ciąża trwa tylko (aż) 9 miesięcy.. Kurcze na dodatek wyszedł mi chyba na nodze jakiś żylak czy co to jest... dobrze że w niewidocznym miejscu, bo ja nie znoszę nosić spodni.. Wiem że to głupie problemy i próżne myślenie :sorry2:

ciekawe jak nasza karola79 :-)

Palinka - przekaż Agacie że my tu czekamy na jej powrót :))

Fantazjowa - super że do nas dołączyłaś. Tu na pewno znajdziesz zrozumienie i wsparcie :-) A pracujesz jeszcze czy na L4 już jesteś?

Tossa - o ja kręcę.. Ty to możesz zakład krawiecki założyć..

reklama
youssta- pisałaś że przed zajściem w ciąże byłaś na diecie :-) ja byłam na south beach.... i jak tylko przestanę karmić piersią ( jeśli w ogóle zacznę karmić bo się boję o brak pokarmu ) to odrazu wracam na dietę :-) dużo na niej schudłam. wyniki krwi miałam super a jedzenie mniam,mniam ...
Jak byłam na diecie robiłam sobie co miesiąc fotki porównawcze..i dziś tak na nie popatrzyłam i chyba już nigdy taka nie będę :-(

Monia- mnie też swędzi ostro skóra na brzuchu... :-( dziś już 106 cm mam w obwodzie... dzieci kopią ale jakoś mi to dziś bardziej ból sprawiało niż przyjemność...

ja w poniedziałek zamierzam iść dokupić jeszcze troszkę ciuszków...ale to narazie tylko plan..bo mam akurat wizytę o 12.30 u lekarza...a obok jest sklep z ubrankami...:-)

laski - dajcie spokój z wagą, ja w zeszłym roku zjechałam ponad 10k na dukanie i znowu mieściłam się w rozmiar 36-38...odbiło się to pięknie jak zaczęłam leczenie....co do nóg- mam podziabane rozstępami przez ciąże...ogólnie ciało mam zmasakrowane rozstępami...
nie wiem czy wrócę kiedykolwiek do swojej wagi 55-60kg...jak ja ostatnio u lekarza miałam 91kg!!!!

Palinka u mnie już 96!!!!!!! Załamałam się przecież dopiero pisałam, że mam 90 cm!!!!

Nie no ja malutko przytyłam, nawet mniej niż z Olą na tym etapie, tyle że na początku bardzo dużo schudłam przez wymioty.

Ja na nogach rozstępów nie mam ale żylaki.....na lewej nodze jest tragedia zaraz policzę.....7 szt od 3 do 5 cm każdy i to tylko od wew strony nogi od kostki do kolana. A przed tą ciążą miałam tylko dwa.
Ja za dwa miesiące będę potrzebowała pomocy żeby tyłek z fotela podnieść :-( Załamałam się ta moją "talią"...no dobra aż się popłakałam, rozstępy w tej sytuacji są nieuniknione:-(

Ostatnia edycja:
Tossa- ja przed ciążą przy 173 ważyłam 65 kg..ostatnio ważyła mnie gin to było prawie 80..kolejne ważenie w poniedziałek....ja próbowałam dukana ale mi nie szło..i potem właśnie z koleżanką na south beach przeszłyśmy i mi ponad 10 kg poleciało ale to trwało prawie 5 miesięcy i potem odrazu zaszłam w ciąże - wszyscy mówią że to dlatego że byłam okazem zdrowia :-)

a tam Tossa... dziewczyny szybko wracją do swojej wagi..ja przy Laurze zaczełam od 74 kg a skończyłam na prawie na 100 ....
moja mama z moją siostrą 30 kg przytyła i teraz po trzech ciążach konkuruje ze mną z figurą :-) ( tzn.z moją figurą sprzed ciąży)

Ja mam 115cm w pasie. Za jakieś 2 godziny będę miała 118cm, bo dzwonił małżonek że wraca z pracy, mam się ubierać i że mnie na kolację zaprasza. Wiec idę włos podkręcić i oko pomalować :-D
Waga gdzieś z 84 kg... a mam 171cm :cool2: Przy Majce ważyłam 95kg w 41tc..

Palinka - mówisz że South jest ok? ja przez jakiś czas bylam na dukanie, efekty super, ale okrrropnie monotonna ta dieta byla więc długo nie wytrzymałam..

Tossa - 55kg to ja w VII klasie szkoły podstawowej ostatni raz ważylam :baffled:

Mam nadzieję że jak wrócę z kolacji to będą jakieś wieście od karoli79... :-)

reklama
Cos jest z tym swedzeniem, bo ja dzis w nocy jak szalona sie drapałam, ale oliwka pomogła..

Palinka to niezle chłopaki sie rozpychają, bo ja w obwodzie 102 mam, a na wadze 60kg.Moja mama po urodzeniu mnie od razu weszła w ciuchy sprzed ciąży, mam nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie.

yogustta taka to pożyje ;-)

Do góry