reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja byłam aktywna do 28 tc, nie mialam dużego brzucha, pracowałam (lżej i mniej), jezdziłam autem itp i gdyby nie ten szpital tego dnia pewnie nadal bym funkcjonowała.

reklama
Ja powiem tak teraz mam zapał żeby pracować,ale jak to będzie za tydzień, dwa ? Nikt tego nie wie :)
Co niektóre z was rodziły już wcześniej...jeżeli miałam cesarkę ( ze względu iż Kacper był za duży - 4470 i 61 cm) a teraz w ciąży bliźniaczej jaka jest szansa,że urodzę naturalnie?
Niestety,ale zapomniałam zapytać ginekologa a do następnej wizyty zapomne...

Ostatnia edycja:
fantazjowa - wow! ale Twoj syn był duży! właściwie to od razu urodziłaś 3 miesięcznego bobasa :)
ja niestety nie wiem jak to jest z tą cesarką, ja perwszy poród miałam SN a teraz lekarz mnie straszy że też będzie SN bo moja ciąża to dwukosmówkowa dwuowodniowa. A chciałabyś rodzić naturalnie? Ja mam trochę cykora, no ale jak lekarz zdecyduje że będze bezpiecznie to tak urodzę ;-)

Ja powiem tak teraz mam zapał żeby pracować,ale jak to będzie za tydzień, dwa ? Nikt tego nie wie :)
Co niektóre z was rodziły już wcześniej...jeżeli miałam cesarkę ( ze względu iż Kacper był za duży - 4470 i 61 cm) a teraz w ciąży bliźniaczej jaka jest szansa,że urodzę naturalnie?
Niestety,ale zapomniałam zapytać ginekologa a do następnej wizyty zapomne...

moja Julka wazyla 4400gr i 62cm urodzona naturalnie i teraz blizniaki tak samo , wiec mozna :tak:

fantazjowa - wow! ale Twoj syn był duży! właściwie to od razu urodziłaś 3 miesięcznego bobasa :)
ja niestety nie wiem jak to jest z tą cesarką, ja perwszy poród miałam SN a teraz lekarz mnie straszy że też będzie SN bo moja ciąża to dwukosmówkowa dwuowodniowa. A chciałabyś rodzić naturalnie? Ja mam trochę cykora, no ale jak lekarz zdecyduje że będze bezpiecznie to tak urodzę ;-)

Weź mi nic nie mów! Wiedziałam,że będzie duży,ale nie myślałam,że aż tak a najśmieszniejsze jest to,że miałam mały brzuch :p A teraz Kacper jest maciupeńki i niski - jak mamusia tyle iż nie teraz.
Pewnie,że bym chciała :) Miałam już cesarkę i powiem,że nie chcę mieć jej drugi raz.

moja Julka wazyla 4400gr i 62cm urodzona naturalnie i teraz blizniaki tak samo , wiec mozna
yes2.gif

Milena,ale Ty obydwa miałaś naturalnie i Ci zazdroszczę :) Tyle iż ja się boję iż znowu będę miała cesarkę a nie chcę :(

Ostatnia edycja:
fantazjowa - w sumie to trochę od cc mineło, to może lekarz Ci pozwoli rodzić SN jeśli masz ciążę dwukosmówkową...
Ja za tym cc też za bardzo nie jestem, ale trochę mam stresa że jak urodzę jedno, to będzie problem z drugim..

Jejku, coś mne brzuch zaczął boleć.. normalne jakbym lód miała w brzuchu.. :baffled:

Moja ciąża jest ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa ja mam taką nadzieję,bo mam złe wspomnienia związane z cesarką,dlatego tak jej się wypieram :p

Oj :/ Może zaraz przestanie. Ja jakoś spać nie mogę. Męża nie ma, synek od 18 śpi,bo brzuch go bolał i nie mam co robić :(

Moja ciąża jest ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa ja mam taką nadzieję,bo mam złe wspomnienia związane z cesarką,dlatego tak jej się wypieram :p

Oj :/ Może zaraz przestanie. Ja jakoś spać nie mogę. Męża nie ma, synek od 18 śpi,bo brzuch go bolał i nie mam co robić :(

Mi lekarz powiedział że ciąża jednokosmówkowa jest wskazaniem do cc... Ale co lekarz to opinia, więc może Twój będzie miał inne zdanie. :-)

Ten brzuch to mne raz na jakiś czas męczy.. ale jakoś tak dziwnie mi w brzuchu. Wzięłam no spę, może pomoże. Dzieciaki rozrabiają.

Mi lekarz powiedział że ciąża jednokosmówkowa jest wskazaniem do cc... Ale co lekarz to opinia, więc może Twój będzie miał inne zdanie. :-)

Ten brzuch to mne raz na jakiś czas męczy.. ale jakoś tak dziwnie mi w brzuchu. Wzięłam no spę, może pomoże. Dzieciaki rozrabiają.

Nie żartuj.:( Racja co lekarz to inna opinia :)
Na pewno rozrabiają :) Ja idę,bo synuś wstał i chcę ze mną spać,więc dobranoc.

reklama
Do góry