reklama
Palinka24
Fanka BB :)
ojoj ...moja ręka... odpada mi ...zabrałam się za obieranie Tykwy... chce zrobić sobie takie lampki :Tykwa.info - Wszystko o tykwie | Galeria | Lampy ciekawe czy mi wyjdą :-)
fantazjowa
fantazjowa witamy na naszym wyjątkowym forum!!Jak samopoczucie?Skąd jesteś?
Witam
A miejscowości dokładnie nie powiem powiem tyle kupiliśmy domek na wsi i aktualnie kończymy jego remont generalny począwszy od wymiany dachu kończąc na łazience, było do wykorzystania poddasze,więc i tam pokoje zrobiliśmy
Samopoczucie bardzo dobre
Fantazjowa witaj w naszym wesołym gronie!!! Widzę, że jesteś na tym etapie co Agata. Pięknie się postaraliście o rodzeństwo dla synka ;-) Napisz jak się czujesz, jak przeżyliście informację o bliźniętach![]()
Wesołe jest na pewno i również witam!!
My byśmy się może nie zdecydowali,ale synek tak bardzo prosił,że on chce mieć młodsze rodzeństwo i ulegliśmy u wyszły maluszki x2
Czuję się bardzo,bardzo dobrze aż dziwi mnie to ponieważ jak byłam w ciąży z Kacprem to pierwsze 3 miesiące były nie do zniesienia...
Informacje o bliźniętach...był to wielki szok ponieważ ani w mojej rodzinie ani w rodzinie mojego męża, Marka nie ma bliźniąt, szok i jak my sobie poradzimy,ale to trwało tylko kilka godzin potem bardzo,bardzo się ucieszyłam się z bliźniąt! Na pewno sobie poradzę przecież jest mama, teściowa
A to bardzo fajnieFantazjowa- witamyja mam czteroletnią córeczkę- więc pomiędzy naszymi dziećmi będzie taka sama różnica wieku.
Fantazjowa - super że do nas dołączyłaś. Tu na pewno znajdziesz zrozumienie i wsparcieA pracujesz jeszcze czy na L4 już jesteś?
Taką mam nadzieję
A co do wagi wprawdzie nie z bliźniakami,ale jak byłam w ciąży z Kacprem to przytyłam + 25 kg i długo nie mogłam wrócić do swojej wagi sprzed ciąży,ale udało się...tylko teraz się boję jak to będzie
fantazjowa
fantazjowa jak wytrzymasz w pracy do 25tc to Ci się order należy :-)
po 20tc my tu wszystkie zdychamy i marudzimy na potęgę :-)
Myślę,że wytrzymam. Z Kacprem pracowałam do 30 tc
W sumie to powiem iż to zależy od silnej woli
Ostatnia edycja:
fantazjowa tu nie chodzi o lata :-) tylko o to że ciąża bliźniacza to jest dużo większe obciążenie niż pojedyncza :-) ale daj Ci Boziu pracować do 25tc :-)
niech się na ten temat wypowiedzą dziewczyny dla których jest to druga ciąża :-)
ja zaczynam 29tc i mam dość :-) nie jestem w stanie wysiedzieć bo dzieciaki tak uciskają na żołądek i w ogóle brzuch jest duuuuży
niech się na ten temat wypowiedzą dziewczyny dla których jest to druga ciąża :-)
ja zaczynam 29tc i mam dość :-) nie jestem w stanie wysiedzieć bo dzieciaki tak uciskają na żołądek i w ogóle brzuch jest duuuuży
rainmanka
Silna wola silną wolą a natura jednak wygra. Oczywiście też zyczę pracowac do 25tc, ja np miałam podobno mały brzuch a samo chodzenie, leżenie, siedzenie to juz był nielada wysiłek czasem.
Ale były tu dziewczyny które długo pracowały, które rodziły w 40tc wiec wszystko jest mozliwe...oby sie dobrze (jak na podwójną ciąże) czuć i byle dzieciaczki były zdrowe
Ale były tu dziewczyny które długo pracowały, które rodziły w 40tc wiec wszystko jest mozliwe...oby sie dobrze (jak na podwójną ciąże) czuć i byle dzieciaczki były zdrowe
fantazjowa
fantazjowa tu nie chodzi o lata :-) tylko o to że ciąża bliźniacza to jest dużo większe obciążenie niż pojedyncza :-)
Kurcze dziewczyno zaczynasz mnie kusić żebym wcześniej poszła na zwolnienie mimo iż nie chcę
Tossa nie wiem czy zauważyłaś,ale to jest moja druga ciąża
raimanka - ale w ciąży bliźniaczej tak długo dziewczyny pracowały? respekt normalnie 
fantazjowa - ja też miałam plan żeby dociągnąć do 25tc w pracy, pisałam nawet na forum że nie bardzo mogę pójść wcześniej na L4 ze względu na to, że mi to może trochę drogę zawodową skomplikować i niestety zonk.. w 19tc ból i twardnienie brzucha, szyjka w ciągu 3 tyg skróciła się z 45mm do 32mm i lekarz od razu wysłał mnie na L4 z nakazem leżenia..powiedział żebym nie zgrywała bohaterki.Strachu się najadłam że ho ho. Teraz już z brzuchem się uspokoiło. Ale praktycznie całymi dniami leżę plackiem. Myślałam że teraz też będzie tak jak w pierwszej ciąży, zero problemów, na zwolnienie poszłam gdzieś w 32tc, ale ciąża bliźniacza to zupełnie inna bajka. Może akurat będziesz wyjątkiem na tym forum, nie dopadnie Ciebie "syndrom 20tc" i będziesz w świetnej formie. :-) trzymam kciuki

fantazjowa - ja też miałam plan żeby dociągnąć do 25tc w pracy, pisałam nawet na forum że nie bardzo mogę pójść wcześniej na L4 ze względu na to, że mi to może trochę drogę zawodową skomplikować i niestety zonk.. w 19tc ból i twardnienie brzucha, szyjka w ciągu 3 tyg skróciła się z 45mm do 32mm i lekarz od razu wysłał mnie na L4 z nakazem leżenia..powiedział żebym nie zgrywała bohaterki.Strachu się najadłam że ho ho. Teraz już z brzuchem się uspokoiło. Ale praktycznie całymi dniami leżę plackiem. Myślałam że teraz też będzie tak jak w pierwszej ciąży, zero problemów, na zwolnienie poszłam gdzieś w 32tc, ale ciąża bliźniacza to zupełnie inna bajka. Może akurat będziesz wyjątkiem na tym forum, nie dopadnie Ciebie "syndrom 20tc" i będziesz w świetnej formie. :-) trzymam kciuki
reklama
fantazjowa
Kurcze dziewczyno zaczynasz mnie kusić żebym wcześniej poszła na zwolnienie mimo iż nie chcę
Tossa nie wiem czy zauważyłaś,ale to jest moja druga ciąża![]()
Powiem tak pracuję w ZUSie i jakoś nie marzy mi się iść na zwolnienie szybko
Poza tym mam trochę pracy przy tym co robię, szykuje się mnóstwo kontroli,więc muszę być pracy co najmniej do 18 tc.
Podziel się: