reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Youssta, termin wyznacza mi prawdopodobnie w poniedziałek, tyle ze planowane cięcia jako pierwsze spadaja z grafików jak jest tłok na porodówce i nagłe przypadki wiec na dwoje babka wrózyła.
Dzeci ułozone są;pierwszwe miednicowo, a drugie główkow.
Dzisiaj na obchodzie dok powiedział mi ze sa duzi i na bank beda w przyszłym tyg rozwiazywac bo 36tc z blizniakami to mega fajnie.

A połozna dzisiaj powiedział, ze w ciazy szczególnie mnogiej nie wolno lezec na plecach:baffled:tylko na boku....ja i tak juz nie mam na czym lezec tak mnie wszystko juz uwiera.

Domi a jak u Ciebie z porodem itp?

reklama
magicworld ja skończyłam fizjoterapie na AM,i w Irl jeszcze podyplomowe robiłam, ale juz mi straczy tej nauki zdecydowanie.A gdzie konczyłas farmacje?

Farmacje kończyłam na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Agata - to pewnie przeze mnie :( Przez to,że gadałam o tym,że straciłam 1 maluszka.
Karola - Łódzka Filmówka - jestem pełna podziwu :)
youstta - psychicznie - źle, fizycznie dobrze.

Byłam dziś na cmentarzu i jak głupia gadałam niby do mamy :(
Poza tym mam dzień płaczu i kupowania w internecie nie chciały byście zobaczyć co kupiłam...i wszystko dla dziewczynek...

Ostatnia edycja:
Magic.. to teraz kup sobie jakies superowe perfumy, na ktore dawno zalowalas sobie kasy:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Nie mogę, bo już mam wszystkie co chciałam. :p
Jakbym nie miała to bym kupiła :p
Najlepsze jest to,że ja robiłam zakupy z konta męża a on powiedział,że z zakupami dla maluszka mam czekać do 20 tc. a ja już zaczęłam...wkurzy się troszkę :p
Wydałam tylko 102 zł,więc może przeżyję :p
Ogólnie mam pytanie jako iż jestem już w poj. niestety :( to jakie wózki polecacie,bo się chce już rozglądać.

Ostatnia edycja:
Yousta, tak zostane już do końca w szpitalu, pisałam ostatnio,że już na poprzedniej wizycie chiała mnie gin kłaść do szpitala, bo jeden maluch wlazł głową pod kośc łonową, a to już jest bardzo nisko, na szczęście szyjka tzyma dobrze i tylko to mnie ratuje, więc pozwolili mi w domku leżeć jeszcze 2 tygodnie.

Karola, dzieciaki ułożone główkowo, więc mam nadzieję,że tak zostana i urodzę naturalnie. Mnie też jest mega niewygodnie na boku, wszystko uwiera i ciągnie :(

DZiewcczyny, takie doły to naturalnie, zwłaszcza w ciąży bliźniaczej, bo przecież podwójna dawka hormonów. Będzie dobrze, minie ten płaczliwy okres. Przytulam :*

Miłej soboty.

Ale mam ochote na winko :baffled::baffled::baffled::baffled::-p:-p:-p:-p

Znowu mi przyszlo ryczenie :(
Tak sobie myślę dlaczego tak jest,że moja siostra bliźniaczka w wieku 16 lat urodziła dziecko - córkę aktualnie ma 14 lat i chodzi do II klasy gimnazjum, a teraz moja siostra jest w ciąży z bliźniakami. A ja tyle lat się staram i 3 razy już straciłam maleństwa - na szczęście 1 maleństwo zostało we mnie i mam nadzieję,że tak będzie cały czas. I jaka jest w tym sprawiedliwość powiedzcie mi :(

Znowu mi przyszlo ryczenie :(
Tak sobie myślę dlaczego tak jest,że moja siostra bliźniaczka w wieku 16 lat urodziła dziecko - córkę aktualnie ma 14 lat i chodzi do II klasy gimnazjum, a teraz moja siostra jest w ciąży z bliźniakami. A ja tyle lat się staram i 3 razy już straciłam maleństwa - na szczęście 1 maleństwo zostało we mnie i mam nadzieję,że tak będzie cały czas. I jaka jest w tym sprawiedliwość powiedzcie mi :(
a powiedz tak szczerze, czy wtedy jak mialyscie po 16lat i ona dowiedziala sie o ciazy, zazdroscilas jej, chcialas byc na jej miejscu?
Nie wazne ile dzieci masz w buszku i jaka jest plec, naj wazniejsze ze bedziesz mamą i dla jakiegos maluszka calym swiatem a on dla Ciebie, moze ten który odszedł i siedzi gdzies teraz z babcia pilnuje zebyscie byli szczesliwa rodzinka i bedzie sie Wami opiekowal, a babcia nim.
Masz teraz dbac o siebie i tych którzy Cie tu potrzebuja Magic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie mogę, bo już mam wszystkie co chciałam. :p
Jakbym nie miała to bym kupiła :p
Najlepsze jest to,że ja robiłam zakupy z konta męża a on powiedział,że z zakupami dla maluszka mam czekać do 20 tc. a ja już zaczęłam...wkurzy się troszkę :p
Wydałam tylko 102 zł,więc może przeżyję :p
Ogólnie mam pytanie jako iż jestem już w poj. niestety :( to jakie wózki polecacie,bo się chce już rozglądać.

ja dla Franka miałam Teutonie Spirit S3 i uwazam ze to naaaaaaaaaaaaaaaajlepszy wózek swiata, zostawiłam go bo wiedziałam ze szybko chcemy drugie dziecko ale w naszym przypadku jak wiesz musielismy kupic wielka fure.
Zobacz w necie ten wozek, poczytaj o nim, chetnie Ci go sprzedam jak bys byla zainteresowana bo jest w idealnym stanie.
Podobaja mi sie jeszcze Maxi Cosi Mura ale sa mega ciezkie

a powiedz tak szczerze, czy wtedy jak mialyscie po 16lat i ona dowiedziala sie o ciazy, zazdroscilas jej, chcialas byc na jej miejscu?
Nie wazne ile dzieci masz w buszku i jaka jest plec, naj wazniejsze ze bedziesz mamą i dla jakiegos maluszka calym swiatem a on dla Ciebie, moze ten który odszedł i siedzi gdzies teraz z babcia pilnuje zebyscie byli szczesliwa rodzinka i bedzie sie Wami opiekowal, a babcia nim.
Masz teraz dbac o siebie i tych którzy Cie tu potrzebuja Magic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie, nie zazdrościłam jej. Mimo to przez całą ciąże ją wspierałam.
Może i tak,ale ja po prostu nie rozumiem dlaczego tak jest,że niby jesteśmy takie same, a jednej od razu się udało zajść w ciąże mimo iż wpadła, a druga ma takie z****** życie. ( przepraszam za słownictwo )
Dbam o siebie, dbam o moich najbliższych,ale ja już nie mogę :( Nawet nie mam ochoty spotkać się ze znajomymi...Dobra nie zawracam wam już głowy.

reklama
ja dla Franka miałam Teutonie Spirit S3 i uwazam ze to naaaaaaaaaaaaaaaajlepszy wózek swiata, zostawiłam go bo wiedziałam ze szybko chcemy drugie dziecko ale w naszym przypadku jak wiesz musielismy kupic wielka fure.
Zobacz w necie ten wozek, poczytaj o nim, chetnie Ci go sprzedam jak bys byla zainteresowana bo jest w idealnym stanie.
Podobaja mi sie jeszcze Maxi Cosi Mura ale sa mega ciezkie

Poczytam :)

Do góry