reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Youssta, termin wyznacza mi prawdopodobnie w poniedziałek, tyle ze planowane cięcia jako pierwsze spadaja z grafików jak jest tłok na porodówce i nagłe przypadki wiec na dwoje babka wrózyła.
Dzeci ułozone są;pierwszwe miednicowo, a drugie główkow.
Dzisiaj na obchodzie dok powiedział mi ze sa duzi i na bank beda w przyszłym tyg rozwiazywac bo 36tc z blizniakami to mega fajnie.

A połozna dzisiaj powiedział, ze w ciazy szczególnie mnogiej nie wolno lezec na plecach:baffled:tylko na boku....ja i tak juz nie mam na czym lezec tak mnie wszystko juz uwiera.

Domi a jak u Ciebie z porodem itp?

reklama
magicworld ja skończyłam fizjoterapie na AM,i w Irl jeszcze podyplomowe robiłam, ale juz mi straczy tej nauki zdecydowanie.A gdzie konczyłas farmacje?

Farmacje kończyłam na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Agata - to pewnie przeze mnie :( Przez to,że gadałam o tym,że straciłam 1 maluszka.
Karola - Łódzka Filmówka - jestem pełna podziwu :)
youstta - psychicznie - źle, fizycznie dobrze.

Byłam dziś na cmentarzu i jak głupia gadałam niby do mamy :(
Poza tym mam dzień płaczu i kupowania w internecie nie chciały byście zobaczyć co kupiłam...i wszystko dla dziewczynek...

Ostatnia edycja:
Magic.. to teraz kup sobie jakies superowe perfumy, na ktore dawno zalowalas sobie kasy:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Nie mogę, bo już mam wszystkie co chciałam. :p
Jakbym nie miała to bym kupiła :p
Najlepsze jest to,że ja robiłam zakupy z konta męża a on powiedział,że z zakupami dla maluszka mam czekać do 20 tc. a ja już zaczęłam...wkurzy się troszkę :p
Wydałam tylko 102 zł,więc może przeżyję :p
Ogólnie mam pytanie jako iż jestem już w poj. niestety :( to jakie wózki polecacie,bo się chce już rozglądać.

Ostatnia edycja:
Yousta, tak zostane już do końca w szpitalu, pisałam ostatnio,że już na poprzedniej wizycie chiała mnie gin kłaść do szpitala, bo jeden maluch wlazł głową pod kośc łonową, a to już jest bardzo nisko, na szczęście szyjka tzyma dobrze i tylko to mnie ratuje, więc pozwolili mi w domku leżeć jeszcze 2 tygodnie.

Karola, dzieciaki ułożone główkowo, więc mam nadzieję,że tak zostana i urodzę naturalnie. Mnie też jest mega niewygodnie na boku, wszystko uwiera i ciągnie :(

DZiewcczyny, takie doły to naturalnie, zwłaszcza w ciąży bliźniaczej, bo przecież podwójna dawka hormonów. Będzie dobrze, minie ten płaczliwy okres. Przytulam :*

Miłej soboty.

Ale mam ochote na winko :baffled::baffled::baffled::baffled::-p:-p:-p:-p

Znowu mi przyszlo ryczenie :(
Tak sobie myślę dlaczego tak jest,że moja siostra bliźniaczka w wieku 16 lat urodziła dziecko - córkę aktualnie ma 14 lat i chodzi do II klasy gimnazjum, a teraz moja siostra jest w ciąży z bliźniakami. A ja tyle lat się staram i 3 razy już straciłam maleństwa - na szczęście 1 maleństwo zostało we mnie i mam nadzieję,że tak będzie cały czas. I jaka jest w tym sprawiedliwość powiedzcie mi :(

Znowu mi przyszlo ryczenie :(
Tak sobie myślę dlaczego tak jest,że moja siostra bliźniaczka w wieku 16 lat urodziła dziecko - córkę aktualnie ma 14 lat i chodzi do II klasy gimnazjum, a teraz moja siostra jest w ciąży z bliźniakami. A ja tyle lat się staram i 3 razy już straciłam maleństwa - na szczęście 1 maleństwo zostało we mnie i mam nadzieję,że tak będzie cały czas. I jaka jest w tym sprawiedliwość powiedzcie mi :(
a powiedz tak szczerze, czy wtedy jak mialyscie po 16lat i ona dowiedziala sie o ciazy, zazdroscilas jej, chcialas byc na jej miejscu?
Nie wazne ile dzieci masz w buszku i jaka jest plec, naj wazniejsze ze bedziesz mamą i dla jakiegos maluszka calym swiatem a on dla Ciebie, moze ten który odszedł i siedzi gdzies teraz z babcia pilnuje zebyscie byli szczesliwa rodzinka i bedzie sie Wami opiekowal, a babcia nim.
Masz teraz dbac o siebie i tych którzy Cie tu potrzebuja Magic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie mogę, bo już mam wszystkie co chciałam. :p
Jakbym nie miała to bym kupiła :p
Najlepsze jest to,że ja robiłam zakupy z konta męża a on powiedział,że z zakupami dla maluszka mam czekać do 20 tc. a ja już zaczęłam...wkurzy się troszkę :p
Wydałam tylko 102 zł,więc może przeżyję :p
Ogólnie mam pytanie jako iż jestem już w poj. niestety :( to jakie wózki polecacie,bo się chce już rozglądać.

ja dla Franka miałam Teutonie Spirit S3 i uwazam ze to naaaaaaaaaaaaaaaajlepszy wózek swiata, zostawiłam go bo wiedziałam ze szybko chcemy drugie dziecko ale w naszym przypadku jak wiesz musielismy kupic wielka fure.
Zobacz w necie ten wozek, poczytaj o nim, chetnie Ci go sprzedam jak bys byla zainteresowana bo jest w idealnym stanie.
Podobaja mi sie jeszcze Maxi Cosi Mura ale sa mega ciezkie

a powiedz tak szczerze, czy wtedy jak mialyscie po 16lat i ona dowiedziala sie o ciazy, zazdroscilas jej, chcialas byc na jej miejscu?
Nie wazne ile dzieci masz w buszku i jaka jest plec, naj wazniejsze ze bedziesz mamą i dla jakiegos maluszka calym swiatem a on dla Ciebie, moze ten który odszedł i siedzi gdzies teraz z babcia pilnuje zebyscie byli szczesliwa rodzinka i bedzie sie Wami opiekowal, a babcia nim.
Masz teraz dbac o siebie i tych którzy Cie tu potrzebuja Magic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie, nie zazdrościłam jej. Mimo to przez całą ciąże ją wspierałam.
Może i tak,ale ja po prostu nie rozumiem dlaczego tak jest,że niby jesteśmy takie same, a jednej od razu się udało zajść w ciąże mimo iż wpadła, a druga ma takie z****** życie. ( przepraszam za słownictwo )
Dbam o siebie, dbam o moich najbliższych,ale ja już nie mogę :( Nawet nie mam ochoty spotkać się ze znajomymi...Dobra nie zawracam wam już głowy.

reklama
ja dla Franka miałam Teutonie Spirit S3 i uwazam ze to naaaaaaaaaaaaaaaajlepszy wózek swiata, zostawiłam go bo wiedziałam ze szybko chcemy drugie dziecko ale w naszym przypadku jak wiesz musielismy kupic wielka fure.
Zobacz w necie ten wozek, poczytaj o nim, chetnie Ci go sprzedam jak bys byla zainteresowana bo jest w idealnym stanie.
Podobaja mi sie jeszcze Maxi Cosi Mura ale sa mega ciezkie

Poczytam :)

Do góry