pauli1983 - o jak miło.... a macie już wybrane imiona dla dziewczynek? :-) My jednogłośnie zgodziliśmy się co do dwóch imion żeńskich zanim poznaliśmy płeć i te imiona zostają... natomiast mieliśmy straszny problem z imieniem męskim - różne co podobało się Mężowi to nie mi
także jak okazało się, że córcie będą to ten "problem" się sam rozwiązał
Co do szyjki....powiem Ci, że to b. dziwne - u mnie w 16 tc było 43 mm potem na którejś z wizyt 48mm potem 52mm także śmialiśmy się z lekarzem, że u mnie zamiast skracać będzie się wydłużać
no i ostatnio właśnie było 52mm a tu teraz to 37 no i te skurcze - nie czułam ich wcześniej, więc mnie to niepokoi.... Kiedy pytałam dr o te różne wymiary szyjki usłyszałam, że istnieje błąd pomiaru ale także kąt ugięcia nóg podczas badania szyjki po przez usg ma znaczenie
Co do odpoczywania to ja od początki ciąży bardzo się oszczędzam, w 10 tc trafiłam z krwawieniem do szpitala jak się okazało - krwiak - i miesiąc leżenia szpitalnego potem już bardzo na siebie uważałam i tak robię do tej pory.... pozwalałam sobie na rzeczy typu: starcie kurzy, ugotowanie obiadu a teraz już nic, tylko leżę i gniję
ale leżenie jest fajne, jak się chce leżeć, a nie jak trzeba... zwłaszcza teraz gdy na brzuchu nie wolno, na wznak odpada - ja się duszę - tez tak macie? a boki już bolą biodra .