a ja mam jeszcze jeden problem, może któras miałą coś podobnego? NA USG w 13 tyg lekarz napisał, ze ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa. Zaznaczył nawet na zdjęciu tzw objaw lambda, któy ma być na to dowodem. TEraz w szpitalu lekarz stwierdził, że ciąża wygląda na jednokosmówkową, pokazałam mu nawet później tamto badanie ale nmówił że on może napisać tylko to co widzi a łożysko wyglądalo na jedno ( może się tak "zlały" ???)
Ja jak byłam na ostatnim usg (20 tc) to lekarz pytal sie mnie o to co powiedzial poprzednim razem (12 tc), czyli jaka to jest ciaza. mowil, ze na tym etapie ciazy juz nie moze tego ponownie stwierdzic, poniewaz dzieci sa zbyt duze i zajmuja znacznie wiecej miejsca niz poprzednio. Min. dlatego przeprowadzane jest badanie w 12 tc.
Takze mysle, ze mozesz byc spokojna - one poprostu sie tak "zlaly" :-) i teraz ciezko zobaczyc wszystko tak jak na poczatku. Dodam jeszcze tylko, ze gin do ktorego chodze na usg, jest uwazany za specjaliste w tej dziedzinie i jest bardzo dokladny przy kazdym badaniu usg.