reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kochane Brzuszki
Witam się z Wszystkimi i również dołączam do grona z bliźniakami w brzuchu. Moje kruszynki to dziewczynki - Julka i Oleńka dwujajowe, dwukosmówkowe. Każda ma swój domek :) Jak na razie jeszcze mi nie dokuczają więc jest dobrze, pobolewają mnie tylko żeberka z lewej strony, ale to pewnie dlatego że robię się duża jak prawdziwa ciężarówka...:zawstydzona/y: Brzusio zdecydowanie widoczny...
ŻYczę wszystkim zdrówka i powoli może poczytam bo mam sporo zaległości...I chetnie się dowiem czy jakaś mama z okolic Rzeszowa też się spodziewa bliźniąt??
Całusiam i ściskam
Ania

reklama
Cześć! Mam nadzieję, że mogę tu do Was dołączyć:) Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się znaleźć forum dla dziewczyn oczekujących bliźniąt:)! Teraz czeka mnie lektura wszystkich stron forum (już nie mogę się doczekać!) i mam nadzieję brać dalszy udział w dyskusjach...Jestem w 17tc, od 5 tygodni wiem, że w moim brzuszku zagościło nie jedno, a dwoje dzieci...Bliżnięta jednojajowe, jednokosmówkowe dwuowodniowe...oczywiście żyję w stresie, mam wiele obaw i wątpliwości...Czy są tu przyszłe Mamy, które oczekują podobnych bliźniąt? Nie znam jeszcze płci dzieci, mam nadzieję, że uda się poznać przed świętami!
Miłego dnia!
Witaj Lilka w naszym gronie trójpaczków:-) Serdeczne gratulacje przede wszystkim!:-)Moje dziewczynki tez sa jednokosmowkowe, dwuowodniowe i teoretycznie maja byc identyczne, ale jak sie okazuje nie zawsze tak jest wiec dopoki nie zobacze nie uwierze!:tak: A juz niedlugo sie dowiemy, bo leci 34tydz, a lekarz przewidzial mi cesarke na 36-37tydz. Moze da rade to przetrzymamy do Nowego Roku. Narazie wszystko jest ok. To juz niedlugo poznasz plec. My dowiedzielismy sie w 20tyg na usg polowkowym.
Kochane Brzuszki
Witam się z Wszystkimi i również dołączam do grona z bliźniakami w brzuchu. Moje kruszynki to dziewczynki - Julka i Oleńka dwujajowe, dwukosmówkowe. Każda ma swój domek :) Jak na razie jeszcze mi nie dokuczają więc jest dobrze, pobolewają mnie tylko żeberka z lewej strony, ale to pewnie dlatego że robię się duża jak prawdziwa ciężarówka...:zawstydzona/y: Brzusio zdecydowanie widoczny...
ŻYczę wszystkim zdrówka i powoli może poczytam bo mam sporo zaległości...I chetnie się dowiem czy jakaś mama z okolic Rzeszowa też się spodziewa bliźniąt??
Całusiam i ściskam
Ania
Malakurka rowniez witam i gratuluje serdecznie! Coraz nas wiecej widze. Super:tak:

Milenka jakie cudne te Twoje maluszki i chyba sa takie same co?..W kazdym razie bardzo podobne.

Ostatnia edycja:
Witamy nowe mamusie:-):-):-)Ja mam takie pytanko...Czy kupiłyście, lub macie zamiar kupic 2 wanienki???Ja narazie mam jedną.Wydaje mi się,że wystarczy.Nawet nie wiem jak moje maluszki będą kąpane.To się okaże za kilka tyg.Pozdrawiam;-)

lilka, malakurka, witajcie. Ależ urodzaj na bliźniaki :D

onna dobry temat podjelas tez sie nad tym nie raz zastanawialam. a co powiedzieli ci lekarze jak wychodzilas ze szpitala odnosnie wizyt kontrolnych? twoj gin zanim cie wyslal do szpitala tez ci nic nie wytlumaczyl?

no wyobraź sobie że w szpitalu ani slowa, tyle co sama zapytałam stażystki co mi wypis przyniosła... A wtedy byłam w szoku że już wychodzę i jeszcze nie wszystko. Mam napisane w karcie wypisu, że wizyta u lekarza prowadzącego za 7-14 dni, mam nadziejęże uda mi się zapisać na następny poniedzialek, zresztą i tak zwolnienie mi się kończy, moj gin mnie jakoś wciśńie, najwyżej na 7.50... W karcie mam też zalecenia - oszczędzający tryb życia i leki jakie mam brać, ale slowem mi nikt tego nie poweidział, dziwnie trochę. JA sobie myślę że moze to tak dlatego że mnie mój gin kierował z konkretną sprawą do sz[pitala. Sam mi mówil o szwie raczej, ja zreszta też trochę czytalam o tym wcześniej, ale moim zdaniem powinni ze mną przed założeniem porozmawiać, chyba ze taki oglny wywiad bez wspominania o tym uznali za rozmowę...
Ja mam ten komfort, że mogę sobie zadzwonić do prowadzącego, ale przecież nie będę go każdym pytaniem ścigać, dlatego pytam Was czy macie podobnie. NIby w szpitalu pytałam o te efekty clotrimazolu, ale ja wiem czy ten plyn jak woda to też z tego? Po laktovaginalu tego nie mialam, a dziś znów bardziej, więc może to od tego (biorę co drugi dzień raz to raz to)

Witamy nowe mamusie:-):-):-)Ja mam takie pytanko...Czy kupiłyście, lub macie zamiar kupic 2 wanienki???Ja narazie mam jedną.Wydaje mi się,że wystarczy.Nawet nie wiem jak moje maluszki będą kąpane.To się okaże za kilka tyg.Pozdrawiam;-)
moniora, wystarczą mi dwa łóżeczka, wanienkę kupię jedną ale sie zastanawiam jaka będzie najlepsza. Chyba taka z korkiem, zeby szybko i sprawnie zmienić wodę do drugiej kąpieli. Nie wiem też co ze stelażem, kusi mnie taki kombajn z półeczkami od razu, tylko to mało dekoracyjne i tak ma stać na wierzchu? Na pewno wygodne, bo cały sprzęt do kąpania jest w jednym miejscu.Ja nie wiem nawet - takie niemowlaczki to się kąpie w przegotowanej wodzie? U nas jest strasznie twarda, niektorzy dorośli łapią uczulenie od niej. Zastanawiam się nad każdym szczegółem, żeby potem sprawnie było.
Podzielę się z Wami fajnym artykułem, ktory mi siostra przesłała - o kupowaniu ubranek dla dzidzioli, u nas to będzie chyba jeszcze bardziej aktualne :)
Nowa Matka Polka

dziewczyny, ale mecie słiczne te maleństwa, a u Ciebie Marta to rzeczywiście rożne. A mi się wydawalo że maluchy wszystkie podobne do siebie i martwiłam się jak je rozpoznam na początku ;) Ty raczej nie masz problemu

moira - moja ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa, dwuowodniowa.

23marta gratuluję maluszków-jak dobrze je mieć już przy sobie.

anulka!!! mi po Tardyferonie też żelazo troszkę skoczyło - biore 3 razy dziennie.

Mam do Was jeszcze pytanie - czy Wam też tak pierzchną usta? Ja mam strasznie popękane przez cały czas. Smaruję, ale efekt jest na pół godziny i zaczyna sie od początku. Wiem, że wit. B odpowiada za to, ale ja dodatkowo ją biorę w tabletkach więc nie wiem jaka może być przyczyna.

Witam wszystkie podwójne mamusie, a przede wszystkim nowe - Lilka81 i malakurka - , które do nas dołączyły:-)

anulka super że Ci się glukoza poprawiła!! możesz na luzaku wcinać słodycze :)) mi nie kazał powtarzać badania przy wyniku 140 :)) kurcze... ale masz już fajnie z tym 34 tygodniem!! przede wszystkim dlatego, że dzieciątka są już bezpieczne, ale również dlatego że coraz bliżej do Ich narodzin!!:-) supcio... ja odliczam każdy dzień, każdy tydzień... i wiem że z każdym dniem mojej niewygody dzieciaki są o krok bliżej! i podziwiam Cię z tą energią!! ja ledwo co zrobie to muszę później odpoczywać!

moniora02 - moim zdaniem 2 wanienki są zbędne!! bo i tak nie będziesz kąpąc 2 dzieci w jednym czasie! ja mam jedną i właśnie ten "kombajn"! przetestowany na mojej siostrze więc wiem że się sprawdza... ma 2 półki pod spodem więc fajnie bo mieszkając w bloku każdy kąt żeby coś poukładać jest ważny... po drugie i najważniejsze rozkładając wanienkę przewijak mamy obok więc będzie duża wygoda :)))

iws - też mam często popękane usta... czasem bardziej czasem mniej... i na dodatek dziąsła mi krwawią :/

Noo moje gardło napewno jest lepsze niż w sobotę... ale kurcze... od kilku dni zaczęły mi doskwierać straszne bóle kręgosłupa!! wcześniej bolał mnie na dole a teraz w części piersiowej... i to jest bardzo uciążliwe... a nie chce zbyt dużo tabletek brać... czy może któraś z was używała jakiejś maści albo coś takiego na ból pleców?
Wczoraj wieczorem moje dziewczyny tak się rozszalały że myślałam że mi skóre rozerwą!! ale było fajnie... nawet wtedy gdy troche bolało :-):-)

iws - też mam często popękane usta... czasem bardziej czasem mniej... i na dodatek dziąsła mi krwawią :/

Dziąsła mi też dokuczają - na początku krwawiły tylko troszke a teraz to jak tylko szczoteczkę przyłożę to krew tryska strasznie. I pasty uzywam i nie szoruje szczotką. Zastanawiam się teraz czy by nie zmienić na taką z mniejszą glówką - precyzyjniej będę mogła nią kierować :)

reklama
Witam wszystkie podwójne mamusie, a przede wszystkim nowe - Lilka81 i malakurka - , które do nas dołączyły:-)

Noo moje gardło napewno jest lepsze niż w sobotę... ale kurcze... od kilku dni zaczęły mi doskwierać straszne bóle kręgosłupa!! wcześniej bolał mnie na dole a teraz w części piersiowej... i to jest bardzo uciążliwe... a nie chce zbyt dużo tabletek brać... czy może któraś z was używała jakiejś maści albo coś takiego na ból pleców?
Wczoraj wieczorem moje dziewczyny tak się rozszalały że myślałam że mi skóre rozerwą!! ale było fajnie... nawet wtedy gdy troche bolało :-):-)
madzia ja mam z kregosłupem ten sam problem. boli mnie czesc piersiowa na wysokosci lopatek dokladnie pomiedzy. moj gin zabronil mi uzywania masci rozgrzewajacych i rozkurczowych powiedzial, ze to do krwi przenika i woli, zebym jadla paracetamol wiec za jego pozwoleniem jak juz nie wytrzymuje biore na nocke jeden paracetamol. dodatkowo jak lezalam teraz w szpitalu to jeden doktor mi powiedzial, zebym robila sobie walek np z recznika i wsadzala pod kark jak ide spac zeby wyrownac plaszczyzny i podtrzymac kregi i tak samo mowil ze pod lędźwiową częśc mozna jednoczesnie. mi to daje ulgi troche zasypiam z duzo mniejszym bolem, a i w nocy nie budze sie co chwile.

a moje usta to jak jedno tarełko. smaruje i smaruje i szalu dostaje jeszcze do tego mam często zajady które pękaja. szminki nawilzajace ida u mnie jak woda, nigdzie sie bez nich nie ruszam;)

Do góry