reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

MARTA GRATULACJE! Teraz się zorientowałam, że urodziłaś już :tak: Nie wiem czy pamiętasz, moje córeczki też miały jedno łożysko, a są zupełnie od siebie rożne. A jak tam radzisz sobie z karmieniem? Pierś czy mieszanka? W ogóle to sliczne bobaski, może kiedys spotkają się z moimi córami, hehe :-)

reklama
Dziekuje za gratulacje dziewczynki

MARTA GRATULACJE! Teraz się zorientowałam, że urodziłaś już :tak: Nie wiem czy pamiętasz, moje córeczki też miały jedno łożysko, a są zupełnie od siebie rożne. A jak tam radzisz sobie z karmieniem? Pierś czy mieszanka? W ogóle to sliczne bobaski, może kiedys spotkają się z moimi córami, hehe :-)
pamietam pamietam, wiesz co karmilam je troche butelka troche piersia, ale u mnie to nie zdalo egzaminu, chłopaki wisieli na cycu 2godziny i ciagle ssali, a po tych dwoch godzinach placz byl i jeszcze dopychali 50ml z butli dlatego wlasciwie wczoraj zrezygnowalam z karmienia piersia i daje im tylko butle

23marta jeszcze chyba ja Ci nie gratulowałam wspaniałych Maluszków. No więc przyjmij moje gratulacje:-).
Kurcze zastanawiam się, dlaczego ja jeszcze nie urodziłam a kończę już 38 tydzień. Mój gin zwleka ze zdjęciem pessara, twierdzi, że lepiej jak dzieci będą dłużej w brzuchu, ale ja zaczynam się bać czy to rzeczywiście dobrze.:-(

23Marta SERDECZNE GRATULACJE!!! CUDNE MALUSZKI!!!
I podziwiam, ze dalej na uczelnie latasz? A kogo zostawiasz z maluszkami?

Melduje sie ze zyje i jest wszystko ok! :-) Chociaz Monia mam to co Ty! Obawiam sie kazdego dnia..ale narazie nic sie nie zapowiada. Czuje sie bardzo dobrze! Nie leze w dzien wogole, caly czas jak nie latanie po sklepach to sprzatanie to cos..jakas starsznie pobudzona sie czuje:tak:wyniki krwi mi sie poprawily, chyba po tym Tardyferonie (żelazo) co mi gin przepisal. Glukoze mialam powtorke to wyszla 120 po 2 godz. takze cukrzycy tez nie mam. Dzieki bogu! bo ja nie umiem zyc bez slodyczy:tak:wlasnie pochlaniam budyn czekoladowy:-DJuz mam 16kg na plusie..
Najlepsze jest to ze odkad sie grudzien zaczal to wszyscy sie o mnie tak martwia. Jak tylko nie dobieram tel albo nie odpisuje na smsy panika, ze juz rodze!!!:-D

Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek! Uzywacie moze pasa poporodowego? Bo ja caly czas zastanawiam sie czy kupic..

Ostatnia edycja:
kama, to ja i do CIebie i do wszystkich które mialy/mją pessar mam pytanko. Jakie mialyście zalecenia, jakie leki i jak się po tym czulyście? Czy ten pessar dal się dotknąć przy zaklądaniu leków dopochwowych?? Bo ja go czuję dość blisko i się zastanawiam czy to dobrze?
Czy szyjkę po założeniu pessara nadal trzeba kontrolować co 2 tygodnie? NA ile to pewna metoda?(byląm przekonana,że u mnie będzie szew a tu niespodzianka)

Witajcie my wczoraj byliśmy na kontroli u okulisty, jak narazie wszystko z oczkami jest ok, następna wizyta w styczniu
xx.jpg

kama, to ja i do CIebie i do wszystkich które mialy/mją pessar mam pytanko. Jakie mialyście zalecenia, jakie leki i jak się po tym czulyście? Czy ten pessar dal się dotknąć przy zaklądaniu leków dopochwowych?? Bo ja go czuję dość blisko i się zastanawiam czy to dobrze?
Czy szyjkę po założeniu pessara nadal trzeba kontrolować co 2 tygodnie? NA ile to pewna metoda?(byląm przekonana,że u mnie będzie szew a tu niespodzianka)
onna dobry temat podjelas tez sie nad tym nie raz zastanawialam. a co powiedzieli ci lekarze jak wychodzilas ze szpitala odnosnie wizyt kontrolnych? twoj gin zanim cie wyslal do szpitala tez ci nic nie wytlumaczyl?

Cześć! Mam nadzieję, że mogę tu do Was dołączyć:) Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się znaleźć forum dla dziewczyn oczekujących bliźniąt:)! Teraz czeka mnie lektura wszystkich stron forum (już nie mogę się doczekać!) i mam nadzieję brać dalszy udział w dyskusjach...Jestem w 17tc, od 5 tygodni wiem, że w moim brzuszku zagościło nie jedno, a dwoje dzieci...Bliżnięta jednojajowe, jednokosmówkowe dwuowodniowe...oczywiście żyję w stresie, mam wiele obaw i wątpliwości...Czy są tu przyszłe Mamy, które oczekują podobnych bliźniąt? Nie znam jeszcze płci dzieci, mam nadzieję, że uda się poznać przed świętami!
Miłego dnia!

reklama
Cześć! Mam nadzieję, że mogę tu do Was dołączyć:) Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się znaleźć forum dla dziewczyn oczekujących bliźniąt:)! Teraz czeka mnie lektura wszystkich stron forum (już nie mogę się doczekać!) i mam nadzieję brać dalszy udział w dyskusjach...Jestem w 17tc, od 5 tygodni wiem, że w moim brzuszku zagościło nie jedno, a dwoje dzieci...Bliżnięta jednojajowe, jednokosmówkowe dwuowodniowe...oczywiście żyję w stresie, mam wiele obaw i wątpliwości...Czy są tu przyszłe Mamy, które oczekują podobnych bliźniąt? Nie znam jeszcze płci dzieci, mam nadzieję, że uda się poznać przed świętami!
Miłego dnia!
witam lilka81 i gratuluje dzidziusiów!!! trafilas na swietne forum, bardzo tu u nas cieplo, milo i pomocnie;)

Do góry