reklama
andzia! gratki ;-)
z zasilkami jest tak ze trzeba miec dochod nizszy niz... tu nie mam swiezych informacji ale kiedys bylo to ok. 500 zl. na jedna osobe w rodzinie - mysle ze sie zalapiesz skoro nie masz prawa do zasilku... popytaj w posredniaku ;-)
z zasilkami jest tak ze trzeba miec dochod nizszy niz... tu nie mam swiezych informacji ale kiedys bylo to ok. 500 zl. na jedna osobe w rodzinie - mysle ze sie zalapiesz skoro nie masz prawa do zasilku... popytaj w posredniaku ;-)
iwee
Zadomowiona(y)
Dowikla mam pytanko do ciebie. Pisalas ze twoje dziewczynki urodzily sie bardzo male, a w ktorym tygodniu ciazy sie urodzily? Czy musialy byc w inkubatorkach z powodu wagi? Pisze bo okazalo sie ze moje maluchy tez malutkie no i pojawil sie problem bo chlopiec jakbky przystopowal z rosnieciem, od 2 tygodni niewiele urosl i nikt nie wie dlaczego. Nie wykluczone ze z tego powodu bedzie cesarka moze juz za tydzien lub dwa... Boje sie strasznie...
Ja urodzilam wlasnie w 34 tyg plus 1 dzienDowikla mam pytanko do ciebie. Pisalas ze twoje dziewczynki urodzily sie bardzo male, a w ktorym tygodniu ciazy sie urodzily? Czy musialy byc w inkubatorkach z powodu wagi? Pisze bo okazalo sie ze moje maluchy tez malutkie no i pojawil sie problem bo chlopiec jakbky przystopowal z rosnieciem, od 2 tygodni niewiele urosl i nikt nie wie dlaczego. Nie wykluczone ze z tego powodu bedzie cesarka moze juz za tydzien lub dwa... Boje sie strasznie...
Byly w inkubatorkach tylko dlatego ze spadala Im waga:-)Jak wazyly 1600 i waga zaczeła rosnac to mialam juz je na sali w podgrzewanym lozeczku
A ile waza juz Twoje maluszki????
Pozdrawiam Cie bardzo goraco:-)
czesc laski. tez mam ciaze blizniacza. jestem teraz w 6 miesiacu. caly maj lezalam w szpitalu bo mialam plamienia ktore byly spowodowane tym ze tylna kosmowka byla blisko ujscia. teraz brzuszek urusl i kosmowka podniosla sie do gory. nadal biore luteine i tak szczerze to boje sie ze jak ja odstawie to znowu cos sie stanie. blizniaki sa dwukosmowkowe i dwuowodniowe. krwiakow nie mialam
nieee, absolutnie nie, to wszytsko zalezy od wymiarów dzidziulek i twojej miednicy, od ułożenia płodów i od rodzaju ciąży blizniaczej. Wskazaniem do cesarki z tego co wiem jest ciaza jednokosmowkowa, jednoowodniowa. Ja mam dwuowodniowa jednokosmowkowa, ale gin mi powiedzial ze ze wzgledu na moje gabaryty to szans na poród normalny nie mam zbyt wielkich z czego akurat ja sie ciesze . Ale jeszcze nie mialam robionych pomiarów zadnych bo chyba za wczesnie, wiec nie wykluczone ze gdyby zdarzylo sie tak ze dzieci beda dobrze ułożone i odpowiednich rozmiarów zeby sie zmiescic w mojej malej miednicy to bede mogla rodzic naturalnie. A jaka jest Twoja ciąża blizniacza? dwukosmówkowa?
reklama
Witam. Ja jestem w 13 tyg. Poszliśmy zobaczyć nasze maleństwo a okazało się ze jest dwójeczka..trochę szok, ale sie cieszymy. Nie znamy płci ale są jednojajowe. No i ciąża jest dwuowodniowa, jednokosmówkowa. Lekarz powiedział, że lepiej jak są dwa łożyska ale najważniejsze ze są w dwóch osobnych workach:-). Robiłam badanie prenatalne i jest wszystko ok. Narazie jeszcze męczą mnie mdłości i nie czuję się najlepiej, mam nadzieje ze niedlugo to minie..początkowo lekarz wyznaczył mi termin 23 stycznia ale wygląda na to, że teraz troszkę się skróci..Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!
Podziel się: