reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Chyba nie ma żadnej z Was na forum:(Mam mały problem i już sama nie wiem co z tym zrobic.Tyle opinii czytałam.Mieszkam w Irlandii.Przedwczoraj lekarz zalecił mi szczepienie na świńską grypę.Mam je miec w czwartek.Czy któraś z Was też dostała taką propozycję?Niezbyt jestem do tego przekonana.Co Wy sądzicie na ten temat:)

reklama
Witajcie Dziewczyny, długo mnie tu nie było..witam wszystkie nowe mamusie no i chciałam Wam powiedzieć że u nas będzie parka,tak się cieszę ..:-):-):-)

Co do stanu zdrowia to powiem tyle że mam twardniejący brzuszek no i dużo leków na rozluźnienie macicy. Szyjka dobrze się trzyma jak na razie, 26.11 mamy USG połówkowe no i też pewnie zaczne pisać liste pytań bo poźniej jak tam jestem to o wszystkim zapominam.
Czy są bliźniaki z Trójmiasta? ciekawa jestem jaki szpital Wam proponują wasi lekarze. Ja mam zamiar o tym sie zapytać bo nie za bardzo wiem co wybrać? Chętnie poczytam Wasze opinie.
Wszystkim życzę dużo zdrówka i samych przyjemnyh chwil..:happy:

Nataliab - Gratuluję parki :) Ja też jestem szczęśliwą przyszłą mamusią parki :) Mieszkam pod Gdańskiem. Rodzić będę w Kartuzach. Tam też jest mój lekarz, któremu ufam bezgranicznie, dlatego też ten szpital.
Pierwszy poród (cc) też był w Kartuzach i wspominam go dość miło. Opieka była dobra, no i mój lekarz...

Witaj moniora02 na forum, no już ładnie 27 tc, jak się czujesz? jak brzusio? my tez mamy parkę ale imion jeszcze nie wybieramy,mamy trocę czasu..pozdrawiam

Nataliab - Gratuluję parki :) Ja też jestem szczęśliwą przyszłą mamusią parki :) Mieszkam pod Gdańskiem. Rodzić będę w Kartuzach. Tam też jest mój lekarz, któremu ufam bezgranicznie, dlatego też ten szpital.
Pierwszy poród (cc) też był w Kartuzach i wspominam go dość miło. Opieka była dobra, no i mój lekarz...

Ja pewnie będę miała któryś ze szpitali Gdańskich bo mieszkamy w okolicach. Ciążę mi prowadzi lekarka z Invicty, mam za soba jeden poród na Klinicznej ...niestety moja córeczka juz nie żyła więc nie mogę wspominac ani mile ani źle ten szpital,natomiast opiekę miałam super jak na ten szpital i nawet po porodzie osobną salę. Jedno wiem że moja gin będzie chciała mnie położyć tak ok 32 tc do szpitala ale jeżeli na patalogię ciąży to zostaję Kliniczna . Oby dzieciaczki były zdrowe a na razie mam jeszcze trochę czasu na przemyślenie pewnych spraw.
Ty już masz o wiele do przodu też juz bym chciała być bliżej rozwiązania :tak: no ale nie przyspieszę.

Cześc nataliab:-)Jest to moja trzecia ciąża i w porównaniu z poprzednimi ta daje mi popalic:)Często mam kolki w lewej części brzucha,no i ten ból pleców.Czasami czuję się jak słonica:):):)Martwi mnie to,że tu w Irlandii nie ma badań ginekologicznych,więc kompletnie nie mam pojęcia jak tam z moją szyjką.Badania w szpitalu mam teraz co tydzień i co tydzień usg.Lekarka powiedziała,że muszą mnie kontrolowac,bo dzieci są małe.W 25tyg.ważyły 639gram i 667.Jutro następne usg.Mam nadzieję,że podrosły.Tak pozatym wszystko ok.A jak Ty się czujesz?

Dziewczyny dziekuje bardzo za tyle odpowiedzi,ciekawa jestem jak to bedzie -mamy juz jednego lobua wiec z blizniakmi mialabym niezly mlynek:baffled:,ale co bedzie to bedzie byle byly zdrowe (jedno czy dwoje)-Powodzenia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom:laugh2:

Cześc nataliab:-)Jest to moja trzecia ciąża i w porównaniu z poprzednimi ta daje mi popalic:)Często mam kolki w lewej części brzucha,no i ten ból pleców.Czasami czuję się jak słonica:):):)Martwi mnie to,że tu w Irlandii nie ma badań ginekologicznych,więc kompletnie nie mam pojęcia jak tam z moją szyjką.Badania w szpitalu mam teraz co tydzień i co tydzień usg.Lekarka powiedziała,że muszą mnie kontrolowac,bo dzieci są małe.W 25tyg.ważyły 639gram i 667.Jutro następne usg.Mam nadzieję,że podrosły.Tak pozatym wszystko ok.A jak Ty się czujesz?

No ja ogólnie czuje się dobrze,czasami twardnieje mi brzuszek,no i rózne kłucia tu i ówdzie, ale da sie wytrzymac,ciągle się uspokajam i myslę że za miesiąc będzie ciężej. Jestem na zwolnieniu więc naprawdę dużo odpoczywam i leżę tyle ile mi sie chce. Dam znać jak moje dzieciaki po USg połowkowym wg wymiarów.

chyba mamy tydzien dobrych wiadomosci... wlasnie wrocilam od doktorka, szyjka ma sie dobrze mimo, ze twardnienie brzuszka jeszcze wystepuje. doktor powiedzial, ze jest dobrze i zeby sie nie denerwowac. mimo ze mam sie jeszcze oszczedzac to jest uspokojony zreszta ja tez;)) lezenie sie oplacilo. OBY TAK DALEJ!!!!!

chyba mamy tydzien dobrych wiadomosci... wlasnie wrocilam od doktorka, szyjka ma sie dobrze mimo, ze twardnienie brzuszka jeszcze wystepuje. doktor powiedzial, ze jest dobrze i zeby sie nie denerwowac. mimo ze mam sie jeszcze oszczedzac to jest uspokojony zreszta ja tez;)) lezenie sie oplacilo. OBY TAK DALEJ!!!!!
Moja lekarka tak samo - jak spojrzy na szyjke to mówi że wszystko w porządku no a że twardnieje to normalne bo z podwójną mocą i szybkością musi macica się rozciągać. Dobrze że u was wszystko w porzadku i oby tak dalej!:cool2:

reklama
dziewczyny poratujcie co na przeziębienie? mega katar i kaszel? czosnek juz jem w tabletkach. herbatka z cytryna i miodem malo pomaga;(
natalia, ktory ty jestes dokladnie tydzien, bo chyba cos kolo mojego;)?

Do góry