reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza - archiwum

Ja też jestem miłośniczką farbowanych włosów - moje odrosty działają na mnie jak płachta na byka ;-)

Jak moja Mamuśka zdawała maturę to już miała siwe kosmyki więc nie pytajcie jak strasznie się bałam, szczęśliwie dla siebie geny mam po Tacie, który mimo 55 wiosen nie ma ani jednego siwego włosa........ wiec jest szansa że za szybko nie osiwieję... ;-);-);-)

reklama
Nie stawaj przed lustrem. Bo dziecko dostanie oczopląsu lub zeza. Oprócz zeza dziecku grozi również skrajna brzydota.

o matko :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to sobie na scianie wypisze :-D:-D:-D zaraz obok lustra najlepiej.
w sumie dobre na ostatni trymestr, kiedy sie puchnie, dostaje rozstepow i rosnie :-):tak:

Nie zachlap sobie brzucha podczas zmywania naczyń lub prania, bo dziecko będzie pijakiem.

no jak nic mala pijaczynka bedzie :-( ehhh

Niczego nie smaż, bo tam, gdzie kapnie tłuszcz - dziecko będzie miało znamię

a jak nie daj boze kapnie na sciane czy blat, to gdzie znamie sie pojawi? :-D

Nie kochaj się z mężem dwa miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka

ze niby od przygladania sie "temu" od srodka ropieja oczka? :-D:-D:-D:-D

Mój faworyt z cytowanej listy zobobonów, to spanie w kożuchu, żeby dziecko miało kręcone włosy ;-) Mój dociekliwy mąż spytał, czy są wytyczne, czy w kożuchu trzeba spać przez całą ciążę, a może wystarczy tylko przez jakiś czas... Po krótkiej burzy mózgów stwierdziliśmy, że chyba przez całą ciążę, bo jak nie to kędzierzawe będą tylko niektóre włosy np. tylko łonowe ;-)

a co zrobic, jesli wlosy maja byc proste? z zelazkiem spac??? :confused:

ten z ta zgaga tez niezly, moze ten sen Cypisii o urodzeniu coreczki od razu w kiteczkach nie byl bez znaczenia :-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry