reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Alutka znalazłam cos dla Ciebie na necie:

Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym przez kosmówkę łożyska. Składa się z dwóch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Ale ponieważ wiele zarodków jest wadliwych genetycznie (niektórzy uważają, że nawet 50 % z nich) i często dochodzi, do „mikroporonień” to dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych > 25 mIU/ml) oznacza ciążę. HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy ciążowe.
Poziom HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie jego poziom obniża się i taki pozostaje do końca ciąży.

Przykładowe normy
Tygodnie ciąży
poziom beta hcg
3
5-50 mIU/ml
4
5-430 mIU/ml
5
19-7340 mIU/ml
6
1000-56000 mIU/ml​

Więcej przeczytasz na Forum Ginekologiczne - Niep

reklama
Bardzo mi przykro rudka. Widzę, że dziś jakiś @ dzień mamy.
Ja się jeszcze cały czas pocieszam tym, że moja mama jak była ze mną w ciąży to jeszcze jeden @ miała (albo coś co wyglądało jak @).

siostra tez mnie tak pociesza,ale bylam u gina po badaniu powiedziała że to nie ciąża tylko @,milama takie bóle że wyprosiłam wizyte:( takie życie.
Może im dlużej sie czeka tym bardziej sie docenia ten DAR,czego sobie i Wam życze,dobranoc

witajcie bardzo mi przykro rudka i antiope z powodu @:-(.rudka trzymaj sie moze w nastepnym cyklu sie uda,antiope z tego co pamietam ja tez mialam w pierwszej ciazy cos co wygladalo jak @ a w ciazy bylam wiec jest nadzieja:tak:.ja jeszcze czekam moze u mnie wyjda upragnione dwie krechy ale to jeszcze troche.rudka dzieki za info o hcg prosze napiszcie mi tylko czy na takie badanie musze miec skierowanie czy moge pojsc prywatnie.pozdrowienia.trzymam kciuki za was.

Witajcie!!! My z mężem staramy się od kwietnia tego roku.Koleżanka podpowiedziała mi metodę termiczna,jest to mój pierwszy cykl kiedy mierzę temp.W sobotę,tj.11,08 miałam pierwszy dzień wyższch temp.,chciałabym zrobić test,ale czy nie za wcześnie???:-(

Witajcie!!! My z mężem staramy się od kwietnia tego roku.Koleżanka podpowiedziała mi metodę termiczna,jest to mój pierwszy cykl kiedy mierzę temp.W sobotę,tj.11,08 miałam pierwszy dzień wyższch temp.,chciałabym zrobić test,ale czy nie za wcześnie???:-(
Poczekaj troszke z testem, ja zrobilam dzien po terminie @ i wyszla jedna kreska, teraz poczekam tak 10 dni i wtedy zrobie jeszcze raz. POWODZENIA;-):tak::tak::tak:;-):tak:;-):tak:;-)

reklama
Mi tez jest ciezko, ale nie ma co sie spieszyc. Jak jestes w ciazy to , jak poczekasz troszke i zrobisz test pozniej tez bedzie dobrze. Co ma byc to bedzie. powodzenia, ja nadal czekam na @, ale mam nadzieje ze nie przyjdzie.

Do góry