aspekt
Fanka BB :)
Przepisy weszły 26 kwietnia 2023Od kiedy ? Bo skończyłam macierzyński w tym roku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przepisy weszły 26 kwietnia 2023Od kiedy ? Bo skończyłam macierzyński w tym roku
Nie zawsze pieniądze przelewa zus czasami zakład płacy wypłaca zależy gdzie się pracuje
Nie pisz tak. Jest mnóstwo kobiet, które leżą i chuchają na siebie, a ciążę tracą. Nie potrzebują poczucia winy.To normalnie na L4 masz 100% płatne
Później jak urodzisz to się zmienia i masz albo pół roku 100% i drugie pół 60%, albo cały rok 80%
Z mojej perspektywy bierz L4 i dbaj o siebie. Z założenia ciąża bliźniacza jest ciążą podwyższonego ryzyka. Musisz dbać o siebie wtedy maluszki będą mogły robić swoje
Nie napisałam, że to daje 100% pewności ale pozwala nie obarczać się winą też straciłam ciążęNie pisz tak. Jest mnóstwo kobiet, które leżą i chuchają na siebie, a ciążę tracą. Nie potrzebują poczucia winy.
Od kwietnia tego roku zmieniły się stawki za urlopy rodzicielskie.
Nie jest to odpowiedź na pytanie ale ok faktycznie od kwietnia płacą 81,5 %. Jakoś ogromna istotność tego 1,5% mi umknęłaPrzepisy weszły 26 kwietnia 2023
Faktycznie zapomniałam, bo nie składałam wniosku o waloryzacjęA nie 81.5%?
Mam trochę inne zdanie na ten temat, ale ok...Nie napisałam, że to daje 100% pewności ale pozwala nie obarczać się winą też straciłam ciążę
To nie jest jedyna zmiana...dla wielu kobiet bardziej korzystne będzie 20 tyg 100 procent i 32 tygodni 70 procent. Plus urlop rodzicielski dla ojca, zmiany w pracy zdalnej dla rodziców....trochę tego jestNie jest to odpowiedź na pytanie ale ok faktycznie od kwietnia płacą 81,5 %. Jakoś ogromna istotność tego 1,5% mi umknęła
A w jakiej sytuacji tak byłoby korzystniej?To nie jest jedyna zmiana...dla wielu kobiet bardziej korzystne będzie 20 tyg 100 procent i 32 tygodni 70 procent.