reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

a jakie miałaś dokładnie wyniki holtera. Co Ci powiedziała lekarka, że można od tego umrzeć?Ja jestem przerażona a Ty piszesz z takim spokojem...

reklama
Sandruś ciśnienie nie ma nic do tego- ja mam normalne ciśnienie przy takich zaburzeniach pracy serca....

Oto dokladny opis mojego wyniku
rytm prowadzacy zatokowy
max hr137/min min hr 61//min w godzinach nocnych sr hr ok 80/min
Bardzo liczna eksstrasystolia komorowa (ok 90% zapisu ) ukladajaca sie okresowo w bigeminie rzadziej w trigeminie, bez par ,pobudzen gromadnych
Pojedyncze pobudzenia dodatkowe-nadkomorowe
Lekaraka nie powiedziala mi nic konkretrnego ale na pewno ze od tego mozna umrzec
Przeciez zawsze mozna zrobic cesarke a stres w takiej sytuacji to najgorsze co moze byc Jak ja sie zaczynam czyms stresowac albo denerwowac to czuje jak bym miala serducho w gardle az cala piers mi sie rusza
Staram sie byc spokojna i opanowana w koncu nikt nie chce aby stalo nam sie cos zlego
Pozdrawiam cie serdecznie i dbaj o siebie i postaraj sie troche sie wyciszyc i uspokoic albo zajac glowe czyms innym:-)

Cesarka podobno jeszcze bardziej obciąża serducho- przynjamniej tak mówią moi lekrze a mam dwóch kradiologów i ginekologa.....podziwiam Cie za ten spokój- a jka się wogóle czujesz- odczuwasz te skurcze, masz duszności?

Ja tez jestem po rozmowach z lekarzami na temat rozwiazania w obecnej sytuacji i powiem ci szczerze ze moi lekarze narazie nie widza przeciwkazan do naturalnego porodu ale gdybym sie zle czula i mocno czula te skurcze to wtedy zrobia mi cesarke bo chodzi tu o wysilek fizyczny jaki jest podczas porodu naturalnego a przy ceasarce go nie ma. Podczas porodu nat. zwieksza sie cisnienie krwi i skurcze serca moga byc mocno wyczuwalne.
A jesli chodzi o moje samopoczucie to jest roznie oczywiscie odczuwam te dodatkowe skurcze czasami mnie zaboli serducho ale po chwili przechodzi jesli chodzi o dusznosci to na szczescie ich nie mam Ale mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze mozesz miec dusznosci w zwiazku z ciaza a nie z sercem
A moja rada dla ciebie (jesli moge) sprobuj na kilka dni zapomiec o wszystkim odstresuj sie zobaczysz ze sie lepiej poczujesz :-)
Pozdrawiam cie

Ja się dowiediząłm o tym 3 i pól tygodnia temu i jakos nie umiem się otrząsnąć do tego te duszności- okropność!!!!Mam nadzieję, że zostaniesz na tym forum do rozwiązania. Ja mam termin na 01 czerwca....

Jasne ze zostane na forum ja mam termin na 27 sierpien
W srode 8 kwietnia mam kolejna wizytye w Zabrzu 3/4 kwietnia holter i zobaczymy co powie Pani doktor

a ja mam holter 1 kwietnia a wizyte u Pani KArdiolog 7 kwietnia więc bardzo podobnie. A ty bierzesz ten isoptin ? W jaiej dawce Ci przpiali mnie isoptin 40- 3 razy dzinnie, ale narzi nie biorę tylko te końskie dawki magnezu. Jesli holter nie wykaże poprawy to dopiero zacznę brać.

przepraszam za błędy - mam strasznie wytartą klawiaturę i jak szybko piszę to takie kwiatuszki mi wychodzą....

reklama
Do góry