napewno lekarze wywołali tak żły stan u mnei w jakim się znajduje i napewno przez to przypałętała mi się nerwica lekowa- strach przed śmiercią. ALe arytmie wczesniej lekka musiąlm mieć- same nerwy jej nie wywyołałay atylko mogły zaostrzyć. Magnezu biore bardzo dużo- 6 tabletek dziennie- zalecenie kardiologa plus na noc piję melise i biore walerianę.........ale sie boję....................
reklama
Eve84
2 lata przerwy.....
wiem ze sie boisz! moge sie zalozyć ze jak bede w ciązy to tez mi sie ten lęk nasili teraz mam go tylko okresowo ... gdy sie cos dzieje zaslabne itp a powiedz jak sypiasz? bo wczesniej pisalas ze nie moglas! a teraz? sen w przy tego typu schorzeniach to podstawa!
od kiedy biorę magnez to nie moge narzekać, obudzę się raz w nocy 15-30 min i śpie dalej, a wczęsniej to potrafiłam od 1- 5 w nocy nie spać- więc modlę siężeby ten magnez pomagał-. 01 kwirtnia mam holtera zakąłdanego i prosze boga , zeby tych skurczy było mniej niz 5000 tys. Od dzisiaj postanowiąłm nie sprawdzac pulsu, bo na nim czuje kazdy skurcz...
Eve84
2 lata przerwy.....
to dobrze ja tez po magnezie lepiej spie! sądze ze to sie w koncu unormuje nie bedzie to jutro czy za tydzien ale dasz rade dokladnie co do pulsu nie ma sensu go sprawdzac bo sama wiesz ze jakby cos sie dzialo to napewno to poczujesz wiec po co sie nakrecac dodatkowo i do tego wcale nieprzyjemnym zabiegiem! mi z reguly w trakcie mierzenia cisninia "wypada płatek" w zastawce! :/ a cisnienie ogolnie jakie masz?
Eve84
2 lata przerwy.....
no to książkowe! ja mam z regoly 100/60 a do tego tetno 90 fajnie szarpie! usmiechij sie bedzie wszystko dobrze!!!! i jak bedziesz miala holter to pamietaj - spokoj!!!! czytaj sobie ksiażke obejzyj komedie jakas! na spacerek idz! byle bys tylko nie myslala o tym holterze!
Sandra1287
Sandrusia
a u jakiego wy lekarza bylyscie z tym problemem bo ja tez mam kolatania serca i musze o tym powiedziec lekarzowi od ginekologa sie bierze skierowanie???????
reklama
ja byłam u internisty- on mnie skierował na ekg, echo i holter, teraz kardiolog. Jesli jesteś z Warszawy to polecam Panią kardiolog Barbare zalewską- przyjmuje w medicover na ochocie.
Sandra infomuj mnie co u Ciebie na bieżacą. A jak odczuwasz te kołatania? Mierzyłąś puls, czujesz takie przerwy w pulsie ? a w sercu jak y się na chwilę zatrzymywało? Czy tylko masz przyspieszony puls. Jesli przyspieszony to to normalne w ciązy
Sandra infomuj mnie co u Ciebie na bieżacą. A jak odczuwasz te kołatania? Mierzyłąś puls, czujesz takie przerwy w pulsie ? a w sercu jak y się na chwilę zatrzymywało? Czy tylko masz przyspieszony puls. Jesli przyspieszony to to normalne w ciązy
Podziel się: