reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

reklama
pas ciążowy udaje że pomaga - to tak jak "majtki wyszczuplające" - założysz sukienkę i wygląda że nie masz brzucha a on jest tylko ściśnięty i to jest ta sama zasada, niestety dieta + ćwiczenia innej rady nie ma

zagadzam sie ale przez pierwszy miesiac po porodzie raczej cwiczyc nie mozna a pas mozna nosic :-) zawsze to pomorze troszke obkurczyc skóre! :sorry: tak mi sie wydaje! :tak:

Cześć dziewczyny...

przez pierwszy miesiąc po porodzie moje kochane to kobita nie ma siły ćwiczyć ;-)

Jestem styczniową mamusią i ciesze się bardzo że znalazłam Wasz temat.

U mnie kłopoty z serduchem zaczeły się w III trymestrze ciąży ( słabo, szybkie bicie i musiałam się wręcz zginać żeby nie upaść), myślałam że po porodzie po 6 tygodniach połogu to się unormuje, ale byłam w błędzie. Serducho wali mi czasem jak szalone, jakby chciało wyskoczyć z klatki, puls do 130 przy ciśnieniu około 60/100. Właśnie jestem w trakcie badań, ale mam wrażenie że ma to duży związek z tym o czym pisałyście : NERWY, a (po porodzie jest ich sporo) i permanentne zmęczenie ( nie spałam normalnie od 4 m-cy).... taka to moja historia :-D jak będe miała wyniki i jakąś diagnoze to dam znać.

Nie miałam nic robione z sercowych spraw, bo wszyscy (ja również) uważali, że to przez ciąże i że nic się nie dzieje..a jednak coś się zadziało, no poród siłami natury jest jednak wyczerpujący i wymaga dużo wysiłku, więc także się przyczynil.. ale co ja tu będe, jak będą wyniki to się odezwe z konkretami.

hmm..no to koniecznie porób te badania:( A jak sie czujesz poza tym?

Jaki masz badania i kiedy- zacznij od echa serca najlepiej.

Przynajmniej oszczędzono CI stresów w ciąży- ja od 4 miesięcy jestem jednym kłebkiem newrów. zostało mi 8 dni, ale boje się, że przenoszę, bo mało mam skurczy przpowiadających:(

Miaa6 witaj! :tak: co do tego tetna jest to juz spora tachykardia i wiem doskonale jak to daje czadu! :sorry: a przy sercu i nerwach niestety najweażniejszy jest sen! :eek: ja jak nie poloze sie spac o 10ej i nie zasne w miare szybko to na drugi dzin mam kolatania leki itp! :eek: wiem też ze w twojej sytuacji z malenstwem o sen jest baaardzo ciezko! ale moze masz kogos zeby raz na jaki czas zaopiekowal sie malenstwem przez cala noc a ty zebys sie wyspala tak porządnie! :sorry: to duzo daje! poza tym radze duuuuzzzoooo moagnezu najlepiej z B6 i sprawdź jony Mg K Ca S czesto tego typu zaburzenia rytmu spowodowane sa wlasnie nieprawidlową ilościa jonów lub ich niedoborem!! :sorry: i daj nam szybciutko znac co i jak!

Suzou sliczny brzuszek!!!! to teraźniejsza fotka!?:-)

Dzięki dziewczyny za tak duże zainteresowanie moim zdrowiem.
rzeczywiście o sen jest trudno i wstyd się przyznać bo od 4 miesięcy nie spałam sama, tzn tak żeby Ksawka nie było obok mnie, wstaje do niego 2/3 razy w nocy więc śpie średnio 4 godziny. Zapomniałam dodać wczoraj, że potwornie spuchły mi nogi w kostkach, a nawet w ciąży nogi miałam normalne.

Suzou1981 piękne zdjęcie, będzie chłopczyk czy dziewczynka?
Nie bój się że przenosisz! I co najważniejsze : jedz, pij i korzystaj póki jeszcze jesteś podwójna, bo później będzie duuużo mniej czasu.

reklama
Miaa- nie chcę Cię martwić, ale ja bym na twoim miejscu zrobiłą echo serca jeszcze w tym tygodniu...a w ciąży było Ci duszno? a teraz jest Ci duszno, a nie męczysz się szybciej?

Ostatnia edycja:
Do góry