reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

reklama
no a ja się doczekałam w końcu wizyty, w sumie powiedział że tylko szmery w sercu mam większe, ale to może być spowodowane ilością krwi
na początku czerwca mam mieć usg i się okaże czy się pogorszyło przez ciążę czy nie wpłynęła

niedomykalność się najczęsciej powiększa w ciązy a potem wrca do staniu w jakim była tak mi powiedizła ostatnio moja ginka.....a ja im bliżej konca tym mam wrażenie,że mam tych skurczy więcej- zaczynam się bać dziewczyny- naprawdę:(

Miaa- nie chcę Cię martwić, ale ja bym na twoim miejscu zrobiłą echo serca jeszcze w tym tygodniu...a w ciąży było Ci duszno? a teraz jest Ci duszno, a nie męczysz się szybciej?

na koniec ciąży było mi potwornie duszno i gorąco, i ten stan się utrzymuje do teraz, potem robi mi się słabo. Poce się bardziej, a wczesniej byłam zmarzlakiem, a teraz w krótkich rękawkach latam jak wszyscy w swetrach, męcze się szybciej. Miałam ekg, puls 110... jak mi pani dr zleci to zrobie usg serduch

jak jej powiesz o kostkach, dusznościach to Ci od razu zleci- choć ja na twoim mijscu polecialabym i zrobiła prywatnie....ja tez mam dusznosci ale od 6 miesiaca ciąży szczególnie jak leże i po jedzeniu.....

a na ekg w ciązy miaąłś puls 130?

ja w ciąży nie miałam ŻADNYCH badań serca.

A duszności..hmm no robi mi się gorąco i zwyczajnie jest mi duszno nawet przy otwartym oknie, tak jakbym nie miała czym oddychać, nie mogła wciągnąć do końca powietrza, jakbym miała za małe płuca.

A doktorce mówiłam o kostkach, powiedziała że to prawdopodobnie brak elektrolitów. Widziała że jestem bardzo wypompowana.

A jak Ty się czujesz przed porodem? Proponuje Ci dużo pozytywnych myśli i jak najwięcej odpoczywać, nie nakręcaj się sercem.. pozdrawiam

chciałabym bym byc pozytywnie nastrojona- ja wszystko widze na czarno.....................................spuchnięte kostki sprawą elektrolitów...nie sądzę........................

reklama
Do góry