reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 35+

Kurcze u mnie po tabletkach jakaś paranoja ciśnienie pierwsze 140 drugie 64 z reguły i arytmię mi ciśnieniomierz pokazuje co jakiś czas.... generalnie nie czuje się źle, ale moje dziecko jest ułożone miednicowo i kopie mnie na samym dole brzucha w pęcherz właściwie a to już 28 tydzień i zastanawiam się czy on ma jeszcze miejsce do zmiany pozycji.

reklama
Witam wszystkich też jestem w gronie 35+ To moja druga ciąża mam 38 lat i również zdiagnozowaną cukrzycę od 14 tygodnia ponadto jestem na insulinę bo niestety dietą nie mogłam uregulować cukrów porannych. Ciąża od początku zagrożona bo plamilam I byłam na duphastonie i luteinie które powoli odstawiam. Z ciśnieniem nie mam na chwilę obecną problemów

Witam wszystkich też jestem w gronie 35+ To moja druga ciąża mam 38 lat i również zdiagnozowaną cukrzycę od 14 tygodnia ponadto jestem na insulinę bo niestety dietą nie mogłam uregulować cukrów porannych. Ciąża od początku zagrożona bo plamilam I byłam na duphastonie i luteinie które powoli odstawiam. Z ciśnieniem nie mam na chwilę obecną problemów

Hejka.Duzo tej insuliny masz? Ja już 16 j a dalej cukier szaleje

Hejka.Duzo tej insuliny masz? Ja już 16 j a dalej cukier szaleje
U mnie dopiero 20 tydz więc biorę mało bo 5 jedn ale diabetolog mówiła że z czasem będziemy zwiększać dziś też miałam 90 na czczo więc jak utrzyma się tendencja wzrostowa to podnoszę sobie o 1 jednostkę

reklama
Kurcze u mnie po tabletkach jakaś paranoja ciśnienie pierwsze 140 drugie 64 z reguły i arytmię mi ciśnieniomierz pokazuje co jakiś czas.... generalnie nie czuje się źle, ale moje dziecko jest ułożone miednicowo i kopie mnie na samym dole brzucha w pęcherz właściwie a to już 28 tydzień i zastanawiam się czy on ma jeszcze miejsce do zmiany pozycji.
Rzeczywiscie 140 to chyba sporo a dolny wynik niski... a znaczek arytmii mi sie pojawia tez czasami przez te dodatkowe skurcze nadkomorowe mimo niskiego ciśnienia, wlasnie przez ten znaczek trafilam na sor i do kardiologa bo się go przestraszylam 🙈

Do góry