reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Lilou super ten przewijako , wanienko komoda :)
ja tutaj mam malo miejsca i juz sie marwtie jak to bedzie :( teraz juz sie nie wyprowadzimy , bo dopiero co sie wprowadzilismy hehe
takze trzeba bedzie kombinowac , zeby bylo jakos konfortowa dla nas i dziecka

Gwiazdka ja odradzam lozeczka turystyczne
sa ladne i duzo ich jest itd., ale jak chodzilam po forach ciezarowek i robily zakupy i te co zakupily turystyczne lozeczka , zaraz po urodzeniu pisaly , ze do du... sa i szukaja normalnych drewnianych lozeczek
te turystyczne maja dykte z cieniutkim materacykiem i to nie jest wygodne , ani zdrowe dla malucha
co innego raz na jakis czas gdzies sie tak przespac , a co innego na codzien
takze ja odradzam
ale kazdy oczywiscie zrobi jak chce :)

reklama
Moja szwagierka ma właśnie takie łóżeczko, ale miała włożony materacyk kupiony osobno taki jak do drewnianego łóżeczka,także maluszek miał wygodnie i ja tak właśnie chciałam zrobić...u niej się sprawdziło....zobaczymy ;-)

Dziewczyny to i ja wtrącę parę groszy.

Po cesarce laktator przydał mi się bardzo w szpitalu (miałam elektryczy Medela) - mała nie umiała jeszcze jeść, a ja miałam nawał, więc co dwie godz. nastawiałm budzik i tak mi się udało wszytsko rozładować. Potem już mi się tak nie przydał.

Mój najlepszy zakup z perspektywy czasu oceniając to wanienka profilowana OK BABY. Świetna sprawa - duża, bezpieczna, idealna, gdy kąpię się maleństwo w pojedynkę. Nie trzeba trzymać, maluch czuje się pewnie, a służyła nam grubo ponad rok. Ma też wbudowany termometr, co ułatwia sprawę szczególnie na początku.

Jeśli chodzi o łożeczka, to ja mam normalne drewniane i turystyczne też. Z tym, że te drugie traktuje faktycznie jako wyjazdowe. Choć by nie wiem jakie było wspaniałe, to jest nadal sztuczne i wystarczy się zastanowić czy np. same w 20st. upale chciałabyśmy w nim spać??

Aha ręczniki z kapturkiem - zwracajcie uwagę na rozmiar, bo takie 75x75 posłużą na bardzo krótko - maleństwo naprawdę szybko rośnie. Wogóle warto przy każdej okazji zwracać uwagę na wymiary, bo zdjęcie często nie oddaje stanu faktycznego, a potem się okazuje, że trzeba kupować coś jeszcze raz...;-)

Bardzo polecam też półśpiochy, na początek body na zatrzaski (nie trzeba zakładać przez główkę), emulsje do kąpieli (emolienty), krem do pupy Nivea sensitive (taki w puszce - przerobiłam z 10 i ten wg mnie jest najlepszy - do dziś w użyciu, każde odparzenie leczy momentalnie).
:-)
Jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać...:-)

Koleżanki się ze mnie śmiały, że jestem takie "pogotowie - co kupić?", ale teraz już prawie wszytsko zapomniałam...;-)

Aha polecam też przeanalizować temat szczepionek, bo niektóre robi się bardzo wszcześnie (np. rotawirusy),a niestety u nas w Polsce zalecane nie są refundowane, przez co też należy zabezpieczyć na nie środki...

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z fever we wszystkich tematach :tak:

U nas sprawdziły się jeszcze na początku takie bodziaki bez nóżejk tylko na zasadzie koszulki nocnej - łatwiej takiego noworodka przebrać i zmienić mu pieluszkę ...a on i tak zawinięty w kocyku lub rożku jest więc mu cieplutko w skarpeteczkach.

COś takiego
Orgins Organic Baby Gown - Grey (Newborn) - I Play - Babies "R" Us

a i ja lubiłam taki polarkowy rożek milusi i dzieciaczek czuł sie bezpiecznie
Baby Swaddlers for Boys | Babies"R"Us

u nas też sprawdził się bardzo dobrze śpiworek do fotelika samochodowego który później wykorzystałam w wózku

JJ Cole Original Bundle Me - Graphite - JJ Cole Collections - Babies "R" Us

To i ja sie doloze! Faktycznie z calego serca odradzam lozeczka turystyczne jako lozeczko do spania na codzien! Materacyk zupelnie sie nie nadaje do spania, raczej do posiedzenia-zabawy jako kojec. Ewentualnie jak juz dziewczyny mowily na krotkie wyjazdy, ale ja i tak podkladam 1-2 kocyki pod przescieradlo. Mozna oczywiscie dokupic materac ale jednak z doswiadczenia uwazam, ze nie sa one najlepszym wyborem. Lozeczko drewniane jest przewiewne i bezpieczniejsze dla noworodka.
Polecam rowniez kupic chuste do noszenia maluszka. U nas byla niezastapiona!! Mayeczka ja uwielbiala. Sprawdzala sie zwlaszcza na spacerach kiedy Elli meczyly sie nozki-wtedy siadala do wozka a mayeczka do chusty. Teraz z trojka maluszek bedzie w huscie na kazdym spacerze, bo mi rak zabraknie:-D:-D

Przydatne informacje.
Ta wanienka to naprawdę trafiony pomysł, nie zawsze nas dwoje będzie przy kąpieli, i na pewno to bezpieczniejsze.
Co sądzicie o takim wózku??
MURANO - WÓZEK UNIWERSALNY MURANO - KOLOR BEŻOWY Sklep on-line AROSHOP - wózki dziecięce, foteliki, huśtawki
lub
http://bebetto.p.win.pl/sklep/wozek-vulcano-oliwkowoseledynowy-p-71.html
o i jeszcze taki
http://sklepmaluszek.pl/pr6390-roan-wozek-dzieciecy-marita-587.html
i wiecej o roan
http://www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=2856 i http://www.skleproan.pl/index.php?i4,komplet
i jeszcze taki wyszukałam
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1156&<osCsid>
Dodam, że fotelik do samochodu tez muszę nabyć. Czy znacie jakieś sprawdzone modele?

Ostatnia edycja:
No właśnie koła plastikowe pompowane z łożyskami w modelu murano i vulcano i gondola mała.
W modelu roan (3 opcja) koła chyba stelaż metalowy i pompowane, a i gondola wymiarowo większa.
Rozglądałam się też za wózkami i fotelikami marki Britax bo ponoć są bardzo dobre, ale cena....
Wózek może nie, ale fotelik jeśli rzeczywiście jest bezpieczny i dobry to jednak bym się skusiła, bo tu o bezpieczeństwo chodzi...

reklama
Do góry