reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Lilou super ten przewijako , wanienko komoda :)
ja tutaj mam malo miejsca i juz sie marwtie jak to bedzie :( teraz juz sie nie wyprowadzimy , bo dopiero co sie wprowadzilismy hehe
takze trzeba bedzie kombinowac , zeby bylo jakos konfortowa dla nas i dziecka

Gwiazdka ja odradzam lozeczka turystyczne
sa ladne i duzo ich jest itd., ale jak chodzilam po forach ciezarowek i robily zakupy i te co zakupily turystyczne lozeczka , zaraz po urodzeniu pisaly , ze do du... sa i szukaja normalnych drewnianych lozeczek
te turystyczne maja dykte z cieniutkim materacykiem i to nie jest wygodne , ani zdrowe dla malucha
co innego raz na jakis czas gdzies sie tak przespac , a co innego na codzien
takze ja odradzam
ale kazdy oczywiscie zrobi jak chce :)

reklama
Moja szwagierka ma właśnie takie łóżeczko, ale miała włożony materacyk kupiony osobno taki jak do drewnianego łóżeczka,także maluszek miał wygodnie i ja tak właśnie chciałam zrobić...u niej się sprawdziło....zobaczymy ;-)

Dziewczyny to i ja wtrącę parę groszy.

Po cesarce laktator przydał mi się bardzo w szpitalu (miałam elektryczy Medela) - mała nie umiała jeszcze jeść, a ja miałam nawał, więc co dwie godz. nastawiałm budzik i tak mi się udało wszytsko rozładować. Potem już mi się tak nie przydał.

Mój najlepszy zakup z perspektywy czasu oceniając to wanienka profilowana OK BABY. Świetna sprawa - duża, bezpieczna, idealna, gdy kąpię się maleństwo w pojedynkę. Nie trzeba trzymać, maluch czuje się pewnie, a służyła nam grubo ponad rok. Ma też wbudowany termometr, co ułatwia sprawę szczególnie na początku.

Jeśli chodzi o łożeczka, to ja mam normalne drewniane i turystyczne też. Z tym, że te drugie traktuje faktycznie jako wyjazdowe. Choć by nie wiem jakie było wspaniałe, to jest nadal sztuczne i wystarczy się zastanowić czy np. same w 20st. upale chciałabyśmy w nim spać??

Aha ręczniki z kapturkiem - zwracajcie uwagę na rozmiar, bo takie 75x75 posłużą na bardzo krótko - maleństwo naprawdę szybko rośnie. Wogóle warto przy każdej okazji zwracać uwagę na wymiary, bo zdjęcie często nie oddaje stanu faktycznego, a potem się okazuje, że trzeba kupować coś jeszcze raz...;-)

Bardzo polecam też półśpiochy, na początek body na zatrzaski (nie trzeba zakładać przez główkę), emulsje do kąpieli (emolienty), krem do pupy Nivea sensitive (taki w puszce - przerobiłam z 10 i ten wg mnie jest najlepszy - do dziś w użyciu, każde odparzenie leczy momentalnie).
:-)
Jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać...:-)

Koleżanki się ze mnie śmiały, że jestem takie "pogotowie - co kupić?", ale teraz już prawie wszytsko zapomniałam...;-)

Aha polecam też przeanalizować temat szczepionek, bo niektóre robi się bardzo wszcześnie (np. rotawirusy),a niestety u nas w Polsce zalecane nie są refundowane, przez co też należy zabezpieczyć na nie środki...

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z fever we wszystkich tematach :tak:

U nas sprawdziły się jeszcze na początku takie bodziaki bez nóżejk tylko na zasadzie koszulki nocnej - łatwiej takiego noworodka przebrać i zmienić mu pieluszkę ...a on i tak zawinięty w kocyku lub rożku jest więc mu cieplutko w skarpeteczkach.

COś takiego
Orgins Organic Baby Gown - Grey (Newborn) - I Play - Babies "R" Us

a i ja lubiłam taki polarkowy rożek milusi i dzieciaczek czuł sie bezpiecznie
Baby Swaddlers for Boys | Babies"R"Us

u nas też sprawdził się bardzo dobrze śpiworek do fotelika samochodowego który później wykorzystałam w wózku

JJ Cole Original Bundle Me - Graphite - JJ Cole Collections - Babies "R" Us

To i ja sie doloze! Faktycznie z calego serca odradzam lozeczka turystyczne jako lozeczko do spania na codzien! Materacyk zupelnie sie nie nadaje do spania, raczej do posiedzenia-zabawy jako kojec. Ewentualnie jak juz dziewczyny mowily na krotkie wyjazdy, ale ja i tak podkladam 1-2 kocyki pod przescieradlo. Mozna oczywiscie dokupic materac ale jednak z doswiadczenia uwazam, ze nie sa one najlepszym wyborem. Lozeczko drewniane jest przewiewne i bezpieczniejsze dla noworodka.
Polecam rowniez kupic chuste do noszenia maluszka. U nas byla niezastapiona!! Mayeczka ja uwielbiala. Sprawdzala sie zwlaszcza na spacerach kiedy Elli meczyly sie nozki-wtedy siadala do wozka a mayeczka do chusty. Teraz z trojka maluszek bedzie w huscie na kazdym spacerze, bo mi rak zabraknie:-D:-D

Przydatne informacje.
Ta wanienka to naprawdę trafiony pomysł, nie zawsze nas dwoje będzie przy kąpieli, i na pewno to bezpieczniejsze.
Co sądzicie o takim wózku??
MURANO - WÓZEK UNIWERSALNY MURANO - KOLOR BEŻOWY Sklep on-line AROSHOP - wózki dziecięce, foteliki, huśtawki
lub
http://bebetto.p.win.pl/sklep/wozek-vulcano-oliwkowoseledynowy-p-71.html
o i jeszcze taki
http://sklepmaluszek.pl/pr6390-roan-wozek-dzieciecy-marita-587.html
i wiecej o roan
http://www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=2856 i http://www.skleproan.pl/index.php?i4,komplet
i jeszcze taki wyszukałam
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1156&<osCsid>
Dodam, że fotelik do samochodu tez muszę nabyć. Czy znacie jakieś sprawdzone modele?

Ostatnia edycja:
No właśnie koła plastikowe pompowane z łożyskami w modelu murano i vulcano i gondola mała.
W modelu roan (3 opcja) koła chyba stelaż metalowy i pompowane, a i gondola wymiarowo większa.
Rozglądałam się też za wózkami i fotelikami marki Britax bo ponoć są bardzo dobre, ale cena....
Wózek może nie, ale fotelik jeśli rzeczywiście jest bezpieczny i dobry to jednak bym się skusiła, bo tu o bezpieczeństwo chodzi...

reklama
Do góry