fever
Aktywna w BB
W kwesti wózka. Ja mam X-landera XA. Początkowo podobały mi się zupełnie inne (bebecar), ale po wizycie w sklepie i rozmowie ze sprzedawcami (w dwóch osobnych sklepach, polecali ten model) wybrałam X-landera. Generalnie wózek super - lekki, porządny, niesamowicie zwrotny. Na moje wertepy wokół domu extra, ale i w mieście i w sklepach super dawał radę. Niemniej ja bardzo polecam Wam wizytę w sklepie, gdzie jest duży wybór, by sprawdzić wymiary np. gondoli, jakość materiałów spacerówki, pogadać ze sprzedawcami, którzy naprawdę doradzą... Zresztą inny wózek sparwdzi się dla mamy do bloku, a inny dla mieszkającej na peryferiach jak ja
Co do fotelika-leżaczka. Owszem bezpieczeństwo jest najważniejsze (polecam stronę fotelik.info), ale pamiętajmy, że posłuży on tylko kilka miesięcy (Hania jeździła w nim 9, bo potem już nie chciała podróżować twarzą do siedzenia ;-)). Kolejny jakieś 2 lata, a ostatni chyba ok.8 (chyba, że ktoś zdecyduje się na uniwersalny).
Ja mam maxi-cosi -czy taki super? Nie wiem - mała bardzo się w nim pociła (warto zwrócić uwagę na materiał), a wyściółka wyszła mi z takiego plastikowego zabezpieczenia i odstaje. Ale jeszcze jeden maluszek w nim pojeździ...;-)

Co do fotelika-leżaczka. Owszem bezpieczeństwo jest najważniejsze (polecam stronę fotelik.info), ale pamiętajmy, że posłuży on tylko kilka miesięcy (Hania jeździła w nim 9, bo potem już nie chciała podróżować twarzą do siedzenia ;-)). Kolejny jakieś 2 lata, a ostatni chyba ok.8 (chyba, że ktoś zdecyduje się na uniwersalny).
Ja mam maxi-cosi -czy taki super? Nie wiem - mała bardzo się w nim pociła (warto zwrócić uwagę na materiał), a wyściółka wyszła mi z takiego plastikowego zabezpieczenia i odstaje. Ale jeszcze jeden maluszek w nim pojeździ...;-)