reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

W kwesti wózka. Ja mam X-landera XA. Początkowo podobały mi się zupełnie inne (bebecar), ale po wizycie w sklepie i rozmowie ze sprzedawcami (w dwóch osobnych sklepach, polecali ten model) wybrałam X-landera. Generalnie wózek super - lekki, porządny, niesamowicie zwrotny. Na moje wertepy wokół domu extra, ale i w mieście i w sklepach super dawał radę. Niemniej ja bardzo polecam Wam wizytę w sklepie, gdzie jest duży wybór, by sprawdzić wymiary np. gondoli, jakość materiałów spacerówki, pogadać ze sprzedawcami, którzy naprawdę doradzą... Zresztą inny wózek sparwdzi się dla mamy do bloku, a inny dla mieszkającej na peryferiach jak ja:-D

Co do fotelika-leżaczka. Owszem bezpieczeństwo jest najważniejsze (polecam stronę fotelik.info), ale pamiętajmy, że posłuży on tylko kilka miesięcy (Hania jeździła w nim 9, bo potem już nie chciała podróżować twarzą do siedzenia ;-)). Kolejny jakieś 2 lata, a ostatni chyba ok.8 (chyba, że ktoś zdecyduje się na uniwersalny).

Ja mam maxi-cosi -czy taki super? Nie wiem - mała bardzo się w nim pociła (warto zwrócić uwagę na materiał), a wyściółka wyszła mi z takiego plastikowego zabezpieczenia i odstaje. Ale jeszcze jeden maluszek w nim pojeździ...;-)

reklama
Yustysia mi sie podoba Murano , ale szkoda , ze nie widac calosci wozka ...
tak jak pisala Fever mi sie tez bardzo podobaja Xlandery :) maja bardzo dobre opinie i nie sa to wozki mega drogie
ja sobie odpuscilam temat wozkow , bo wezme gondole od siorki , ja nowa jest i mi sie podoba na szczescie
a spacerowy kupie pozniej :)
fotelik mam Maci Cosi tez od siorki ona wogole go nie uzywala prawie , chyba tylko z dwa razy ...
chociaz ja duzo nie jezdze wiecej chodze ze wzgledu na to , ze mieszkam w centrum miasta :) i z dzieckiem tez bede chodzila , bo u nas dosc cieplo w zime jest
do Polski latamy wiec fotelik tez niepotrzebny ....

ja mam juz wiekszosc co zoastala do kupienia wybrana ;)
waham sie jeszcze nad butelkami ... nie wiem jakie , bo bardzo podobaja mi sie buteli Tommee Tippee , ale nie mam za duzo opini o nich ...

Asionek ja bardzo polecam Tommee Tippiee - są doskonałe, nie przeciekają po czasie jak AVENT, dziecko bardzo łatwo sobie z nią radzi, bo delikatnie się ssie, a ruch przypomina naturalne ssanie piersi. Hania 9 m-cy na cycku, z innych nie umiała, Tommee bez problemu. I są śliczne do tego:-)

Co do wozka to ja mam po Mayeczce Quinny Buzz (spacerowka+gondola). Kupilam, bo podobal mi sie "z urody" i wydawal sie funkcjonalny! POMYLKA!!!! Jedyna dobra rzecz to dosc duza i wygodna gondola. Reszta to totalna porazka! Wozek jest b. ciezki, ma szeroki rozstaw kol i nie miesci sie w "zwykle" drzwi za skarby swiata! Zlozyc go jesli jest mroz to tez niezly wyczyn! Na wertepach sie zupelnie nie sprawdza, w sklepach tez nie (ze wzgledu na gabaryty), do bagaznika ledwo sie miesci i to tylko po zdjeciu kolka (w golfie). U meza wchodzi bez sciagania kolka, ale on ma audi, to krowa bu weszla z kopytami! Spacerowka jest najgorsza jaka sobie mozna wyobrazic! Nie wiem co za geniusz to wymyslil! A ja jeszcze wiekszy, bo to G**no Kupilam!!:angry: Zakupy? Zapomnij! Ma co prawda koczyk pod spodem ale tam wejdzie karton mleka i bochenek chleba:-D Siatki nie ma gdzie powiesic bo raczka jest zamknieta...Cena mowi sama za siebie!!! W dwoch slowach: NIE POLECAM;-)
Dla Elluni mialam Graco, ktory teraz uzywam w polsce jak jestesmy na wakacjach i tamten byl i tani i naprawde dobry!

Rudson super, taki model wózka o którym myślałaś

:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Odnośnie butelek ja na początku z Domelem miałam DrBrowns - bo takie było on top w USA...spoko były ale nie jakaś rewelka. w Polsce już mieliśmy Aventa a teraz też myślę o tych Tomee bo wyglądają tak "cyckopodobnie" hiihihihi

Smoczków używaliśmy Avent i byłam zadowolona

Zaraz jak tylko pojawiła się ta nazwa, marka butelek to sprawdziłam, rzeczywiście są świetne, ale jak w praktyce, cena troszkę jest duża, ale jeśli się okaże że są dobre to czemu nie...

reklama
Dziewczyny czy znacie jakies oponie o wozkach Hauck? Glownie chodzi mi o modele Apollo,Condor i Malibu. Nie znam nikogo kto uzywal tych wozkow (ja to w ogole nie mam zadnych znajomych z dziecmi :( normalnie nie ma kogo o rady pytac ;) )

Do góry