reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chusty

Blusia i tu Cie zaskocze, lekarz od bioderek pokazywal mi statystyki badan wlasnie z tej afryki miedzy innymi jak piszesz biedych .... i wyszlo ze tam znikome procenty maja jakies ubytki rozwojowe. Lekarz wlasnie mi udowadnial ze to zdrowo nosic dzieci w chuscie ;-) Z 15 min gadalismy o chustach ;-) No ale jak sa przeciwskazania to trzeba sie stosowac do nich :tak:

reklama
madzioolka powiedz mi jak się sprawuje się to nosidełko, bo też się na nie "napaliłam", wsumie już jestem zdecydowana, ale proszę o twoją opinię

nosidełko jest świetne, bardzo wygodne i dla nas i dla Małej, łatwo się zakłada i już za drugim razem zakładałam sama bez pomocy męża (na początku wiązanie tych pasów naramiennych wydaje się skomplikowane żeby samemu poradzić sobie trzymając z przodu nie zabezpieczone jeszcze dziecko ale błyskawicznie się to opanowuje :)) i jaki komfort dla kręgosłupa i rąk - wogóle nie czuc ciężaru dziecka, mogę śmiało polecić :)

Chwilę po zamotaniu:
DSC_0214.jpgDSC_0215.jpg

Po 10 minutach:
DSC_0224.jpgDSC_0223.jpg

Mam nadzieję że chustowe mamy mi wybaczą że tak wparowałam z nosidełkowymi fotami... :)

Ostatnia edycja:
to super, napisz mi jeszcze gdzie kupowałaś, za ile, jak długo czekałaś na wysyłkę i ile cię kosztowała, ja najtaniej znalazłam za 139 zł, ale nie wiem czy to aktualna oferta

ps. bosze jaka z ciebie chudzina

Moje jest używane ale w stanie idealnym, w ogóle nie widać że nie jest nowe, ja polowałam na allegro i zapłaciłam 99zł. Ale jak przeglądałam nowe to najtańsze znalazłam za 149zł -oliwkowe, bo też w wielu sklepach cena jest zależna od koloru, najtańsze oliwkowe, potem czarne i najdroższe jest czerwone a ja zamarzyłam sobie właśnie takie :) różnica była rzędu kilkunastu zł z tego co pamiętam

ja znalazłam czerwone, czarne, oliwkowe i brązowe w tej samej cenie 149 zł

a i też chybe zdecyduje się na czerwone lub brązowe, a na allegro jest fajne, z serii limitowanej ale kosztuje 187 zł :-(

blusia dokładnie tych argumentów użyła reghabilitantka Hani odnośnie chustowania asymetrycznych bobasów i ponadto skomentowała, że ortopedzi podąrzają ślepo za modą i zalecają chusty. U nas Hania w chuście patrzy w odwrotnym kierunku niż preferowany, więc o tyle dobrze ;-)
Mi też coraz ciężej dociągać kieszonkę (jak zwykle za słabo przy karczku), zapewne waga malucha robi swoje bo to już 6600, więc niedługo spróbujemy z 2x jak zalecasz

larvunia tak jak napisałam wyżej blusi ilu lekarzy tyle opinii, więc będziemy się chustować sporadyczniej zważywszy na Hankową przypadłość

Ostatnia edycja:
ja roznie mloda wiaze, co by sie nie przyzywyczaila do jednej metody ;-) W kazdym wiazaniu nam dobrze. Choc tez wlasnie zauwazylam, ze czasami mloda mi prostuje kręgosłup kurcze i glowe w tyl odchyla.. od czego to zalezne jest? Od zlego wiazania czy akurat dziecka niecheci? Chyba ze dwa razy juz tak mialam a mloda poprstu miala zly dzien. Na szczescie na codzien jest ok u nas...
Wczoraj pierwszy raz od chyba miesiaca wozek wytargalam z piwnicy :laugh2: i tak na spacer poszlysmy :tak:

larvunia, zgadzam się, w afryce babeczki na okrągło chustują a powszechnie wiadomo, że tam najzgrabniejsi ludzie na świecie...:)

reklama
Blusiu dziś pani neurolog polecała nam chustę bardzo! Ale każdy przyadek trzseba omówić indywidualnie. Nie jest tak, że wnm czy omn jest przeciwskazaniem do noszenia. Po prsotu trzeba na wizycie trzeba o tym wspomnieć i lekarz pod konkretny przypadek się wypowie. Nam lekarka bardzo polecała jako analogiczne ułożenie do tego, kiedy trzymamy dziecko przodem do świata. Plecki oparte i zaokraglone, pupa wpadnięta i nózki na żabkę. Zatem jak wracamy do chustowania!!! Hurra:)))

Do góry