reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chusty i nosidelka :)

No to MT mi zdecydowanie odpowiada :)
Tylko teraz jak i gdzie kupić? Macie jakieś sprawdzone źródło?
Jak wygląda sprawa z MT bo z tego co pamiętam to pod konkterne wymiary sie szyje, tak?

reklama
Dziubasek ja zamawiałam u Pathi Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie nie wiem ja mam MT ale nie wiem czy nie wolałabym nosidła ponieważ te pasy mnie wkurzają. Z drugiej strony nie wiem czy zwykłe nosidło można tak dobrze dopasować jak MT
Ja czekałam na nie ok 1 msc. Podałam małego kg i cm, ale i tak wydaje mi się ze za duże zostało uszyte, w sumie mi na rękę bo na dłużej starczy a ja dolny pas podwijam. Zresztą teraz zima więc potrzeba więcej miejsca w nim więc pewnie będzie ok. Co do wyglądu MT wybierasz sobie motywy itd lub zdajesz się na Pathi ;D
Ja żałowałam ze nie mam bardziej miękkiego MT ale teraz na jesienne dni i zimową porę wydaje mi się świetne bo jest dość solidne i ciepłe.

Ostatnia edycja:
Na allegro są po ok 160, i po 150 kiedys widziałam.
Ja sobie chyba wypożyczę i jak się sprawdzi sobie zakupię, na lato bedzie jak znalazł.
Iza a może Ty mi pożyczyłabyś na dzien lub dwa jak masz takową? Bo nie chce mi się bawić w te kaucje, przelewy itd.

się witam i Izy zapytam o to wiązanie mietka, czy ciężar się rozkłada jakoś sensownie? bo mam wrażenie że wszystko w ramiona idzie a to słabo nośne wówczas jest.

sorka za ot'ka

aga - drogo jak na vombati, tak jak Uleńka napisala, mozna kupic zdecydowanie taniej ;-) komentowałam sklep, a nie towar.
Uleńka - niestety nie pożyczę, bo ja nie mam kółkowej na stanie, mam poucha i on mi w zupełności wystarcza :-) na jedno ramię nosze tylko na mikrodystansach, bo mi kręgosłup nie pozwala. A że noszę Gaję tylko ja, to nie potrzebuję regulowanej chusty na ramię. Ale w przyszłym tygodniu będe miała czasowo na wypróbowanie 3 chusty kółkowe, to mogłabyś sobie popróbować - jeśli pogoda pozwoli my-mamy z warszawskiego wątku - będziemy się spotykać w Łazienkach, możesz dołączyć do spotkania, a ja bym zabrała jedną z tych chust. POżyczyć, nie pożycze, bo nie moje ;-)
enka - :-D masz na myśli to wysokie wiązanie? jak mocno ściągniesz tybetana to nosi klatka piersiowa bardziej niż ramiona, ale masz rację - biodra nie noszą wcale. Toteż jak mała będzie większa to już tak nosić nie będę, ale tez i ona będzie większa, więc będzie mogła być zamontowana niżej bez strat w widoczności ;-) A Twoja mała jest mała czy niemała?

reklama
Do góry