reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

hmm... takie babiszcze do zdjęcia wybrali, że mam mieszane uczucia :). Może gdyby była to jakaś normalna kobita, a nie takakosmitka to jakoś by to przyjaźniej wyglądało, bo tak to mam wrażenie, że to nosidło służy do tego, żeby się broń boże do dziecka nie dotykać :).

W pozycji leżącej bałabym się tak nosić mimo wszystko chyba, poza tym lubiłam tulić Alutkę, a to jakaś taka taca...
Nosidło dla starszego dziecka wygląda ok, poza tą opcją noszenia przodem do świata.
Wygląda na to, ze nie ma żadnego kapturka - to słabo bo jak dziecko zaśnie to na pewno nie będzie wyglądało jak to ze zdjęcia, tylko zwiśnie do tyłu bezwładnie.

reklama
hmm... takie babiszcze do zdjęcia wybrali, że mam mieszane uczucia :). Może gdyby była to jakaś normalna kobita, a nie takakosmitka to jakoś by to przyjaźniej wyglądało, bo tak to mam wrażenie, że to nosidło służy do tego, żeby się broń boże do dziecka nie dotykać :).

W pozycji leżącej bałabym się tak nosić mimo wszystko chyba, poza tym lubiłam tulić Alutkę, a to jakaś taka taca...
Nosidło dla starszego dziecka wygląda ok, poza tą opcją noszenia przodem do świata.
Wygląda na to, ze nie ma żadnego kapturka - to słabo bo jak dziecko zaśnie to na pewno nie będzie wyglądało jak to ze zdjęcia, tylko zwiśnie do tyłu bezwładnie.

HAHAHAHA kosmitka :-D:-D:-D:-D dobrze powiedziane i z ta tacka tez racja no i jak dziecko zasnie to mu predzej głowa odpadnie, jak to moze bez kaptura byc?? na ludzki rozum.... zapomnieli czy jak? i za taka kase, w sumie zrobione i wykonczone fajnie to wyglada i sie prezentuje ale co do funkcjonalności... to z tego co z ciekawosci widzialam na allegro jest duzo tanszych i fajniejszych. Tylko nie wiadomo czy tak samo wygodne sa dla mamy i dzidziola

Zgadzam się z Kilolkiem,
po pierwsze jest usztywniane,
po drugie trochę za wąski panel mimo wszystko i robi się wisiadło
po trzecie skoro jest sztywne to czuję że grozi to wypadnięciem dziecka w pozycji na plecach - Asia lubi odchylić się mocno do tyłu i patrzeć w niebo, wiem że w mt mi nie wypadnie, bo jest miękkie i mogę mocno dociągnąć, to samo nosidła ergonomiczna, a w tym pewnie dziecko ma tam luz. Poza tym spójrz jak nisko na plecach jest ten maluch...

Za tą cenę możesz zdobyć rewelacyjne nosidełko ergonomiczne, np. Tuli.

dzięki dziewczyny za opinię , chociaż ja i tak nie zamierzam kupować żadnego nosidła , mam jedno i chustę i praktycznie tego nie używam więc kolejne byłoby bez sensu ;) , ciekawa byłam tylko opinii bo mam fotelik z tej firmy i widzę że coraz więcej rzeczy mają
zgadzam się że ta laska na zdjęciu to jakaś kosmiczna jest :))

Kochane chustonoszki mam wielka prosbe! Prosze doradźcie mi cos... otoz chce kupic cos do noszenia dzieciaka... nie chce chusty bo potrzebuje czegos na szybko i na chwile. Nie zamierzam mlodego dlugo w tym nosic, zreszta znajac jego w chuscie i tak by mu sie nie podobalo.
Moj syn ostatnio protestuje i to baaardzo i po czasie nie chce jezdzic w wozku. po 10 min krzyku juz mam naprawde dosc no i wyciagam go z wozka, wiadomo na piechote jeszcze za maly isc kawal a nosic i pchac wozek masakra. Takze potrzebuje cos w razie gdyby nie chcial siedziec w wozku a chcialabym jeszcze cos zalatwic. Nie raz jade na poczte i nie wyciagam wozka bo to niby tylko na chwile a i tak by mi nie wsiadl no i niose paczki jego i torebke i wszystko mi z rak wylatuje.

Chcialabym cos na biodro - pouch albo jakas chuste kolkowa- musi mnie widziec i musi miec ruch, tzn tak zeby swobodnie mogl ruszac rekoma. Kurcze doradzcie cos, same wiecie najlepiej. no i wiadomo za wmiare rozsadna cene.

Klaudzia moj żywy synek tez w chuście nie wysiedzi... i kupiła Poucha na takie wypady jak ty mowisz... nawet w podróż do siostry czy do Warszawy pakowałam Pawła do Poucha i mialam "wolne" rece na walizki czy cos ... choc teraz mało uzywam ale przynamniej wiem ze go mam wrazie co ;d ;) polecam!! POUCH - EXOTIC DESINGS - 7 RODZAJÓW !!! (1295256295) - Aukcje internetowe Allegro
patrze podrozały o 5zł :d i wiecej teraz kolorów jest :) wiem ze Cleo i Kilolek tez takie maja :)

no potwierdzam, tez mam.
Na chwile ok ale na dłuzej to mi zbyt ciężko. Generalnie ciężko na jedno ramię. Ale ja też nie nosze ze sobą wiążanej tylko poucha mam zawsze w torbie i jak potrzebuję gdzies po schodach do sklepu albo u lekarza jak muszę jedneggo przytrzymac a drugiego rozebbrac to korzystam właśnie z poucha. Także polecam. Z tymże jakbym miala więcej kasy to bym sobie kółkowa zamiast poucha kupiła, bo pouch na miarę szyty i np jak mam polar na sobie to juz go nie założę muszę się rozbierać, a kółkowa można dopasować a trwa to 2 sekundy

reklama
hehehe
normalnie ;-) tzn nie mam swoich fot ... zaraz poszukam innych na google ;-) na biodrze chusta podtrzymuje ci na tyle ze ci dziecko nie obsuwa sie jak idziesz z nim ale to na dłuzsza mete zle jest bo obciaza jedna strone
pouch1.jpg
tak tylko ja raczki wyciagam : )

racja kilolku ... niestety kółkowa to wieksze koszta :) moze na kolejne wakacje ;)

Do góry