reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

No to MT mi zdecydowanie odpowiada :)
Tylko teraz jak i gdzie kupić? Macie jakieś sprawdzone źródło?
Jak wygląda sprawa z MT bo z tego co pamiętam to pod konkterne wymiary sie szyje, tak?

reklama
Dziubasek ja zamawiałam u Pathi Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie nie wiem ja mam MT ale nie wiem czy nie wolałabym nosidła ponieważ te pasy mnie wkurzają. Z drugiej strony nie wiem czy zwykłe nosidło można tak dobrze dopasować jak MT
Ja czekałam na nie ok 1 msc. Podałam małego kg i cm, ale i tak wydaje mi się ze za duże zostało uszyte, w sumie mi na rękę bo na dłużej starczy a ja dolny pas podwijam. Zresztą teraz zima więc potrzeba więcej miejsca w nim więc pewnie będzie ok. Co do wyglądu MT wybierasz sobie motywy itd lub zdajesz się na Pathi ;D
Ja żałowałam ze nie mam bardziej miękkiego MT ale teraz na jesienne dni i zimową porę wydaje mi się świetne bo jest dość solidne i ciepłe.

Ostatnia edycja:
Na allegro są po ok 160, i po 150 kiedys widziałam.
Ja sobie chyba wypożyczę i jak się sprawdzi sobie zakupię, na lato bedzie jak znalazł.
Iza a może Ty mi pożyczyłabyś na dzien lub dwa jak masz takową? Bo nie chce mi się bawić w te kaucje, przelewy itd.

się witam i Izy zapytam o to wiązanie mietka, czy ciężar się rozkłada jakoś sensownie? bo mam wrażenie że wszystko w ramiona idzie a to słabo nośne wówczas jest.

sorka za ot'ka

aga - drogo jak na vombati, tak jak Uleńka napisala, mozna kupic zdecydowanie taniej ;-) komentowałam sklep, a nie towar.
Uleńka - niestety nie pożyczę, bo ja nie mam kółkowej na stanie, mam poucha i on mi w zupełności wystarcza :-) na jedno ramię nosze tylko na mikrodystansach, bo mi kręgosłup nie pozwala. A że noszę Gaję tylko ja, to nie potrzebuję regulowanej chusty na ramię. Ale w przyszłym tygodniu będe miała czasowo na wypróbowanie 3 chusty kółkowe, to mogłabyś sobie popróbować - jeśli pogoda pozwoli my-mamy z warszawskiego wątku - będziemy się spotykać w Łazienkach, możesz dołączyć do spotkania, a ja bym zabrała jedną z tych chust. POżyczyć, nie pożycze, bo nie moje ;-)
enka - :-D masz na myśli to wysokie wiązanie? jak mocno ściągniesz tybetana to nosi klatka piersiowa bardziej niż ramiona, ale masz rację - biodra nie noszą wcale. Toteż jak mała będzie większa to już tak nosić nie będę, ale tez i ona będzie większa, więc będzie mogła być zamontowana niżej bez strat w widoczności ;-) A Twoja mała jest mała czy niemała?

reklama
Do góry