asiak no właśnie czekałam na podziękowania swoją drogą bezsensu że tego nie ma. Może by dali takie buźki z uśmiechem że się post podoba ale luz. Kochana pójdziemy razem do klubu A co do chusty to naprawdę lepiej kupić taką jaką ma Madllen ....zawsze później możessz ją odsprzedać
reklama
wicie co powedzialam mamie mojej, ze mysle o chuscie by nosic Antka to na mnie nakrzyczala, ze zwariowalam bo od tego dzieci maja krzywe plecki i nozki i nie ma mowy bym malego w chuscie nosiła
No co ty? Połowa świata nosi swoje dzieci w chuście. W Ameryce, Azji, Indiach... tylko w europie ktoś kiedyś wymyślił że dzieci trzeba przywiązywać do deski. I kto jest teraz najbardziej pokrzywionym społeczeństwem? Spytaj się mamy czy widziała kiedyś garbatego murzyna.
Ja pamiętam jeszcze parę lat temu koleżanka była w Peru i przywiozła bajecznie kolorowe zdjęcia. Na prawie każdym kobiecina w kolorowej chuście na plecach miała małego szkraba - zastanawiałam się wtedy dlaczego nie ma tego u nas. No i jest
Ja myślę że chustowanie to nie jest przelotna moda którą nasze dzieci odpokutują krzywymi kręgosłupami - ale powrót do pierwszych naturalnych instynktów.
uuuuuu. I to jest mój 1000czny post !!!!
Ostatnia edycja:
damquelle wiem, że chusta to nic złego, moja mama ma jakieś archaiczne myślenie, tak samo było z nosidełkiem, mały kiedyś miał zły dzień i marudził w nosidełku to przyszła zaczęła na mnie wrzeszczeć jakby się mu krzywda działa, zabroniła mi wkładać dziecko do nosiedełka bo mu nie wygodnie, bo będzie miał plecki krzywe itp...
i nawet teraz jak go wkładam i sobie spokojnie siedzi to przylatuje i go wręcz wyrywa z tego nosidełka jakby nie wiem , na kolcach siedział...
nie potrafi zrozumieć, że to nie jej dziecko...
i nawet teraz jak go wkładam i sobie spokojnie siedzi to przylatuje i go wręcz wyrywa z tego nosidełka jakby nie wiem , na kolcach siedział...
nie potrafi zrozumieć, że to nie jej dziecko...
zapisałam nas na warsztaty chustowe w Koali na kwiecień Koala - Rodzinne Centrum Położnicze:: Warsztaty - noszenie dzieci w chustach
może któraś krakowska koleżanka dołączy?
i zamówiłam już chustę z tych samych co niektóre z was CHUSTA TKANA AZIMI DLA PIERWSZYCH GRATIS i PORADNI (1500421407) - Aukcje internetowe Allegro żeby móc już na niej trenować
zdecydowałam się, bo skoro Natalia ma problem z bioderkami, to w ten sposób będę mogła jej dodatkowo pomóc, prawda?
może któraś krakowska koleżanka dołączy?
i zamówiłam już chustę z tych samych co niektóre z was CHUSTA TKANA AZIMI DLA PIERWSZYCH GRATIS i PORADNI (1500421407) - Aukcje internetowe Allegro żeby móc już na niej trenować
zdecydowałam się, bo skoro Natalia ma problem z bioderkami, to w ten sposób będę mogła jej dodatkowo pomóc, prawda?
martuś - rozumiem Bo od tego są matki. Moja nie - bo wie że mnie odrębne przepisy regulują, ale za to teściowa się zgada: bo albo Tymka za krótko obcieliśmy, albo Anka ma spodnie za krótkie, sukienkę wyświechtaną,rękawy naciągnięte.... na komunię na pewno garnitur będzie za ciasny, a Anka nie będzie miała podkoszulki - bo ja taka jestem. No i tą chustę to też ja sobie "wymyśliłam" bo ona nie widziała żeby ktoś w chuście dziecko nosił tylko ja muszę dziwolągować - bo ja taka jestem.
Nawet wczoraj chciałam jeszcze synowi koszulę przeprasować, ale mąż mówi bym dała spokój "bo moja mama i tak coś znajdzie". Ech, ale ja na to przymykam oko bo to kochana kobiecina w zasadzie jest. A w chuście będę nosić - BO JA TAKA JESTEM )) I już
Ha.ha.ha... ależ ja mam dziś humor )))
monia-t - ale jednak myślę że powinnaś to skonsultować z ortopedą. Bo owszem jest to dobre na bioderka - ale jeśli Natalka coś ma nie tak to lepiej zapytać specjalisty czy nie ma przeciwskazań
Nawet wczoraj chciałam jeszcze synowi koszulę przeprasować, ale mąż mówi bym dała spokój "bo moja mama i tak coś znajdzie". Ech, ale ja na to przymykam oko bo to kochana kobiecina w zasadzie jest. A w chuście będę nosić - BO JA TAKA JESTEM )) I już
Ha.ha.ha... ależ ja mam dziś humor )))
monia-t - ale jednak myślę że powinnaś to skonsultować z ortopedą. Bo owszem jest to dobre na bioderka - ale jeśli Natalka coś ma nie tak to lepiej zapytać specjalisty czy nie ma przeciwskazań
Ostatnia edycja:
AsiaK.
Fanka BB :)
tocze boj o chuste na allegro elastyczna moja Natusia tez cos ma z bioderkiem za tydz mamy kontrole - zapytam
http://allegro.pl/wiosenna-chusta-elastyczna-dluga-super-stan-bcm-i1509529939.html
ribi taka ma madlen?
http://allegro.pl/wiosenna-chusta-elastyczna-dluga-super-stan-bcm-i1509529939.html
ribi taka ma madlen?
Ostatnia edycja:
Madlen80
AsiaK ja mam chuste tkana , z firmy NATI NATI -NAJWYŻEJ OCENIANA POLSKA CHUSTA , ROZMIAR M (1499645333) - Aukcje internetowe Allegro
Znalazlam jeszcze artykul na temat chust jest ich tam wiecej
http://dziecisawazne.pl/noszenie-w-chuscie-a-rozwoj-fizjologiczny-dziecka/
Znalazlam jeszcze artykul na temat chust jest ich tam wiecej
http://dziecisawazne.pl/noszenie-w-chuscie-a-rozwoj-fizjologiczny-dziecka/
Ostatnia edycja:
W czwartek mamy wizytę, więc na pewno zapytam Mam nadzieję, ze nie będzie przeciwwskazań, bo już się napaliłammonia-t - ale jednak myślę że powinnaś to skonsultować z ortopedą. Bo owszem jest to dobre na bioderka - ale jeśli Natalka coś ma nie tak to lepiej zapytać specjalisty czy nie ma przeciwskazań
te nasze Natusie na jednym wózku jeżdżą A chusta bardzo ładna, ustaw snajpera!tocze boj o chuste na allegro elastyczna moja Natusia tez cos ma z bioderkiem za tydz mamy kontrole - zapytam
Wiosenna chusta elastyczna, długa, super stan BCM (1509529939) - Aukcje internetowe Allegro
Mam pytanie: jak to jest z tymi skośnymi końcami??? Wygodniej się wiąże? Muszę szybko dać znać, czy chcę chustę prostokątną czy trapezową
reklama
AsiaK.
a to sa rozne ksztalty ??? ojej...
ja nic nie wiem...
ja nic nie wiem...
Podziel się: