reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie naszych maluchów - opinie, porady

asiak no właśnie czekałam na podziękowania ;) swoją drogą bezsensu że tego nie ma. Może by dali takie buźki z uśmiechem że się post podoba:) ale luz. Kochana pójdziemy razem do klubu:) A co do chusty to naprawdę lepiej kupić taką jaką ma Madllen ....zawsze później możessz ją odsprzedać:)

reklama
wicie co powedzialam mamie mojej, ze mysle o chuscie by nosic Antka to na mnie nakrzyczala, ze zwariowalam bo od tego dzieci maja krzywe plecki i nozki i nie ma mowy bym malego w chuscie nosiła

wicie co powedzialam mamie mojej, ze mysle o chuscie by nosic Antka to na mnie nakrzyczala, ze zwariowalam bo od tego dzieci maja krzywe plecki i nozki i nie ma mowy bym malego w chuscie nosiła

No co ty? Połowa świata nosi swoje dzieci w chuście. W Ameryce, Azji, Indiach... tylko w europie ktoś kiedyś wymyślił że dzieci trzeba przywiązywać do deski. I kto jest teraz najbardziej pokrzywionym społeczeństwem? Spytaj się mamy czy widziała kiedyś garbatego murzyna.
Ja pamiętam jeszcze parę lat temu koleżanka była w Peru i przywiozła bajecznie kolorowe zdjęcia. Na prawie każdym kobiecina w kolorowej chuście na plecach miała małego szkraba - zastanawiałam się wtedy dlaczego nie ma tego u nas. No i jest
Ja myślę że chustowanie to nie jest przelotna moda którą nasze dzieci odpokutują krzywymi kręgosłupami - ale powrót do pierwszych naturalnych instynktów.

uuuuuu. I to jest mój 1000czny post !!!!

Ostatnia edycja:
damquelle wiem, że chusta to nic złego, moja mama ma jakieś archaiczne myślenie, tak samo było z nosidełkiem, mały kiedyś miał zły dzień i marudził w nosidełku to przyszła zaczęła na mnie wrzeszczeć jakby się mu krzywda działa, zabroniła mi wkładać dziecko do nosiedełka bo mu nie wygodnie, bo będzie miał plecki krzywe itp...
i nawet teraz jak go wkładam i sobie spokojnie siedzi to przylatuje i go wręcz wyrywa z tego nosidełka jakby nie wiem , na kolcach siedział...
nie potrafi zrozumieć, że to nie jej dziecko...

martuś - rozumiem :) Bo od tego są matki. Moja nie - bo wie że mnie odrębne przepisy regulują, ale za to teściowa się zgada: bo albo Tymka za krótko obcieliśmy, albo Anka ma spodnie za krótkie, sukienkę wyświechtaną,rękawy naciągnięte.... na komunię na pewno garnitur będzie za ciasny, a Anka nie będzie miała podkoszulki - bo ja taka jestem. No i tą chustę to też ja sobie "wymyśliłam" bo ona nie widziała żeby ktoś w chuście dziecko nosił tylko ja muszę dziwolągować - bo ja taka jestem.
Nawet wczoraj chciałam jeszcze synowi koszulę przeprasować, ale mąż mówi bym dała spokój "bo moja mama i tak coś znajdzie". Ech, ale ja na to przymykam oko bo to kochana kobiecina w zasadzie jest. A w chuście będę nosić - BO JA TAKA JESTEM :))) I już
Ha.ha.ha... ależ ja mam dziś humor :))))
monia-t - ale jednak myślę że powinnaś to skonsultować z ortopedą. Bo owszem jest to dobre na bioderka - ale jeśli Natalka coś ma nie tak to lepiej zapytać specjalisty czy nie ma przeciwskazań

Ostatnia edycja:
monia-t - ale jednak myślę że powinnaś to skonsultować z ortopedą. Bo owszem jest to dobre na bioderka - ale jeśli Natalka coś ma nie tak to lepiej zapytać specjalisty czy nie ma przeciwskazań
W czwartek mamy wizytę, więc na pewno zapytam :) Mam nadzieję, ze nie będzie przeciwwskazań, bo już się napaliłam :)
tocze boj o chuste na allegro:) elastyczna:) moja Natusia tez cos ma z bioderkiem za tydz mamy kontrole - zapytam
Wiosenna chusta elastyczna, długa, super stan BCM (1509529939) - Aukcje internetowe Allegro
te nasze Natusie na jednym wózku jeżdżą :) A chusta bardzo ładna, ustaw snajpera!

Mam pytanie: jak to jest z tymi skośnymi końcami??? Wygodniej się wiąże? Muszę szybko dać znać, czy chcę chustę prostokątną czy trapezową

reklama
Do góry