reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chusta -boję się

Tygrysek1985 skoro masz obawy to tylko najlepiej świadczy o tym, że najprawdopodobniej Ci się uda ;) Oczywiście trzeba ćwiczyć i dobrze pogadać z noszącą mamą albo doradcą, ale chusta to nie jakaś czarna magia ;) wcale nie jest to takie trudne! A już na pewno trudne jest tak ją zawiązać, żeby zgubić dziecko ;) Na pewno zauważysz wcześniej, że coś jest nie tak! Polecam na chusty.info jest poddtemat gdzie można wkleić swoje zachsutowane zdjęcie z prośbą o ocenę wiązania :) Już niejednej dziewczynie w potrzebie kobitki bardzo pomogły!! Polecam jeśli nie jesteś pewna wiązania ;)

reklama
witam, mozecie mi doradzic jakas strone gdzie jest opisane jak wizac chuste(posiadam red castle) i od jakiego wieku mozna juz nosic dziecko!

Pozwolę sobie odesłać Cię na forum chustowe;)
red castle elastyczna?
w każdym razie tam znajdziesz mnóstwo instrukcji zarówno do elastycznej, która i tak ma tylko jedno dopuszczalne wiązanie, jak i do tkanej, możesz też wstawić swoje zdjęcia z prośbą o korektę wiązania, chociaż wiadomo, że to nie to samo co na żywo

Chustowiązanie

powodzenia!!

Planuję już niedługo dziecko i dowiaduję się co i jak :-) Co prawda temat chusty nieco odległy ode mnie, ale strasznie mi się podoba :-). Moi znajomi noszą dziecko w takiej chuście i bardzo fajnie się sprawdza, bo na spacerkach jest spokojna i prawie zawsze zasypia. Mam pytanie, jak wcześniej poćwiczyć wiązania na chuście - tzn. bez dziecka? :-) Wiem, że nieco głupie pytanie ale jestem ciekawa, czy będę dobra w wiązaniu :-).

Da się da;) ale to oczywiście nie to samo co z dzieckiem, ale poczuć klimat można i opanować kształt wiązań i dociąganie. Najlepiej wybrać się na warsztaty organizowane przez doradców noszenia, bo wtedy ćwiczysz na lalach wielkości niemowlęcia i wadze niemowlęcia, a to zupełnie inna bajka niż na misiu:)
Fajnie, że chcesz nosić.

Dziewczyny już chyba wszystko napisały :) Możesz na początku nosić dziecko w chuście trzymając jednocześnie ręce na nim/pod nim, także,żebyś czuła ,że asekurujesz sytuację :)

myślę że z chustą jest jak z wczesnym siadaniem dziecka, czy chodzikami. Każdy ma na ten temat swoje zdanie. Ja jestem przeciwniczką, ale to nie znaczy że mamy się przekonywać

reklama
Do góry