reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

METYPRED w 8 tygodniu

Konsultowałam ten lek z innym lekarzem ginekologiem (kuzynem mojego męża), który powiedział, że nie zastosowałby tego leku. Ale ja wybrałam mojego lekarza nie bez powodu (pracuję w najlepszym szpitalu, specjalizuje się w ciężkich ciążach) no i muszę mu zaufać.
Wzięłam ten leki.. trzymajcie kciuki!
Właśnie po to wybieramy dobrych lekarzy - żeby móc im zaufać :) Ja, gdy będę w ciąży, mam zalecony inny steryd (encorton) i też, czytając jego ulotkę mam masę wątpliwości/obaw, ale wiem, że bez niego (i pozostałych leków) prawdopodobieństwo utrzymania ciąży jest znacznie mniejsze (dotychczas, bez sterydu, straciłam już 3 ciąże), więc wybieram „mniejsze zło”.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞

reklama
Konsultowałam ten lek z innym lekarzem ginekologiem (kuzynem mojego męża), który powiedział, że nie zastosowałby tego leku. Ale ja wybrałam mojego lekarza nie bez powodu (pracuję w najlepszym szpitalu, specjalizuje się w ciężkich ciążach) no i muszę mu zaufać.
Trzymam 🤞 będzie dobrze ☺️ słuchaj jednego lekarza bo co lekarz to inna opinia. Skoro mówisz że Twój jest dobry to mu zaufaj i spokojnie przetrwaj te 9 miesięcy 🙂
A mam koleżankę która też brała metypred w ciąży i też ma zdrowego synka. Także to co piszą w ulotce to niezależnie jaki lek byś wzięła to przeciwwskazań, skutków ubocznych i innych rzeczy to cała litania 😄 także nie stresuj się, w razie wątpliwości wszystko konsultuj ze swoim lekarzem i cierpliwie czekaj na bobaska ☺️

Na Twoim miejscu już bym nie konsultowała, bo widać że mają odmienne zdania. A po co w rodzinie mają krążyć plotki, że wolisz słuchać obcego lekarza niż tego w rodzinie ;-) z rodziną ostrożnie takie rzeczy.

Dziękuję za odpowiedź...to bardzo dobra wiadomość też dostałam dawkę metypredu 4...ale metypred zaczęłam stosowac przed ciaza a w ciazy lekarz dołożył clenaxe i zastanawiam się czy te dwa leki można laczyc czy są razem bezpieczne zapomniałam zapytać lekarza ty je łączysz?

reklama
Dziękuję za odpowiedź...to bardzo dobra wiadomość też dostałam dawkę metypredu 4...ale metypred zaczęłam stosowac przed ciaza a w ciazy lekarz dołożył clenaxe i zastanawiam się czy te dwa leki można laczyc czy są razem bezpieczne zapomniałam zapytać lekarza ty je łączysz?
hej, stosuje też clexane. Od początku clexane, acard, duphaston. Przy pierwszym plamieniu reakcja i metypred od 8 tyg
Od tego czasu (jestem 20w3d) zero plamien, chorób, infekcji intymnych. Czuję się super. Dziecko na 2 prenatalnych bez zarzutów, jest ruchliwe.
Jakbyś miała pytania to pisz śmiało. U kogo się leczysz ?

Do góry