Witam. Z racji tego, że razem z moim partnerem nie mamy ślubu obawiam się, że ksiądz z mojej parafii nie udzieli chrztu naszemu dziecku. Jest jeszcze trochę czasu, ale zastanawiam się czy po porodzie nie mogłabym od razu zapytać w innej parafii/kościele.
reklama
jasani
Fanka BB :)
Nie wiem jak jest w innych miastach i parafiach, ale u mnie potrzeba zgody z parafii tam gdzie mieszkam na chrzest w innej. I tutaj może, ale nie musi być problem. Bo skoro nie udzieliliby chrztu w Twoim Kościele to mogą nie wyrazić zgody na chrzest w innej. Nie musisz czekac na poród, możesz teraz popytać w innych parafiach.
Margonelka
Idźcie najpierw i zapytajcie w swojej parafii,jeśli ona jest dla Was najważniejsza. Rozumiem Twoje obawy,ale nie ma co gdybac i się zastanawiać. Przede wszystkim zapytajcieWitam. Z racji tego, że razem z moim partnerem nie mamy ślubu obawiam się, że ksiądz z mojej parafii nie udzieli chrztu naszemu dziecku. Jest jeszcze trochę czasu, ale zastanawiam się czy po porodzie nie mogłabym od razu zapytać w innej parafii/kościele.
Jeśli jednak ksiądz odmówi to trudno,jego strata. Znajdziecie wtedy inną parafię,w której ochrzcicie dziecko
marta18691
Sakrament to jest wiec powinni Ci ochrzcic nawet bez ślubu...teraz dużo jest takich rodziców co chrzcza bez ślubu
Margonelka
Uwielbiam takie teksty,cos bym wam powiedziala,ale nie powiem bo tak,a skomentowalam dla jajA ja bym cos innego napisała ale wolę nie wzbudzać dyskusji
Heheh no takUwielbiam takie teksty,cos bym wam powiedziala,ale nie powiem bo tak,a skomentowalam dla jaj
reklama
Margonelka
Przede wszystkim nie przejmujcie się. Tak ja dziewczyny pisaly to sakrament,a tego się nie odmawiaDziękuję za wszystkie odpowiedzi
Macie racje, popytam i wtedy zdecydujemy ☺
reklama
O
Najważniejsze to żyć dla siebie i według siebie ☺
O! I ja to szanuję ☺Nie dla jaj
Jak już robić po Bozemu to tak robić
Chciałam tylko napisać, że w naszym przypadku z mężem postanowiliśmy nie chrzcic dzieci.
Jezus odbył chrzest będąc dorosłym człowiekiem. Więc dzieciom zostawiamy wolną wolę
Najważniejsze to żyć dla siebie i według siebie ☺