reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

Oli widzę że będziemy chrzcić tego samego dnia :-)
U nas bez alkoholu, ale imprezka jak małe wesele (co nie do końca mi się podoba) bo na ponad 30 osób. W związku z tym musimy poszukać odpowiedniego miłego lokalu. Co się okazało nie za łatwe, bo wszędzie gdzie dzwonimy proponują nam menu weselne - 5 dań gorących - i wszyscy są wielce zdziwieni że tak nie chcemy, ale na mniejszą ilosc nie chcą się zgodzić. A niby stolica...

reklama
Ariada u nas też taka duża impra:szok:, ale organizacją zajmują się dziadki, bo mi szczególnie nie zależy na chrzcinach. Ślubu też nie mam, jakoś mnie nie kręcą takie imprezy. Ale dziadki chcą to niech organizują. ;-)

DZIEWCZYNY WLASNIE CO Z TYM MENU (sorrki caps) co podajecie bo coprawda do moich jeszcze miesiac ale juz nie daje mi spokoju tymbardziej ze goscie beda z noclegiem Przyjada w sobote ok poludnia wieczorem chrzest pojada dopiero w niedziele Jak macie cos orginalnego poprosze przepis uwielbiam jak mnie chwalą :p

A u nas byla wodeczka zachowana jeszcze z naszego wesela. I nadal zostalo jeszcze jej tyle ze starczy przynajmniej na jedne chrzciny:-D. U nas tradycja taka ze na chrzcinach sie pije alkohol a ja nie mam nic przeciwko. Tym bardziej ze cos musialo pomoc tesciom skoro nie gadaja w tym samym jezyku. A tak po trzech butelkach uzywali juz wszystkich mozliwych sposobow zeby sie dogadac. Zabawa wysmienita, impreze zapamietamy na dlugo i mysle ze tego nam bylo trzeba, bo ostatnio wszystko tylko krecilo sie wokol pieluch;-).

Ja daje zaproszenia. Powiem szczerze,ze chciałabym miec juz załatwione-czeka nas jeszcze troszke biegania. Fajnie bedzie choc na jeden dzien wyrwac sie z domu i posiedziec troche miedzy ludzmi. Narazie sie wstrzymalismy,bo siostra mojego S ma termin porodu na 31 sierpnia i każdy się troszkę denerwuje. Tym bardziej po tym co przeżylismy jak sie Adaś urodził i zachorował.

Agatko, ale jaki przepis konkretnie potrzebujesz?

U mnie jedyne chrześni dostali zaproszenia przy chrzcie Julki. Teraz nie wiem kiedy małą ochrzcimy, jesli w ogóle ochrzcimy...

U nas chrzciny były 01.08. Mała trochę płakała w kościele, ale bardzo mi się podobało bo były same chrzciny bez mszy, więc bardzo krótko...
Zaproszeń nie dawaliśmy, chociaż to fajny zwyczaj (ja poprostu zapomniałam o tym). U nas chrzestny kupował świecę, a chrzestna krzyżmo, dodatkowo kupiła aniołka, którego ksiądz poświęcił dla małej....
My rodzice musieliśmy mieć zaświadczenia ze spowiedzi a chrzestni ze swoich parafii, że są katolikami + spowiedź...
Na chrzcinach mieliśmy 26 osób i robiliśmy w lokalu. po 1-sze z wygody, bo nic nie musiałam robić, a po 2-gie mieszkamy w bloku i byśmy się zakisili. Za obiad, i dodatkowe 2 dania gorące + sałatki i napoje zapłaciliśmy 1700 zł za całą imprezę. To co zostało zabraliśmy do domu. Alkohol był jeszcze z wesela, kupiliśmy dodatkowo winko...
W sumie stwierdzam, że był to dobry wybór, bo nie musiałam się ulatać przed, w trakcie i po chrzcinach. Cały czas poświęcałam dziecku i gościom...

DZIEWCZYNY WLASNIE CO Z TYM MENU (sorrki caps) co podajecie bo coprawda do moich jeszcze miesiac ale juz nie daje mi spokoju tymbardziej ze goscie beda z noclegiem Przyjada w sobote ok poludnia wieczorem chrzest pojada dopiero w niedziele Jak macie cos orginalnego poprosze przepis uwielbiam jak mnie chwalą :p
Agatko robicie chrzsciny w UK??
Sa jakies koszta takiej imprezki.

tak tu bedziemy chrzcili o jakich kosztach myślisz?? jedyna to ofiara dla ksiedza no i zastanawiam sie nad zdjeciami profesjonalnymi tylko czy to nie za wczesnie bo maly teoretycznie tylko lezy dostalam oferte wlasnie ale tam jest napisane 4+ wiec chyba poczekam az maly zacznie siadac i wtedy zwerbuje do zdjec :D

reklama
Do góry