reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

jak bedziecie chcialy kupic kiedys jakiejs dziewczynce bizuterie to dowiedzcie sie najpierw czy to na pewno dobry pomysl. ja dostalam na komunie jakies zlote kolczyki, lancuszki i przywieszki. nigdy tego nie nosilam. jak zaczelam nosic bizuterie to tylko srebrna. w liceum zebralam te zlote badziewia i sprzedalam w lombardzie ;P

moim zdaniem złoto nie jest badziewem, ja nie przepadam za srebrem ... nie sądze żeby 9 letnia dziewczynka miała na ten temat wyrobiona opinię

reklama
no ja wtedy tez nie mialam, moja matka nosila moje prezenty ;P ale wiecej jest osob ktore nie lubia zoltego zlota niz tych ktore nie lubia srebra/bialego zlota.

nie wiem, nie mam czasu na robienie takich statystyk ( nie bardzo mnie to interesuje ), ja na komunie mojej chrześniaczce nie kupowałam bizuterii, za to na chrzest kupiłam jej kolczyki i bardzo je lubi

Jeśli chodzi o jakiekolwiek prezenty czy na chrzest, czy na komunię to najlepiej jest chyba podpytać rodziców bądź nawet samą zainteresowaną (w przypadku komuni), uniknie się wszelkich wpadek ;)

Ja osobiście strasznie nie lubię żółtego złota, tylko białe bądź srebro. Natomiast moja teściowa śmiała się z naszych obrączek (mamy białe złoto), że to nie złoto bo złoto musi być żółte ;P Także każdy lubi co innego i tyle :)
Nataliak swoją drogą gdzie znalazłaś statystyki, że więcej jest osób które nie lubią żółtego złota niż tych co białego ;P?

lol, nigdzie. po prostu spotkalam w zyciu sporo osob ktore nie nosza zoltego zlota, natomiast duzo rzadziej trafia sie ktos kto lubi tylko zolte.

lol, nigdzie. po prostu spotkalam w zyciu sporo osob ktore nie nosza zoltego zlota, natomiast duzo rzadziej trafia sie ktos kto lubi tylko zolte.

Żartowałam :p Ja też w sumie mogłabym się podpisać pod tym zdaniem bo również osobiście znam więcej osób które lubią białe złoto niż tych które żółte :)

to chyba tez kwestia wieku bo zwykle dla starszych osob zloto musi byc zolte. ktos moglby oczywiscie potepic mnie za sprzedanie pamiatek komunijnych w lombardzie ale dla mnie nie mialy one zadnej wartosci 'sentymentalnej' ;)

A ja nie mam tak je nie lubię żółtego złota, obrączkę i pierścionek mam z takiego właśnie złota, natomiast łańcuszków złotych nie lubię wolę srebrne.
A i mam jeszcze złote kolczyki i wyjątkowo są ładne tzn mnie się podobają.

A co do złota na komunie ja nic nie dostałam, za to moja siostra dostała 2 pierścionki jeden jest taki mały że nawet na tego małego palca go nie założy a drugi jest wręcz ogromny i w żadnym nie chodzi...

Co do prezentu na komunie to jak bratanica przyjedzie do teściów to z nią pogadamy co by chciała i co by się jej przydało. Niestety wychowuje ją matka(jakoś nie ułozyło się im) i niestety z przykrością stwierdzam że kasy nie damy ani złota bo zostanie sprzedane a kasa pójdzie na "zbytki":(
więc coś takiego jak mata do tańczenia, czy jakaś mp3 czy coś w tym stylu może uda się małej uchronić przed "utratą".

Julita tak zrób - ja ze swojej komunii miałam tylko 1 złoty łańcuszek i to co od księdza dostałam. Pamiętam ze koperty schowałam bardzo dokładnie w swojej szafie nie zaglądając do nich, a jak dzień później zajrzałam to było ich znacznie mniej i tylko z kartkami, złotówki nie zobaczyłam i rodzice nic mi nie kupili:no: Do tej pory czuję sie skrzywdzona:-(

reklama
:) ja już leciwa jestem, więc lubię tylko żółte złoto:D, ale pamiętam, że w liceum tylko srebro tolerowałam

Do góry