reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

Welonka- nie dziwię się, że ci szkoda mamy- bo to i dla niej i dla ciebe jako córki przykra sprawa- ale bądź dobrej mysli, może jakoś się uda wam zorganizować;-) powodzenia:-)

reklama
Welonka- nie dziwię się, że ci szkoda mamy- bo to i dla niej i dla ciebe jako córki przykra sprawa- ale bądź dobrej mysli, może jakoś się uda wam zorganizować;-) powodzenia:-)

Dzięki Gaaliyah :-) Obecność mojej mamy jest dla mnie bardzo ważna :-)
Mam nadzieję, że jakoś się poukłada ;-)

eh u nas jakaś lipa wyszła z tymi chrzcinami :-(bedą chyba 22 lipca ale nie w tym rzecz. Póki małego nie było na świecie to cały czas sie mówiło jakie te chrzciny nie będą, że taka impreza będzie i w ogóle ... a jak doszło co do czego to mój mąż i teściowa uparli się na małe chrzciny - znaczy sie tylko my, dziadkowie i chrzstni. Niby to nic złego ale jakoś inaczej to sobie wyobrażałam :-( niestety jestem uzależniona od teściowej bo u nich wyprawiamy tę "imprezkę" bo my nie mamy gdzie a na restauracje nas nie stac. No i wiadomo że wszystko pewnie przygotuje teściowa więc jej sie nie dziwię że chcą małe chrzciny, ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam :-(

Kacperku, Igu był w białych spioszkach i kaftaniku, zupelnie zwyczajnych tylko ladnych i nowych. Hania w płóciennej sukieneczce i pantalonkach bez szczególnych ozdób, z koronka ale tak bez przesady.

Aga

barszczyk a ja własnie bym chciała takie małe jak Ty. Rodzice, dziadkowie, chrzestni. A zapowiada sie na dużo więcej. I tego trza zaprosic i tego i wkońcu małe wesele będzie.

My mamy chrzciny 15lipca bardzo chcieliśmy wczesniej ale u Nas sa tylko raz w miesiacu i nie dało juz rady wczesniej:-(.
Troche mi to srednio pasuje ale jak ma tak byc to bedzie .;-)
Tylko nie bedzie siostry męza i dziewczyny chrzestnego.
My "impreze" robimy w domu tak samo jak przy Igorze nie stac nas na jakąś wielka pompe w restauracji pozatym ja nie widze siebie jeszcze załatwiającą wszystkie sprawy a tak by było znając mego mężulka.
Co do chrzestnych to bedzie kuzyn meza i moja kolezanka ja nie mam juz nikogo bliskiego z rodziny kogo bym chciala a ona jest mi blizsza niz wiekszosc rodziny:-)

Teraz jeszcze tylko musze doniesc wszystkie dokumenty i bedzie ok

barszczyk - mniej osob to wcale nie oznacza ze bedzie gorzej czy mniej uroczyscie :-)
Wlasciwie to zazwyczaj tak sie robi ze zaprasza sie dziadkow dziecka, rodzenstwo rodzicow i chrzestnych i ewentualnie najblizsza rodzine :-)

u nas terminu brak jeszcze chcemy w połowie lipca, ale czy wypali nie wiem. sami zdecydowaliśmy, ze tylko dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni i my. razem jakies 10 osób. ile u was kosztują chrzciny? bo w naszym kościele wołaja 400zł:szok::angry::wściekła/y:. tyle to na ślub od nas chcieli w innym kościele a tu na chrzciny.

400zl :szok::szok::szok: ja za slub zaplacilam 300... No - z zapowiedziami wyszlo 450... A za chrzciny dalam 150zl i uwazam ze to sporo.

reklama
Do góry