reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

śliczny tort Aniu

my będziemy miały z Maja razem ur :) bo ja z 12 ona z 15 maja wiec połączymy imprezy tylko jej dla dzieci będzie od 15h a moja od 20h jak córcia pójdzie już spać;-)

reklama
ja slyszalam ze sie nie robi imprezy przed bo mozna nie dozyc :baffled:
u nas z kolei mini impreza dzien po bo msza jest zamowiona na niedziele.
No ale co to za impreza z tesciami tylko :no:

Maz wymyslil zeby po mszy zaprosic tesciow na kawe i tort, troche posiedzimy i pojdziemy na obiad do restauracji (albo sie zmoge i ugotuje w domu, aczkolwiek restauracja bylaby o tyle lepsza ze troche jeszcze bysmy sie przespacerowali i troche czasu by uplynelo :baffled:

no ja na pewno nie zrobie wczesniej, no jednak ten roczek to musi byc roczek.

kasro swietny pomysl z tymi ozdobami. ja tez takowe zakupie.

Piekny tort mamoQ! Mysz ja tez slyszalam, ze nie robi sie przed, bo mozna nie dozyc. Ale u nas to nie ma wyboru, 11 maja mamy komunie w rodzinie, wiec impreza urodzinowa bedzie 17 maja (razem ze spoznionymi urodzinami meza) i niestety tez nie wiem czy moi rodzice beda mogli przyjechac ze wzgledu na stan zdrowia, byliby tylko tesciowie i chrzestni czyli moje i meza rodzenstwo z rodzina, czyli innych malych dzieci brak.

Tez nie jestem za urodzinami przed ale jeśli nie zrobimy tak to dopiero miesiąc po urodzinach. Nie sądzę, by wiara w zabobony była dobra. Tak samo jak była wielka akcja, że bierzemy ślub w maju!!!!!!!! W maju ślub, rychly grób- czy jakos tam. A to byla nasza rocznica poznania się! I pobraliśmy sie wlaśnie wtedy. Dla mnie to super data. No i jeszcze żyjemy. Nie wiem, czy slyszałyście jak nasz słynny Steffen opowiada o te nieskończonej liczbie przesadow, którymi zyja Polacy! Trochę zmieniam temat, ale byłam kiedys na kabaecie z jego udziałem i bardzo sie uśmiałam! Nie zdawałam sobie sprawy jak dla obcokrajowca moze byc ta nasza mentalność zaskakujaca. A do tego ogolny dekedentyzm. Wszystko na nie! ;-) Polecam Wam robić zaproszenia ze zdjęciami. To naprawde nie jest duzo pracy, a pamiąka super. Jesli będziecie miały ochote chetnie pokaże Wam moje wczesniejsze kartki.

Edytko- pokazuj pokazuj te zaproszenia, ja też chcę zrobić sama :-)

U nas 24 maja wypada akurat sobotę, więc nie żadnego problemu z dniem;-)
tak jak Kasro, chciałabym żeby było kolorowo i nawet poproszę gości, żeby wszyscy ubrali się super kolorowo!!! musi być dużo balonów i innych ozdóbek, niech starzy rodzice i dziadkowie poczują faktycznie, że tak musi być, poproszę, żeby potraktowali to z przymrużeniem oka i żadnych "eleganckich strojów"!!!!!:-p

Obiecuje więc zrobic dzisiaj zdjecia moim dotychczasowym dziełom i pokaze je. Co do wystroju to czytalam gdzieś, że kurcze roczek to duze przezycie dla mełego dziecka i żeby nie przesadzac z balonami i innymi. Ale jak inaczej? Ja tam kupiłam już 100 balonow!!! Pare zuzylam do zdjecia na zaproszenie, a resztą na imrezę. My robimy w zaprzyjaźnionym lokalu. Nie bedzie sprzatania. Przyjedziemy na gotowe. Kolorowe stroje wedlug Twojego pomysłu brzmia ciekawie. Dla mnie byłoby lepiej, bo nie mam sie kompletnie w co przyodziac... hih

little me pokazuj te zaproszonka, moze cos zgapie od ciebie i sama zrobie. bo ja wlasnie ze zdjeciami chcialam na allegro zamowic. a napisz jeszcze jakie gadzety do tego ptrzebne, jaki papier, jakie ozdobki i inne takie tam.

co do slubu w maju to ja zawsze chcialam w maju i akurat tu nie interesowaly mnie zabobony i powiedzonka, a moja kolezanka teraz brala w kwietniu, bo akurat tak wypadlo, ze to byla ich rocznica poznania sie.

reklama
U nas 24 maja wypada akurat sobotę, więc nie żadnego problemu z dniem
Gal - u mnie tez 24 maja wypada w sobote :-D No, ale Jasio jest starszy o 4 godziny :-p Ciekawe kiedy te nasze dzieci ze soba poznamy... Pewnie dopiero po urodzinach :-(

Ja tez chcialam slub w maju bo bardzo chcialam miec bukiet z konwalii... No ale przygotowania kulaly (przygotowania z ktorymi bylam oczywiscie sama...) no i wzielismy ostatecznie slub w lip[cu (tez bez "r" :-D) w dzien moich urodzin :-)

Do góry