reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

MamoQ -ale chyba nie zima, co???? :szok:
Rozek oczywiscie odpada bo Jasio wygladalby w nim niemal groteskowo ze wzgledu na swoje gabaryty :-D:-D:-D
Moze da rade w rajtuzach i polarowym komplecie a od gory body, bluzka jakas i polarowa kurteczka

reklama
U nas też chrzciny 16 grudnia :-D Własnie zamówiłam zaproszenia na allegro :-) Co do ubranka to Piotrek będzie w tym:

Do tego mamy biały kombinezon, ale już chyba będzie za mały, więc w razie czego taki beżowy jeszcze mamy ;-) Zreszta raczej nie zmarznie, bo my nie będziemy musieli siedzieć z nim całą mszę poprzedzającą chrzciny. Ksiądz powiedział, że my jako rodzice mozemy przyjsc na mszę o 9:00 a później już z Piotrkiem koło 12, na końcówkę mszy żeby dzieciątko nie musiało sie tyle męczyć...:tak:

chyba warto dziewczynki kupić kombinezon, a dlaczego nie niebieski? przyda się na potem,a na chrzcie dla chłopczyka w sam raz, najwyżej białe dodatki, czapeczka, szaliczek ....?
w sumie fajnie tak zimą chrzcić, a jakby padał do tego piękny biały śnieg ...?

Marti super ubranko.
Mysz czemu nie niebieski kombinezon pod spód ubierz Jasia w domu czy na przyjęcie żeby ładnie wyglądał i juz a na wierzch położycie i tak biała szatke wiec nie wiem w czym problem przecież to zima i w kościele dziecka mrozić nie bedziesz.

Dzięki za podpowiedzi i odpowiedzi. W sumie błękitny bardziej praktyczny i ja lubie niebieski :-). Dlatego oczy mi uciekały do wszystkiego co niebieskie hihi. a szatke zamówiłam na alegro, wyszywaną (imiona i data chrztu)w komplecie ze świecą :-D

mamy blekitny kombinezon (ten z Allegro za 5zl :-D), ale moze jednak kupie takie raczej blekitne polarowe ubranko (chyba rozmiar 86 juz bede musiala nabyc:szok:) a pod spod go cieplej poubieram. Bo bedzie pewnie siedzial u nas na kolanach a nie w wozku, no a kombinezonie byloby mu niewygodnie chyba.
Zreszt mam jeszcze trche czasu do namyslu.

Strasznie zaluje ze te chrzciny nie odbyly sie wczesniej... Nie byloby takiego klopotu z ubrankiem :-(

My chrzcimy 9 grudnia :-D. Tomek już zamienił się z kolegą i w ten weekend będzie w pracy, a następny ma wolny :-).
A nad ubrankiem nadal myślę, jak narazie podoba mi się to:
CHL_01003.jpg

reklama
a My jednak na biało a raczej e'cri, ale tylko dlatego ze dorwalam na allegronie kombinezon z polaru :-) stwierdziłam ze w kombinezonie napewno nie zmarznie, bo nigdzie mu nie bedzie podwiewac do tego ten ma takie fajne zawijane łapki i nózki, zupełnie jak kaftaniki dla noworodków i kombinezon ktory mial do niedawna :-). I zależało mi na kapturze, a nia wszystkie komplety dwuczęściowe go mają. Pod spod zaloze bodziaka, rajstopy, a nato komplet z dzianiny:-D

Załączniki

• 275613206.jpeg
    275613206.jpeg
    90,7 KB · Wyświetleń: 31
  • komplet.jpg
    komplet.jpg
    97,3 KB · Wyświetleń: 36
Do góry