reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny naszych pociech

A u nas chrzciny 7 stycznia :) Robimy małe przyjąciątko w domku na około 20-25 osób. Wiem że mogę liczyć na mamę która mi pomoże wszystko przyszykować :).

reklama
Ja zrobiłam sobie małą przerwe w przygotowywaniu imprezy .
Mam dobry humor bo jestem w swoim żywiole,uwielbiam gotować!!
Istny relaks,no i dzieci sprzedane mam spokuj do 18.
W sobote ochrzcimy Szymonka i już nie będe wozić czerwonych kokardek;-)

szatk abedzie biała, a jakz ubrankiem - musi być całe białe? Bo Emilka ma śliczny zestawik trochę biały troche bladorózowy z rózyczkami i nie wiem czy byłby odpowiedni na chrzciny? A jak to będzie w zimie - kombinezonik jakiś potrzebny, tez biały mam załatwiać? albo kocyk do przykrycia? Jak to planujecie?

Thea nie ma obowiązku w białym do chrztu. Ubierasz jak chcesz. Myślę, że ten zestawik o którym piszesz byłby dobry. U nas Krzyś był chrzczony w kamizelce i spodenkach w szarym kolorze i białej koszuli, czapce i bucikach.

ja pozyczam stroj od kolezanki :D szatke i swiece kupi mi chrzestna; troche sie martwie o koszty imprezy ma byc kolo 15 osob i tak juz usunelam ciocie wujkow itp; tesciowa obiecala przyjechac wczesniej i nam pomoc ale wiecie jak jest; UMIESZ LICZYC LICZ NA SIEBIE; ja bede miala chrzest 19 listopada jak sie zalapie mam nadzieje; 28 pazdziernika mam spotkanie w sprawie chrztu to sie wszystkiego dowiem; szczepienia i chrzest w jednym miesiacu cienko to widze ale coz... mojego meza babcia jest bardzo chora a pragnie przyjechac na chrzciny wiec sie postaram zrobic jak najszybciej...

My już po chrzcinach.Msza była w sobote o 18 i było cudnie.
Mi łzy cisneły się do oczu,bardzo się wzruszyłam.Szymek ślicznie wyglądał w niebiesciutkim kombinezoniku,welurkowym.Potem wszyscy goscie do domku na impreze do ok 3 w nocy.

Ja mam mały "problemik".Mam byc chrzesną u dziecka mojej siostry.:-DMąż jej w tamtym roku został chrzesnym u kuzyna.Wychodzi jej rok po roku.Niewiem czy prosic ją u mnie czy nie będzie to dla niej za duży problem potem.W ciągu roku miała by 3 komunie ,18-stki.:eek:Mam kolęzanke która mogła by byc u mnie chrzesną tylko jak porozmaiac z siostrą żeby się nieobraziła za to??:confused::baffled:

reklama
Wczoraj Moja Zuzia miala chrzest. :-) Oprocz Niej bylo jeszcze 6 dzieciatek i tylko Ona nie plakala! :-D Inne krzyczaly ogromnie,a Zuzia calusi czas spala. :-D Gdy podeszlam z Nia do oltarza,tylko otworzyla oczka,porozgladala sie,coz to za swiatelka Ja otaczaja i spala dalej. :-D Nawet nie zareagowala,jak ksiadz polewal Jej glowke woda swiecona. :-D
Po chrzcie zaprosilam wszystkich na bigosik Mojej Mamusi,ciasto i kawke. ;-) W sumie bylo 14 osob wraz z Zuzinka i tak sobie siedzielismy do 22. :-)
Jestem ogromnie Dumna Mamusia! Moja Ukochana Dziewczynka! :-* :happy2: :-D

Do góry