reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny naszych pociech

My nastawiamy się z chrzcinami na listopad.
Z tego co mi wiadomo u nas ksiądz bierze "co łaska". I na pewno nie dam więcej niż 100zł.
A szatkę kupuje chrzestna matka, świecę ojciec chrzestny :)
Taki zwyczaj :)

reklama
Mnie też sie tak zdaje. Chrzesny jeszcze zdjęcia. Więc czemu dziewczyny pisały że je aż 400 będzie to kosztowac? Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę.Nie mamy jeszcze chrzesnych wybranych ani daty kiedy.

ee ja więcej jak 50 zł nie dam..
w dodatku my nie jesteśmy małżeństwem sakramentalnym więc chrzcić możemy "po godzinach" czyli w sobotę..

a na razie nie myslimy o tym, bo czasu nie mamy ani chrzestnych wybranych :D

u mnie ksiadz za pogrzeb co laska <conajmniej 300 zeta> jak szlam zalatwiac kiedys pogrzeb to baba w kancelarii do mnie 300 zlotych a ja w szoku mowie ze nie mam a ona mi ze z zusu dostane !!!! wiec odpowiedzialam ze jak dostane to zaplace... dlatego sie pytam o ten chrzest zeby sie cenowo przygotowac... mi chrzestny juz prezent <kojec> zakupil w sierpniu i nic wiecej nie wezme bo to byl wydatek jak diabli :D

Słyszałyście o czymś takim,że jak chrzesnych wybierze się już przed narodzinami i oni o tym wiedzą to dzieci później będą miały ich charakter?

Taaaak?
I może jeszcze ich kolor włosów? :p

Sorry, ale coś się robię złośliwa ostatnio - pewnie przez to czekanie ::)

Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tym charakterze.... my mamy wybranych chrzestnych i wiedzą o tym, a co charakterów... heheheheheee ???
Chrzciny planujemy na listopad, wtedy wszyscy (tzn teściowie i szwagier) zjada sie do PL. Bo tak wogóle to mieszkaja w Niemczech i dzięki Bogu bo nie wytrzymałabym z teściowa, hehehehe ;D

reklama
My chrzciny chcemy zrobic w grudniu w czasie świąt. Ale o szczegolach jeszcze nei myslelismy, narazie nie mamy przeciez naszego Malenswta ;) A najlepsza to byla moja babciam ktora jest bardzo staroswiecka i byla tym terminem w grudniu oburzona. Bo kiedys nie wychodzono nigdzie z dzieckiem na spacer przed chrzocinami bo ktos moglby ja zauroczyc. A ja ostatnio nie mam cierpliwosci i taktu, bo w tej ciazy juz mnie wsyztsko wkurza i powiedzialam ze ja mam w d... co kto sobie mysli i ze w zadne zabobony nie wierze, no i babcia jest przerazona ;)

Do góry