reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

Pijesz na czczo glukoze pobierają krew, czekasz godzinę znowu pijesz i znowu pobierają.Pomiędzy pobraniami musisz byc na czczo.Po 20tc sie wykonuje.
Cleo czy cos Ci się nie pomyliło ? :-)

Ja miałam glukozę 75 i wyglądało to tak:

-pobranie krwi na czczo
-wypicie glukozy
-siedzenie na tyłku w poczekalni przez godzinę
-pobranie krwi po godzinie od wypicia glukozy
-siedzenie na dupce kolejną godzinę
-pobranie krwi po 2 godzinach od wypicia glukozy i do domu :-)

reklama
Cleo czy cos Ci się nie pomyliło ? :-)

Ja miałam glukozę 75 i wyglądało to tak:

-pobranie krwi na czczo
-wypicie glukozy
-siedzenie na tyłku w poczekalni przez godzinę
-pobranie krwi po godzinie od wypicia glukozy
-siedzenie na dupce kolejną godzinę
-pobranie krwi po 2 godzinach od wypicia glukozy i do domu :-)
Tak sorki za pomyłkę:-Draz się piję racja:-Di na szczęście

Witajcie, ja również zgłaszam się z anemią :((( Mam przepisane 2 tabletki dziennie BIOFER. Dodatkowo raz w tygodniu wątrówbka, sok z buraków. Szpinak owszem, ale podobo kiepsko przyswajalne jest żelazo w nim. Ja dopiero 2 tygodnie temu po badaniach dowiedziałam się, że to anemia. Kurcze, ale, że to grozi niedotleniem maluszków to nie słyszałam....

dziubasek, się nie przejmuj... w trzecim trymestrze anemia jest fizjologiczna, dziecku nic od tego nie będzie, co najwyżej matce, dlatego bierzemy zelazo :-)
Zawsze w ciązy miałąm anemię i zawsze brałąm żelazo, a po porodzie od razu przestawałąm mieć anemię :cool2:

różnie z tym bywa bo ja byłam wczoraj na glukozie 75 i pobierali mi tylko raz po 2 godzinach :)) bo to po godzinie i tak nic nie daje podobno żadna wskazówka dla lekarza. Najważniejszy wynik po 2h.

Cześć dziewczynki. Ja też mam anemie mam przepisane sorbifer durules tylko ,że na nich pisze ,że utrudnione może być przyswajanie magnezu i dlatego trzeba zrobić 2 godzinną przerwę między lekami niby tak zrobiłam ale skurcze mam dalej najgorzej w nocy . A już było tak dobrze .

dziubasek, się nie przejmuj... w trzecim trymestrze anemia jest fizjologiczna, dziecku nic od tego nie będzie, co najwyżej matce, dlatego bierzemy zelazo :-)
Zawsze w ciązy miałąm anemię i zawsze brałąm żelazo, a po porodzie od razu przestawałąm mieć anemię :cool2:

Ja czy w ciąży czy nie w ciąży anemia mnie nie opuszcza :-)
Jest wierna jak pies :-)
Tylko jak biorę żelazo to jej nie mam, a jak tylko przestaję brać to anemia wraca.

Ja zawsze mialam wyniki "na granicy"normy, albo ciut nad nia, albo ciut pod nia. Od dziecka. teraz mam ciut nizej niz zwykle, ale nie przejmuje sie tym.

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie:
Od kilku dni zauwazyłam że zaczyna sączyc się mi siara ale tylko podczas kąpieli. Nic dziwnego może by w tym nie było gdyby nie to że boli mnie sutek. Nie wiem czy mogę go smarować bo nie chcę pobudzić wydzielania siary:( Macie też coś takiego?? co robic... Czy nie za szybko siara zaczyna się sączyć?? Zaznaczam że to dopiero 29 tydzień:szok:

Do góry