reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

To sie zaczelo 10 dni temu. I nagle tak po prostu zwimiotowal po kapieli. Pozniej po wieczrnym mleczku i pozniej w nocy pare razy.... Narazie czekam bo zmienilam mleczko na aptamil 2 dni temu i czekam az sie przyswoi. No i tak juz jest lepiej jak wczesniej. 3 dni temu wymiotowal mi 3 razy, 2 dni temu i wczoraj dwa razy no dzisiaj narazie raz rano... zobaczymy bo zauwazylam ze zawsze rano i wieczorem wymiotuje. Moze powoli ustanie.
A na jaki Aptamil zmieniłas? Co miałaś wcześniej?

reklama
To sie zaczelo 10 dni temu. I nagle tak po prostu zwimiotowal po kapieli. Pozniej po wieczrnym mleczku i pozniej w nocy pare razy.... Narazie czekam bo zmienilam mleczko na aptamil 2 dni temu i czekam az sie przyswoi. No i tak juz jest lepiej jak wczesniej. 3 dni temu wymiotowal mi 3 razy, 2 dni temu i wczoraj dwa razy no dzisiaj narazie raz rano... zobaczymy bo zauwazylam ze zawsze rano i wieczorem wymiotuje. Moze powoli ustanie.

A nie bierzesz jakiś tabletek? Mój mały też ostro wymiotował gdy brałam antybiotyk na zapalenie piersi. Jak odstawiłam to wszystko sie poprawiło.

ja bym szorowała do lekarza...
a nie jest tak przypadkiem, że nie można zmieniać firmy mlekowej (że się tak wyrażę)?

Hmmmm
Nie wiem czy wam wogóle pisałam że w żylakach po porodzie zrobiły mi się potężne zakrzepy :baffled: Sprawa o tyle poważna że te lubią przemieszczać sie w stronę serca....
Rozpoczełam leczenie tzn rozpuszczanie zakrzepów - dostałam aspiryne 300mg no i co jakis czas na skan byłam wysyłana.
Strasznie długo to trwa ale POWOLI widzę że te twarde kulki pod skórą (zakrzepy) zanikają więc są jakiekolwiek efekty... :tak:
Na uwage jednak zasługuje inny fakt;
Byłam w klinice naczyniowej. Rozmawiałam ze "specjalistą" a ten pyta się mnie czy planuję wiecej dzieci? - No to mówię że i owszem...
"Czy w niedalekiej przyszłości?" - no ja że tak, ale wcześniej oczywiście chciałam zrobić zabieg na te żylaki bo to juz ostatni stopień (sa bodajrze 3st zaawansowania żylaków!)
A on na to że na moim miejscu wstrzymałby sie z zabiegiem i zrobił go dopiero po drugiej ciąży!!!! :shocked2::confused::szok:

Nie rozumiem. Przecież juz teraz było mi cięzko w ciąży z tymi żylakami a teraz napewno sa bardziej nadwyrężone niż przed ciążą...! Na co tu czekać?
On na to: że jak teraz zrobie to i tak w ciazy moga mi wyjść nowe... :baffled:
No a co ma piernik do wiatraka?!?!?
Jak bedzie trzeba to sie drugi raz zabieg zrobi i tyle... No bo przeciez jak ja mam w takim stanie pakowac sie świadomie w ciąże???
Też mi "ekspert" jak z koziej dupy trąbka! :wściekła/y:
Będę w Pl to do mojego żylakowca pójde dowiedzieć się co on na ten temat myśli...
Zobaczcie jak to trzeba zawsze być na pełnych obrotach umysłowych żeby przez jakiegoś palanta w bagno sie nie wkopac... :wściekła/y:
ten w pl powie ci to samo chyba, ale i tak zawsze decyzja należy do ciebie

Do góry